ΕΡΤ και Google εισέρχονται στην Ένωση HbbTV

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
HbbTV Logo

Google, RAI, Sky και η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση είναι ανάμεσα στα νέα μέλη της Ένωσης HbbTV.

Η HbbTV Association, η παγκόσμια πρωτοβουλία με αποκλειστικό στόχο την ανάπτυξη ανοικτού προτύπου για την παροχή ραδιοτηλεοπτικών και ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω συνδεδεμένων τηλεοράσεων και αποκωδικοποιητών, ανακοινώνει ότι επτά νέες εταιρείες έχουν προσχωρήσει στη βιομηχανική ένωση τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα νέα μέλη περιλαμβάνουν την Google, τον ευρωπαϊκό σταθμό Pay-TV, Sky, τον ιταλικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RAI, την ΕΡΤ, τον ιταλικό προμηθευτή τεχνολογικών λύσεων Kineton και τον κινεζικό κατασκευαστή καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών Skyworth.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις εταιρείες υψηλού προφίλ που συμμετέχουν στην Ένωση HbbTV. Το συνεχιζόμενο έντονο ενδιαφέρον από τους μεγάλους παράγοντες της αγοράς στις ανοικτές προδιαγραφές μας επιβεβαιώνει την προσέγγισή μας για την καθιέρωση του HbbTV ως καθολικού προτύπου για τις υβριδικές εκπομπές και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες σε όλες τις οθόνες”, δήλωσε ο Vincent Grivet (TDF), πρόεδρος της Ένωσης HbbTV.

Η προσχώρηση της ΕΡΤ στην Ένωση HbbTV είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον εθνικό μας ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό που δείχνει ότι κοιτά το μέλλον ποικοιλοτρόπως. Ιδιαίτερη σημασία έχει, φυσικά, η προσθήκη της Google στην Ένωση HbbTV. Η Google διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Android TV, το οποίο χρησιμοποιούν οι τηλεοράσεις των Sony και Philips. Εξάλλου, το Android TV χρησιμοποιεί η τηλεοπτική πλατφόρμα της WIND, η WIND VISION.

Ως ανοιχτό πρότυπο, η HbbTV φτάνει στους θεατές σε διαφορετικές πλατφόρμες και συσκευές λήψης, επιτρέποντας στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να μεγιστοποιούν τις ευκαιρίες προσέγγισης και δημιουργίας εσόδων των διαδραστικών υπηρεσιών τους.

Η HbbTV έχει υιοθετηθεί σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 300 εφαρμογές σε περισσότερες από 44 εκατομμύρια καταναλωτικές συσκευές χρησιμοποιούν τις προδιαγραφές της για να προσθέσουν χαρακτηριστικά όπως αμφίδρομες υπηρεσίες, προσφορές OTT ή στοχοθετημένη διαφήμιση σε γραμμικά τηλεοπτικά κανάλια. Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες, για παράδειγμα, μέσω του κόκκινου κουμπιού στο τηλεχειριστήριο.

Με τις τελευταίες προσθήκες, η βάση της ένωσης μελών της HbbTV ανέρχεται σε 70 εταιρίες από όλους τους τομείς της ραδιοτηλεοπτικής βιομηχανίας. Ο πλήρης κατάλογος των μελών είναι διαθέσιμος στη διεύθυνση https://www.hbbtv.org/membership/#members.

Previous Article

Τα LG UltraGear gaming monitors στην Ελλάδα

Next Article

LG 8K OLED TV: Αναμένονται Ιούνιο 2019