Νέα PC, λογισμικό και συνεργασίες για τη Dell

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Dell CES 2018

Παράλληλα με την παρουσίαση νέων συσκευών, η Dell παρουσίασε στη CES 2018 αθέατες καινοτομίες που υπάρχουν στα προϊόντα της, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης, της λειτουργικότητας και της συνολικής χρηστικής εμπειρίας. 

(δ.τ.) Στο ετήσιο Consumer Electronics Show (CES), η Dell αποκάλυψε μια σειρά από κομψά νέα προϊόντα και software, για να ανταποκριθεί σε μυριάδες τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι παίζουν και εργάζονται. Παράλληλα με την αποκάλυψη ορισμένων από τις πιο όμορφες συσκευές στον κόσμο, η Dell παρουσιάζει επίσης εκπληκτικές αθέατες καινοτομίες σε αυτά τα προϊόντα, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης, της λειτουργικότητας και της συνολικής χρηστικής εμπειρίας.

«Στην Dell η καινοτομία δε σταματά ποτέ. Έχουμε πάθος για τη δημιουργία τεχνολογίας, η οποία διευρύνει τους ορίζοντες του εφικτού», εξηγεί ο Sam Burd, president, Client Solutions Group, Dell. «Με την Dell, η εκπληκτική σχεδίαση των προϊόντων που βλέπει κανείς εξωτερικά, οδηγεί σε συσκευές εξαιρετικής ομορφιάς, αλλά ένα από τα πλέον ισχυρά μας πλεονεκτήματα προέρχονται από την καινοτομία που βρίσκεται εσωτερικά. Ομορφιά και ισχύς συνυπάρχουν κάτω από όμορφες σχεδιαστικές προτάσεις, φέρνοντας την επανάσταση και επαναπροσδιορίζοντας τον προσωπικό υπολογιστή, προσφέροντας στους καταναλωτές εμπειρίες που επιθυμούν, αλλά και εμπειρίες που δεν είχαν καν ονειρευτεί».

Τεχνολογικά επιτεύγματα – XPS 13 και XPS 15 2-σε-1

Dell-xps-13-silver-2018
Dell XPS 13 (2018) με Dell Cinema (φωτό: Dell)

Το χαρτοφυλάκιο των Dell XPS έχει αποσπάσει περισσότερα προϊοντικά βραβεία από κάθε άλλο brand στην ιστορία της εταιρείας. Το πλέον πρόσφατο XPS 13 είναι ανανεωμένο από κάθε πλευρά και μόλις έχει αποσπάσει τον τίτλο καινοτομίας CES 2018 Innovation Award Honoree. Μαζί με την οθόνη επόμενης γενιάς InfinityEdge 4K Ultra HD, το XPS 13 διαθέτει επιπλέον εσωτερική επένδυση Rose Gold με Alpine White από υαλονήματα, ως επιλογή παράλληλα με την παραδοσιακή ασημένια και μαύρη επένδυση, με πιο στενά περιθώρια και μέχρι 80% μεγαλύτερο περιθώριο θερμικής αντοχής . Μέσα στο λεπτότερο και ελαφρύτερο περίβλημά του, το σύστημα Dell Power Manager αποδίδει ισχύ τη στιγμή που κανείς τη χρειάζεται, ενώ η θερμική επένδυση GORE Thermal Insulation, το ίδιο μικροπορώδες υλικό που χρησιμοποιείται στο διαστημικό όχημα Mars Rover, για την μεταφορά και διάχυση της θερμότητας, εισάγει ένα καινοτομικό υλικό στη θερμική σχεδίαση, για να διατηρήσει το σύστημα σε χαμηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια απαιτητικής λειτουργίας.

Με στόχο να αναπληρώσει το κενό στην αγορά για λεπτότερες, ελαφρύτερες και ισχυρότερες φορητές συσκευές που απαιτούν τόσο οι χομπίστες, όσο και οι επαγγελματίες δημιουργοί, η Dell αποκαλύπτει το πρώτο XPS 15 2-σε-1, το πιο ισχυρό σύστημα 15 ιντσών 2-σε-1 στον κόσμο, ένα τεχνολογικό επίτευγμα που αποπνέει καινοτομία σε κάθε επίπεδο.

Dell Cinema
Κάντε κλικ για να διαβάσετε για το Dell Cinema (φωτό: Dell)

Εξισορροπώντας την υψηλή απόδοση με την κομψή σχεδίαση, το μικρότερο και λεπτότερο σύστημα 15,6 ιντσών 2-σε-1 που είναι διαθέσιμο1, παρέχει την απαιτούμενη ισχύ επεξεργαστή και γραφικών για την εκτέλεση εφαρμογών παραγωγής περιεχομένου, την επεξεργασία τεράστιων αρχείων, αλλά και παιχνίδια ΑΑΑ, διαθέτοντας επίσης αφή, γραφίδα, καινοτομικό πληκτρολόγιο τεχνολογίας maglev και την επιφάνεια απεικόνισης που οι δημιουργοί επιθυμούν. Νέος επεξεργαστής 8ης γενιάς Intel Core που συνδυάζει υψηλής απόδοσης Intel CPU και αυτόνομο σύστημα γραφικών Radeon RX Vega M σε ένα chip, συντελούν στη δημιουργία του XPS 15 2-σε-1. Το XPS 15 2-σε-1 προσφέρει επίσης μια εντυπωσιακή, νέας γενιάς οθόνη τύπου InfinityEdge 4K Ultra HD, με έντονα χρώματα και κινηματογραφική αίσθηση, σε ένα εντυπωσιακά λεπτό σύστημα με πάχος 16 χιλιοστά. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τα εξίσου κορυφαία υλικά, με φινίρισμα βιομηχανικού αλουμινίου, ανθρακονημάτων και γυαλιού Corning Gorilla Glass 4, καθιστούν τη σχεδίαση του συστήματος λειτουργική, αλλά και φουτουριστική ταυτόχρονα.

Dell PC και συνδυασμός με smartphone χάρη στο Dell Mobile Connect Software

Οι άνθρωποι, κατά τη χρήση του υπολογιστή, εκτός από το ποντίκι και το πληκτρολόγιο χρησιμοποιούν πλέον και το smartphone. Με στόχο την αύξηση της άνεσης και της παραγωγικότητας, η Dell είναι η πρώτη κατασκευάστρια PCs που παρουσιάζει μια ειδική λύση software, η οποία επιτρέπει την απόλυτη επικοινωνία μεταξύ των Dell PCs και των smartphones (iOS και Android). Το νέο software Dell Mobile Connect είναι προεγκατεστημένο σε όλα τα νέα καταναλωτικά Dell PCs, και επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις, να αποστέλλουν μηνύματα κειμένου, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και να προβάλλουν το κινητό τους στο PC, διαδρώντας με όλες τις αγαπημένες τους mobile εφαρμογές.

 

 

Η Dell παρουσιάζει το νέο Alienware Software Command Center και τα eSports Training Centers

dell allienware command center
Dell Allienware Command Center. (Screenshot: Dell)

Επανασχεδιάζοντας εξαρχής το software της, η Dell παρουσιάζει το νέο Alienware Command Center, το οποίο συνδυάζει ρυθμίσεις συστήματος, περιεχόμενο και άλλες λειτουργίες σε ένα απλό και κομψό interface. Το Alienware Command Center βοηθά τόσο τους αρχάριους, όσο και τους έμπειρους gamers να βελτιστοποιήσουν και να ρυθμίσουν τα PCs και τα περιφερειακά στις δικές τους ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τώρα πλέον οι gamers μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των παιχνιδιών τους από όλες τις πηγές ενός PC, να δημιουργούν με ευκολία εξατομικευμένα προφίλ για κάθε παιχνίδι και να αντλούν περισσότερη απόδοση με εργαλεία διαχείρισης ενέργειας και υπερχρονισμού.

Ταυτόχρονα παρουσιάζεται στην αγορά και το AlienFX 2.0, η δεύτερη γενιά του αποκλειστικού συστήματος της Alienware, που αφορά το συγχρονισμό του φωτισμού με το εκτελούμενο παιχνίδι, σύστημα το οποίο λειτουργεί στα Alienware PCs, τα ποντίκια και τα πληκτρολόγιά τους. Το Alienware Command Center επιτρέπει ακόμη περισσότερη εξατομίκευση μεμονωμένων πλήκτρων ή ομάδων από πλήκτρα, με περισσότερα από 16,8 εκατομμύρια χρώματα σε κάθε ζώνη φωτισμού.

Η Dell και η Alienware εδώ και καιρό επενδύουν στον κλάδο των eSports: με την υποστήριξη του πρώτου Championship Gaming Series το 2007, τη συνεργασία με την Team Liquid, την Team Dignitas και την ELEAGUE, και τελευταία με τη συνεργασία με την Tobii, με στόχο την ενσωμάτωση τεχνολογίας παρακολούθησης οφθαλμών (eye-tracking) στα τουρνουά eSports, φέρνοντας την επανάσταση στην εμπειρία των θεατών. Η Alienware αποτελεί αυτή την περίοδο την επιλογή για hardware της Team Liquid, η οποία έχει διαλέξει περιφερειακά Alienware (ποντίκια, πληκτρολόγια, οθόνες) για χρήση στις προπονήσεις και στους αγώνες. Σήμερα, η Dell ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου προπονητικού κέντρου Alienware eSports Training Facility για την Team Liquid, θέτοντας νέα πρότυπα για ένα εξειδικευμένο προπονητικό κέντρο eSports. Οι νέες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 2.430 τετραγωνικών μέτρων, στο Λος Άντζελες, θα χρησιμεύσoυν ως έδρα της Team Liquid, υποστηρίζοντας πολλαπλές ανταγωνιστικές ομάδες, περιλαμβάνοντας σεφ, αθλητικούς ψυχολόγους, διατροφολόγους, και ειδικούς χώρους για προπόνηση, ανάλυση και εκπαίδευση, με την υποστήριξη των νέων και ισχυρότερων τεχνολογιών από την Dell και την Alienware. Οι αθλητές θα προπονούνται για συμμετοχή σε αγώνες με μεγάλα έπαθλα, ενώ οι ομάδες σχεδίασης, τα συνεργεία βιντεοσκόπησης και το προπονητικό προσωπικό θα χρησιμοποιεί monitors, οθόνες αφής και άλλα εργαλεία, για να αναλύει τη δράση και να δημιουργεί περιεχόμενο για τους θεατές.

Η Dell κάνει το VR πραγματικότητα

Η Alienware συνεργάζεται με την Nvidia και την Oculus για τη δημιουργία και διάδοση στο ευρύ κοινό μιας νέας κατηγορίας ανταγωνιστικών eSports εικονικής πραγματικότηταςπου συνδυάζουν φυσικό και διανοητικό ανταγωνιστικό gaming. Κατά τους δύο τελευταίους μήνες, περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες σε 14 διαφορετικές πόλεις, συμμετείχαν σε αγώνες χρησιμοποιώντας συστήματα Alienware για να πετύχουν τον καλύτερο χρόνο στο τελευταίο παιχνίδι VR της Survios, “Sprint Vector.” Η Dell ανακοινώνει επίσης ένα νέο VR-ready Dell Inspiron Gaming Desktop με σκοπό να μειώσει το κόστος εισόδου στον κόσμο του VR. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για τους PC gamers, και για αυτό το σκοπό, το νέο Inspiron Gaming Desktop διαθέτει επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς με έξι πυρήνες και γραφικά, επιλογές για αποθηκευτικά μέσα SSD για ταχύτερη εκκίνηση, καθώς και έξυπνο σύστημα απαγωγής θερμότητας, για μεγαλύτερη διάρκεια άνετου gaming.

Νέες οθόνες και σημαντική αύξηση της απόδοσης στο χαρτοφυλάκιο των Dell Latitude

H Dell συνεχίζει να πρωτοπορεί στον κλάδο των οθονών, με τη νέα της προσθήκη των φωτεινότερων εξαιρετικά λεπτών οθονών στον κόσμο, στην κατηγορία τους3: το Dell 27 Ultrathin Monitor (S2719DM) και το Dell 24 Ultrathin Monitor (S2419HM). Οι εικόνες ζωντανεύουν χάρη στα φωτεινά και έντονα χρώματα, σε αμφότερες τις οθόνες, οι οποίες υποστηρίζουν αναπραγωγή περιεχομένου HDR για μια CinemaColor εμπειρία, αναπαράγοντας πανέμορφο χρωματικό βάθος, καθαρότητα και αντίθεση, σε μια, πρακτικά χωρίς περιθώρια, οθόνη InfinityEdge για εντυπωσιακά ρεαλιστικές εικόνες. Χάρη στο κομψό προφίλ που ανέρχεται μόλις στα 5,5 χιλιοστά, στο λεπτότερο σημείο τους, αμφότερες οι οθόνες αποδίδουν μέγιστη φωτεινότητα 600 nits.

Σχεδιασμένα για τους εργαζομένους που βρίσκονται εν κινήσει, το χαρτοφυλάκιο Dell Latitude, που αποτελείται από ασφαλή και διαχειρίσιμα επαγγελματικά notebooks και υπολογιστές 2-σε-1, έχει πλήρως ανανεωθεί χάρη στους επεξεργαστές 8ης γενιάς Intel Core vPro 15W δύο και τεσσάρων πυρήνων, παρέχοντας σημαντική βελτίωση στην απόδοση. Οι μετρήσειςπαραγωγικότητας δείχνουν μια εντυπωσιακή αύξηση της απόδοσης σε σχέση με προϊόντα που βασίζονται στην προηγούμενη γενιά επεξεργαστών. Οι επιπλέον πυρήνες και υπολογιστικά νήματα (threads) επιφέρουν σημαντική βελτίωση στα εταιρικά δίκτυα, όταν το τμήμα ΙΤ χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση, σαρώσεις για κακόβουλο λογισμικό και άλλα background apps για την ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα. Η προϊοντική γκάμα Latitude έχει επίσης ανανεωθεί, εισάγοντας ορισμένες εντυπωσιακές αθέατες καινοτομίες. Για παράδειγμα, το Latitude 7490 notebook διαθέτει μια αποκλειστικής σχεδίασης κεραία, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια, ταχύτητα και αξιοπιστία στις συνδέσεις WiFi, καθώς και μια νέα οθόνη Full HD πολύ χαμηλής κατανάλωσης, η οποία μειώνει την κατανάλωση μέχρι και 50%, με αποτέλεσμα την επέκταση της αυτονομίας για πολλές ώρες.

Για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας των επαγγελματιών και των φίλων των πολυμέσων που βρίσκονται εν κινήσει, η Dell παρουσιάζει τη μικρότερη συσκευή αποθήκευσης Thunderbolt 3 στον κόσμο4 και ένα από τα ταχύτερα φορητά drives που είναι διαθέσιμα, το Dell Portable Thunderbolt SSD 1000 (1TB) και το SSD 500 (500GB).

Διαθεσιμότητα

 Το Dell XPS 13 και τα Dell Latitude 7490 Notebook, Dell Latitude 5490 Notebook, Dell Latitude 7390 2-σε-1 και Dell Latitude 5290 2-σε-1 είναι άμεσα διαθέσιμα. Σύντομα δε, θα διατίθενται και τα παρακάτω:

 Το Dell Mobile Connect είναι ήδη διαθέσιμο από την 1η Ιανουαρίου και θα είναι προεγκατεστημένο σε όλα τα συστήματα Dell από τις 27 Ιανουαρίου

 Το Dell 27 Ultrathin Monitor (S2719DM) , Dell 24 Ultrathin Monitor (S2419HM) θα διατίθενται τις επόμενες εβδομάδες.

 Οι Dell Portable Thunderbolt 3 SSD στα 500GB και στο 1TB θα διατίθενται από τις 28 Φεβρουαρίου και έπειτα

 Το Dell XPS 15 2-σε-1 θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο και έπειτα.

 Το Alienware Command Center θα είναι διαθέσιμο στο νέο Area 51.

Η Dell ανεβάζει επίσης τον πήχη αναφορικά με την τεχνική υποστήριξη, παρουσιάζοντας το ανώτερο επίπεδο της καταναλωτικής υπηρεσίας υποστήριξης που παρέχει, την Premium Support Plus. Βασιζόμενη στην αποκλειστική τεχνολογία Dell SupportAssist, είναι η πρώτη και μοναδική καταναλωτική υπηρεσία, η οποία εντοπίζει ζητήματα σε προληπτική βάση, προβλέπει προβλήματα πριν αυτά προκύψουν, απομακρύνει ιούς αυτομάτως και βελτιστοποιεί την απόδοση για καταναλωτικά PCs. Η υπηρεσία υποστήριξης Premium Support Plus είναι διαθέσιμη για όλα τα συστήματα Dell XPS, Inspiron και Alienware.

 

(Η υπηρεσία SupportAssist δεν είναι διαθέσιμη σε συστήματα που βασίζονται σε Linux, στα Windows 10S, στα Windows RT, στο Android, στο Ubuntu ή στο Chrome. Η SupportAssist ανιχνεύει αυτομάτως και ειδοποιεί την Dell προληπτικά για τα εξής: ζητήματα σχετικά με το λειτουργικό σύστημα, αναβαθμίσεις λογισμικού, αναβαθμίσεις και ενημερώσεις οδηγών, κακόβουλο λογισμικό, αρχεία προσβεβλημένα από ιούς, δυσλειτουργίες σκληρών δίσκων, μπαταριών, μνήμης, εσωτερικών καλωδίων, θερμικών αισθητήρων, ψυκτρών, ανεμιστήρων, αποθηκευτικών μέσων στερεάς κατάστασης (SSD) και καρτών γραφικών. Η προγνωστική ανάλυση στην ανίχνευση δυσλειτουργιών περιλαμβάνει σκληρούς δίσκους, SSD και μπαταρίες.)

Previous Article

Χειμερινές εκπτώσεις έως και 60% στα καταστήματα Wind

Next Article

Samsung The Wall – η πρώτη παγκοσμίως αρθρωτή MicroLED TV 146″