Canon EOS R Full frame mirrorless – Επίσημη ανακοίνωση

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Canon eos r camera

Η Canon παρουσίασε επίσημα το σύστημα EOS R Full frame mirrorless μηχανών. H κάμερα EOS R, με 30,3 Mpixel, χρησιμοποιεί νέα προσαρμογή φακού RF. 

Η νέα μοντούρα RF του συστήματος Canon EOS R, Full frame mirrorless βασίζεται στα προτερήματα του υπάρχοντος συστήματος EF, με απόσταση φακού-αισθητήρα 20mm, και  διάμετρο 54mm. H Canon λέει ότι οι προδιαγραφές αυτές προσδίδουν μεγαλύτερη ελευθερία στη σχεδίαση νέων φακών. Η σύνδεση 12 επαφών της νέας μοντούρας επιτρέπει προηγμένη επικοινωνία και μετάδοση ισχύος μεταξύ του φακού και του σώματος της μηχανής, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις σχεδιαστικές επιλογές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διάμετρος της μοντούρας Z, στο σύστημα Z full frame mirrorless μηχανών της Nikon, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα, είναι 55mm και η απόσταση φακού-αισθητήρα 16mm.

canon eos r camera-lens
(φωτό: Canon)

Το νέο EOS R System έχει σχεδιαστεί με γνώμονα συμβουλές και υποδείξεις κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του υπάρχοντος EOS System από επαγγελματίες και ενθουσιώδεις φωτογράφους και κινηματογραφιστές. Το EOS R System, με μοντούρα RF και σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF προσφέρει οπτική υπεροχή, την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμο1 και ταχύτερη επικοινωνία μεταξύ μηχανής και φακού, λέει η Canon.

Tο EOS R System επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο υπό εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό με ακριβή εστίαση, χάρη στο Dual Pixel CMOS AF. Μικρό και διακριτικό, το EOS R System προσδίδει ευελιξία, όπως επίσης και το πλεονέκτημα των αθόρυβων λήψεων. Επιπλέον, προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα βίντεο από κάθε άλλη μηχανή Canon EOS System, εκτός της σειράς Cinema EOS, και έχει ανάλυση 4K και χρωματικό βάθος 10-bit, μέσω HDMI

canon eos r system
(φωτό: Canon)

Το EOS R System είναι πλήρως συμβατό με τους υπάρχοντες φακούς EF και EFS και τα αντίστοιχα αξεσουάρ2, όταν χρησιμοποιείται ένας από τους τέσσερις νέους μετατροπείς φακού. Εξάλλου, η Canon παρουσίασε  τέσσερις νέους φακούς, συμβατούς με το EOS R System – τους  RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM και RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM. Οι χρήστες των Canon EOS full frame ή APSC dSLR μηχανών, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το EOS R με τους φακούς EF και EFS χάρη στους σχετικούς μετατροπείς, διατηρώντας την ίδια απόδοση κατά τη χρήση μιας DSLR, καθώς και πρόσβαση στα αξεσουάρ EOS και τα φλας Speedlite.

canon eos-r-camera-back
(φωτό: Canon)

H κάμερα EOR R

Το πρώτο σώμα φωτογραφικής μηχανής στο σύστημα EOS R,  είναι η κάμερα EOS R με μοντούρα RF. Η κάμερα EOS R είναι χτισμένη γύρω από έναν αισθητήρα πλήρους πλαισίου 30,3 Mpixel με εύρος ISO 100-40.000. Ο αισθητήρας χρησιμοποιεί αυτόματη εστίαση Dual-Pixel Autofocus και συνδυάζεται με τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8 της Canon. Υπάρχει πλήρως αρθρωτή οθόνη αφής, καθώς και  ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED και ένα πάνελ πληροφοριών στο άνω μέρος της κάμερας. Σύμφωνα με την Canon, η κάμερα EOS R διαθέτει το ταχύτερο σύστημα αυτόματης εστίασης στον κόσμο3, και είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με ικανότητα εστίασης σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού μέχρι και -6EV4 καθώς και απολύτως αθόρυβες λήψεις.

Επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο το EOS System, η Canon ανακοινώνει επίσης σήμερα τον EFM 32mm f/1.4 STM – έναν νέο φακό 32mm για το σύστημα mirrorless μηχανών EOS M – και τους EF 400mm f/2.8L IS III USM και EF 600mm f/4L IS III USM, δύο επαναστατικούς, ελαφρείς επαγγελματικούς υπερ-τηλεφακούς για το EF System.

Ο Yuichi Ishizuka, President and CEO, Canon Europe, Middle East & Africa, σχολίασε σχετικά: «Όταν παρουσιάσαμε το EOS System πριν από 30 χρόνια, στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι το μέλλον της φωτογραφίας βρίσκεται εδώ. Τώρα, καθώς το EOS System αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά συστήματα απεικόνισης στον κόσμο, η δέσμευσή μας συνεχίζει να ισχύει. Η Canon θα συνεχίζει να επενδύει στο απαράμιλλο οικοσύστημα EOS με μηχανές, φακούς και αξεσουάρ που θέτουν νέα στάνταρ στην ποιότητα εικόνας, την οπτική τελειότητα και απόδοση, ενώ παράλληλα καλύπτουν τις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις των πελατών της».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η Canon στην Αμερική, η διάθεση εκεί ξεκινά τέλη Οκτώβρη 2018, ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 12 Σεπτεμβρίου. Οι τιμές στην Αμερική είναι $2.299 μόνο το σώμα EOS R και $3.399 το κιτ EOS R με τον 24-105mm. Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα mirrorless μηχανών EOS R μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα της Canon Europe, ενώ για τη διαθεσιμότητα στη χώρα μας και για τις αντίστοιχες τιμές διάθεσης, από την επίσημη ιστοσελίδα της Canon στην Ελλάδα.

canon eos-r-camera-top
(φωτό: Canon)

1  Ισχύει το χρόνο της παρουσίασης (5 Σεπτεμβρίου 2018) και βασίζεται σε δοκιμές των υπαρχόντων full frame mirrorless φωτογραφικών μηχανών

2  Συμβατό με όλους τους φακούς εκτός από τον Canon EF 35-80mm Power Zoom

3  Ισχύει το χρόνο της παρουσίασης (5 Σεπτεμβρίου 2018) και βασίζεται σε δοκιμές των υπαρχόντων full frame mirrorless φωτογραφικών μηχανών

4  Μεταξύ όλων των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς που διαθέτουν αισθητήρα εικόνας full frame ανάλογο με 35mm με AF ανίχνευσης διαφοράς φάσης στο πεδίο εικόνας. Ισχύει από τις 4 Σεπτεμβρίου 2018 (με έρευνα της Canon). Σύμφωνα με τα πρότυπα της Canon. (Κατά τη λήψη στατικής εικόνας, f/1.2, AF σημείου κέντρου, AF μιας λήψης, θερμοκρασία 23°C/73°F, ISO100

Previous Article

O Όμιλος Candy στην έκθεση IFA 2018

Next Article

Acer Aspire στην IFA 2018 και All-In-One PC