devolo Mesh WiFi 2 για γρήγορο Internet σε όλο το σπίτι

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
devolo Mesh WiFi 2 Multiroom kit

Τα devolo Mesh WiFi 2 “βγάζουν κόκκινη κάρτα” στο αδύναμο WiFi με τα νέα Multiroom kit & Starter kit, με τεχνολογίες G.hn και multi-user MIMO.

Τα devolo Mesh WiFi 2… “βγάζουν κόκκινη κάρτα” στο αδύναμο WiFi στο σπίτι, χάρη στη χρήση τεχνολογιών mesh WiFi και G.hn. οι οποίες χρησιμοποιούνται ως ραχοκοκαλιά του συστήματος και κατευθύνουν το σήμα – χωρίς οι τοίχοι και τα ταβάνια να αποτελούν εμπόδιο, τονίζει η εταιρεία. Με λειτουργίες όπως το multi-user MIMO, το Access Point Steering και το beamforming, η devolo μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτόματα όλες οι συσκευές μπαίνουν στο δίκτυο με “κορυφαία ταχύτητα”.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της devolo για το Mesh WiFi 2.

Κλείσε το WiFi. Άνοιξε το Mesh WiFi 2 

Η νέα σειρά προϊόντων Mesh WiFi 2 φέρνει την state-of-the-art τεχνολογία WiFi στο σπίτι ενώ παράλληλα αποκλείει μια για πάντα τις ασταθείς συνδέσεις. Η διαδικασία είναι απλή και plug-and-play: μόλις συνδεθούν στην πρίζα, οι προσαρμογείς συνδέονται αυτόματα με auto-pairing και την ίδια στιγμή η πρίζα μετατρέπεται σε σημείο πρόσβασης στο Internet.

Mesh WiFi 2 Starter Kit και Multiroom Kit

devolo Mesh WiFi 2 Starter kit
Mesh WiFi 2 Starter kit (φωτό: devolo)

Τα νέα devolo Mesh WiFi 2 έρχονται με δύο ή τρεις προσαρμογείς mesh WiFi (Starter Kit και Multiroom Kit) και παρέχουν ολοκληρωμένη κάλυψη δικτύου για όλο το σπίτι. Επομένως, η λειτουργία WiFi του router μπορεί και πρέπει να απενεργοποιηθεί από εδώ και στο εξής. Στα περισσότερα router, μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας απλά ένα κουμπί. Αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, κυρίως για χρήστες παλαιότερων router, καθώς δεν χρειάζεται να αντικαταστήσουν τη συσκευή τους με ένα νέο και ακριβό router για να επωφεληθούν από τις τελευταίες λειτουργίες του mesh.

Το σύστημα του Mesh WiFi 2 χειρίζεται με απλό τρόπο όλη την ασύρματη μετάδοση δεδομένων, δίνοντας έτσι στο οικιακό δίκτυο μια σημαντική αναβάθμιση. Το σύστημα τριών ζωνών μεταδίδει στις συχνότητες 2,4 και 5 GHz και χρησιμοποιεί επίσης το G.hn (το οποίο είναι σήμερα το ταχύτερο πρότυπο για Powerline) ως ραχοκοκαλιά, για σταθερή μεταφορά δεδομένων μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού.

Επιπλέον, το ασύρματο οικιακό δίκτυο είναι εξαιρετικά ασφαλές χάρη στο WPA3. Το τρέχον πρότυπο ασφαλείας της WiFi Alliance βασίζεται στο πρωτόκολλο WPA2 και χάρη στη βελτιωμένη κρυπτογράφηση 128-bit, προσφέρει ισχυρή προστασία από ανεπιθύμητες επισκέψεις στο δίκτυο. Αυτό απαιτεί από όλες τις συσκευές WiFi να υποστηρίζουν την κρυπτογράφηση WPA3. Για όλες τις υπόλοιπες συσκευές, η προστασία WPA2 εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

Mesh WiFi με αυτόματο πιλότο χάρη στο Access Point Steering

Το Mesh WiFi αντιπροσωπεύει ένα περιβάλλον έξυπνου δικτύου WiFi με smart controls. Το σύστημα της devolo καθοδηγεί σκόπιμα τις συσκευές που λαμβάνουν το WiFi στο hotspot με την καλύτερη δυνατή σύνδεση (Access Point Steering). Έτσι, η αναπαραγωγή των βίντεο που μεταδίδονται από το διαδίκτυο παραμένει πάντα σταθερή και οι βιντεοκλήσεις με όσους βρίσκονται μακριά δεν διακόπτονται, ακόμα και όταν ο χρήστης μετακινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Το συμβατικό WiFi έχει χαμηλή απόδοση όταν οι χρήστες μετακινούνται μέσα στο σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τελικές συσκευές συνήθως παραμένουν συνδεδεμένες σε ένα μόνο σημείο πρόσβασης, το οποίο γρήγορα γίνεται πρόβλημα για ένα smartphone, ένα tablet ή ένα φορητό υπολογιστή. Αντίθετα, το έξυπνο mesh WiFi της devolo μέσω της λειτουργίας Access Point Steering για αυτόματη εναλλαγή των τελικών συσκευών στα σημεία πρόσβασης WiFi με το ισχυρότερο σήμα, διασφαλίζει ότι η σύνδεση είναι πάντα σταθερή και γρήγορη.

Αυτή η δυνατότητα είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία του mesh WiFi που βάζουν τέλος στις αδύναμες συνδέσεις. Οι τελικές συσκευές μπορούν να αλλάζουν πιο γρήγορα σημεία πρόσβασης για γρηγορότερη σύνδεση (Client Steering). Με το beamforming, τα σημεία πρόσβασης της devolo μπορούν να μεταφέρουν τα δεδομένα στις τελικές συσκευές με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της σύνδεσης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνωστό ως “Band Steering” είναι, κατά μία έννοια, ο «ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας» για τη νέα σειρά Mesh WiFi της devolo. Διασφαλίζει ότι οι δέκτες χρησιμοποιούν πάντα την καλύτερη ζώνη συχνοτήτων. Κάθε φορά που η ζώνη των 2,4 GHz αρχίζει να είναι υπερβολικά «φορτωμένη» με την κυκλοφορία των δεδομένων, το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα στη ζώνη των 5 GHz, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κάνει κάτι. Το δίκτυο Mesh ολοκληρώνεται με το “Airtime Fairness” για ακόμη περισσότερη υποστήριξη στην απόδοση του δικτύου, μοιράζοντας δίκαια τη μέγιστη διάρκεια σύνδεσης, που είναι διαθέσιμη, για χρήση από όλες τις τελικές συσκευές.

Περισσότερη διασκέδαση για όλους: MU-MIMO

Χάρη στην τεχνολογία “πολλαπλών χρηστών, πολλαπλών εισόδων, πολλαπλών εξόδων” (MU-MIMO), πολλαπλές τελικές συσκευές απολαμβάνουν ταυτόχρονα άριστες συνδέσεις WiFi. Ένα παράδειγμα: MU-MIMO σημαίνει πολλαπλές δραστηριότητες ταυτόχρονα και μπορείτε να μεταδώσετε όλες τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές στο σαλόνι με ομαλή ανάλυση 8Κ, ενώ τα παιδιά σας ανεβαίνουν στην κορυφή των βαθμολογιών στο online παιχνίδι τους και παράλληλα μια σημαντική τηλεδιάσκεψη στο οικιακό γραφείο πραγματοποιείται χωρίς καμία διακοπή. Έως και 100 τερματικές συσκευές τροφοδοτούνται με WiFi υψηλών ταχυτήτων σε ένα ενιαίο δίκτυο. Ξεχάστε τα νεκρά σημεία και απολαύστε την καλύτερη κάλυψη δικτύου!

Τιμές και διαθεσιμότητα devolo Mesh WiFi 2

Το νέο devolo Mesh WiFi 2 είναι τώρα διαθέσιμο σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Το devolo Mesh WiFi 2 Starter Kit περιλαμβάνει δύο προσαρμογείς στην τιμή των 249,90 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Για κάλυψη μεγαλύτερων χώρων, το devolo Mesh WiFi 2 Multiroom Kit περιλαμβάνει τρεις προσαρμογείς στην τιμή των 369,90 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Οι συσκευές είναι πλήρως συμβατές με όλη τη σειρά devolo Magic και όλα τα router.

Η devolo παρέχει εγγύηση κατασκευαστή τριών ετών για τις συσκευές της. Σε περίπτωση βλάβης εντός της εγγύησης γίνεται άμεση αντικατάσταση του προϊόντος. Η τεχνική υποστήριξη παρέχεται Δε – Πα από 09:00 έως 17:00, στα ελληνικά, στο τηλ. +30 22210 84387 με χρέωση αστικής κλήσης από σταθερό τηλέφωνο. Η τιμή διαφοροποιείται για κλήσεις από το εξωτερικό.

Το devolo Home Network app διατίθεται χωρίς χρέωση για iOS και Android. Καθοδηγεί τον χρήστη βήμα προς βήμα στη διαδικασία ρύθμισης και εκκίνησης κάνοντας τη διαχείριση του οικιακού δικτύου εύκολη. Αυτό καθιστά την τεχνολογία προσβάσιμη, ακόμη και σε χρήστες που έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία με την τεχνολογία δικτύου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr

sonos beam gen2 banner
Previous Article

AI Gaming για να μη χάνετε ποτέ στο PS5!

Next Article

Φόρτιση smartphone εξ αποστάσεως – το κατάφερε η Xiaomi!