Τι προβλέπει η προδιαγραφή IPTV

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
προδιαγραφή iptv specification

H προδιαγραφή καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τερματικά HbbTV (π.χ. αποκωδικοποιητές και τηλεοράσεις) με υπηρεσίες IPTV. H προδιαγραφή IPTV βασίζεται στο πρότυπο HbbTV 2.

Η HbbTV Association δημοσίευσε τη νέα προδιαγραφή IPTV. H προδιαγραφή έχει δημοσιευθεί από το ETSI ως TS 103 555 και καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τερματικά HbbTV (π.χ. αποκωδικοποιητές και τηλεοράσεις) με υπηρεσίες IPTV.

Δύο διαφορετικοί τύποι τερματικών καλύπτονται από τις προδιαγραφές:

  • Ο ένας τύπος είναι ένα αποκλειστικό τερματικό IPTV, μόνο με σύνδεση IP, χωρίς την κλασική είσοδο κεραίας RF. Σε αυτή την περίπτωση, το σύνολο του προγράμματος της τηλεόρασης λαμβάνεται μέσω IP.
  • Ο άλλος τύπος είναι ένα υβριδικό τερματικό IPTV που διαθέτει τόσο μια σύνδεση IP όσο και μια κλασική σύνδεση λήψης RF. Τέτοια τερματικά μπορούν να αλλάζουν προβολή περιεχομένου από IP σε RF χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση και χωρίς διακοπή της εφαρμογής HbbTV.

Και για τους δύο τύπους τερματικών, η προδιαγραφή περιγράφει τον τρόπο παρουσίασης του οπτικοακουστικού περιεχομένου που παρέχεται από μια υπηρεσία IPTV. Η προδιαγραφή ορίζει τρεις τρόπους για να γίνει αυτό:

  • Ο πρώτος είναι η καταχώριση περιεχομένου στο κανάλι του τερματικού ή στη λίστα υπηρεσιών του. Με τον τρόπο αυτό, το περιεχόμενο παρουσιάζεται είτε με επιλογή του χρήστη είτε με μέσω της εφαρμογή HbbTV της εκπομπής.
  • Η δεύτερη μέθοδος είναι μια εφαρμογή HbbTV που παρουσιάζει περιεχόμενο με χρήση τεχνολογιών συνεχούς ροής, όπως MPEG-DASH.
  • Η τρίτη δυνατότητα επιτρέπει σε μια εφαρμογή HbbTV “ανεξάρτητη από εκπομπές” να διαχειρίζεται την επιλογή καναλιού / υπηρεσίας.
Previous Article

Η HbbTV Association δημοσίευσε την προδιαγραφή IPTV

Next Article

Εγκαίνια για το πρώτο Mi Store στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

sonos move