Φόρτιση smartphone εξ αποστάσεως – το κατάφερε η Xiaomi!

Author: No Comments Share:
xiaomi mi air charge fortisi exapostaseos

Η τεχνολογία απομακρυσμένης φόρτισης της Xiaomi φορτίζει το smartphone από την άλλη άκρη του δωματίου!

Η εξ αποστάσεως φόρτιση αποτελούσε σενάριο φαντασίας, αλλά η Xiaomi φρόντισε να γίνει πραγματικότητα, καθώς παρουσίασε το Mi Air Charge. To Mi Air Charge, που ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρείας αποτελεί, μια καινούργια μορφή ασύρματης φόρτισης, εξ αποστάσεως, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν τις συσκευές τους χωρίς καλώδια ή ασύρματες βάσεις φόρτισης.

Η βασική τεχνολογία της απομακρυσμένης φόρτισης έγκειται στη θέση του Air Charge στο χώρο και στη μετάδοση ενέργειας μεταξύ αυτού και του smartphone. Το Air Charge της Xiaomi έχει ενσωματωμένες κεραίες παρεμβολών πέντε φάσεων, οι οποίες μπορούν να εντοπίσουν με ακρίβεια τη θέση του κινητού μέσα στο χώρο. Ένας πίνακας ελέγχου φάσης που αποτελείται από 144 κεραίες μεταδίδει κύματα με μήκος τάξεως χιλιοστών απευθείας στο smartphone μέσω διαμόρφωσης δέσμης.

Από την πλευρά των smartphones, η Xiaomi ανέπτυξε μια μικροσκοπική συστοιχία κεραιών με ενσωματωμένη κεραία beacon και συστοιχία κεραιών λήψης. Η κεραία beacon μεταδίδει πληροφορίες θέσης με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ενώ η συστοιχία κεραιών λήψης, που αποτελείται από 14 κεραίες, μετατρέπει το σήμα μήκους κύματος τάξεως χιλιοστών που εκπέμπεται από το Mi Air Charge σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω κυκλώματος ανορθωτή.

Mi Air Charge – φόρτιση σε μεγάλη ακτίνα

Η τεχνολογία απομακρυσμένης φόρτισης είναι ικανή για φόρτιση 5 watt ανά συσκευή σε ακτίνα αρκετών μέτρων. H Xiaomi ισχυρίζεται πως ακόμη και τα φυσικά εμπόδια δεν μειώνουν την απόδοση του Mi Air Charge.

Σύντομα, η Xiaomi σκοπεύει να αναπτύξει την τεχνολογία απομακρυσμένης φόρτισης ώστε να λειτουργεί με smart watches και άλλα wearables.

xiaomi mi air charge fortisi exapostaseos
Mi Air Charge (φωτό: Xiaomi)

Η Info Quest Technologies πρόσφατα έχει διαθέσει στην Ελλάδα τα Xiaomi Redmi Note 9T και Redmi 9T, όπως και μια σειρά από αξεσουάρ, όπως το Xiaomi Mi Smart Band 4C.

Η εταιρεία διευρύνει συνεχώς την παρουσία της στη χώρα μας και πρόσφατα εισήλθε σε μια νέα κατηγορία προϊόντων με την παρουσίαση της έξυπνης θερμάστρας Mi Smart Space Heater S.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Xiaomi πέτυχε αύξηση 91% στις πωλήσεις smartphone το 2020 Q3, σε σχέση με πέρυσι, στην Ευρώπη!

Previous Article

devolo Mesh WiFi 2 για γρήγορο Internet σε όλο το σπίτι

Next Article

Jeff Bezos – αποχωρεί από CEO της Amazon