Samsung Galaxy Z Flip 4 και Galaxy Z Fold 4: Είναι επίσημα, ισχυρότερα και πιο γοητευτικά!

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
samsung galaxy z flip 4

Η Samsung μόλις ανακοίνωσε τις νέες συσκευές που προστίθενται στο οικοσύστημα Galaxy. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα αναδιπλούμενα smartphone Galaxy Z Fold 4 και Galaxy Z Flip 4 – με το τελευταίο να φέρει τις σημαντικότερες και περισσότερες αλλαγές. Στο οικοσύστημα Galaxy εντάσσονται, επίσης, το Galaxy Watch 5, σε δύο εκδόσεις, κλασική και Sport, όπως και τα νέα ακουστικά Galaxy Buds 2 Pro με ήχο 24-bit και συμβατότητα Audio LE.

Η Samsung ωθεί τα όρια στην ευελιξία των smartphones με την τέταρτη γενιά αναδιπλούμενων συσκευών, Galaxy Z Fold 4 και Galaxy Z Flip 4, για βελτιωμένη παραγωγικότητα, δυνατότητες εξατομίκευσης και εμπειρίες FlexCam

Τα Samsung Galaxy Z Flip 4 και Galaxy Z Fold 4 είναι πιο ευέλικτες συσκευές και έρχονται να αλλάξουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τα smartphones – αντικαθιστούν στην κορυφή των αναδιπλούμενων smartphone της Samsung, τα Galaxy Z Flip 3 και Galaxy Z Fold 3, αντίστοιχα.

Σημαντικά αναβαθμισμένο

samsung galaxy z fold 4
Galaxy Z Fold 4 (Samsung)

To Galaxy Z Fold 4 εμφανίζεται επίσης ανανεωμένο, με κυριότερη αναβάθμιση να εντοπίζεται στην εξωτερική οθόνη, η οποία είναι πλατύτερη και φωτεινότερη, θυμίζοντας περισσότερο οθόνη αυτόνομου smartphone, παρά την εξωτερική ενός αναδιπλούμενου.

H εσωτερική οθόνη δέχεται γραφίδα της Samsung, η οποία όμως είναι προαιρετική και μπορεί να είναι πάντα στη διάθεση του χρήστη μέσω της επίσης προαιρετικής θήκης για το Galaxy Z Fold 4. Οι κάμερες του Z Flip 4 είναι αναβαθμισμένες, δανειζόμενες βασικά χαρακτηριστικά τους από τις θαυμάσιες του Galaxy S21.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Galaxy Z Flip 4 και του Galaxy Z Fold 4, σύμφωνα με την ανακοίνωσης της Samsung.

Το Galaxy Z Flip 4

To Galaxy Z Flip 4 μπορούμε να ισχυριστούμε ότι είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της Samsung σήμερα. Το αναδιπλούμενο της Samsung εμφανίζεται βελτιωμένο σε όλα τα επιμέρους σημεία: Ισχυρότερη προστασία στην οθόνη, πιο φωτεινή οθόνη, λεπτότερο και περισσότερο ενισχυμένο πλαίσιο από Armor Aluminium. Η εξωτερική οθόνη του Galaxy Z Flip 4 είναι επίσης μεγαλύτερη, ενώ ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει το εξωτερικό περίβλημα στο γούστο του, με την εφαρμογή αυτοκόλλητων στα εξωτερικά καπάκια της συσκευής. 

Η Samsung υπόσχεται, επίσης, μεγαλύτερη αυτονομία στο Galaxy Z Flip 4.

Η τιμή της συσκευής θα είναι χαμηλότερη από εκείνη του Galaxy Z Flip 4.

Η επόμενη γενιά καινοτόμων αναδιπλούμενων smartphones, Samsung Galaxy Z Flip 4 και Samsung Galaxy Z Fold 4

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα την επόμενη γενιά των καινοτόμων αναδιπλούμενων smartphones, το Samsung Galaxy Z Flip 4 και Samsung Galaxy Z Fold 4. Οι δύο νέες συσκευές της Samsung περιλαμβάνουν μηχανισμούς αναδίπλωσης που προσαρμόζονται στις ανάγκες του χρήστη, εξατομικευμένες εμπειρίες και αναβαθμισμένη απόδοση. Τώρα, στην τέταρτη γενιά της, η σειρά Samsung Galaxy Z εξακολουθεί να ξεπερνά τις συμβάσεις για να προσφέρει νέες, εντυπωσιακές δυνατότητες αλληλεπίδρασης που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή.

«Τα αναδιπλούμενα Samsung Galaxy δημιουργήθηκαν με βάση τη φιλοσοφία μας για ευελιξία, παρέχοντας νέες δυνατότητες για πλήρη εξατομίκευση από μέσα προς τα έξω. Οι νέες αναδιπλούμενες συσκευές δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τους παγκοσμίου φήμης συνεργάτες μας, για να προσφέρουν μια απαράμιλλη εμπειρία κινητής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πιο δυναμικών χρηστών», σημείωσε ο Dr. TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Mobile eXperience Business στη Samsung Electronics. «Χάρη στη συνεχή προσήλωση και την ηγετική μας θέση στον κλάδο, ο ενθουσιασμός για τις αναδιπλούμενες συσκευές συνεχίζει να αυξάνεται. Μετατρέψαμε με επιτυχία αυτήν την κατηγορία από μια ριζοσπαστική ιδέα σε μια κεντρική σειρά συσκευών, που απολαμβάνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο».

Απόδειξη της ανώτερης δεξιοτεχνίας που επιδεικνύει με αφοσίωση η Samsung αποτελεί ότι κάθε εξάρτημα και των δύο μηχανισμών αναδίπλωσης έχει αναλυθεί διεξοδικά για να προσφέρει μια πραγματικά βελτιστοποιημένη εμπειρία, διασφαλίζοντας ότι κάθε καταναλωτής διαθέτει τη συσκευή που ταιριάζει στις ανάγκες του. Το Samsung Galaxy Z Flip 4 βασίζεται στην επιτυχία του εμβληματικού μηχανισμού αναδίπλωσης της Samsung, σε συνδυασμό με την προσθήκη σημαντικών χαρακτηριστικών όπως η αναβαθμισμένη εμπειρία κάμερας, η μεγαλύτερη μπαταρία και οι διευρυμένες δυνατότητες εξατομίκευσης, διατηρώντας παράλληλα τον εξαιρετικά συμπαγή σχεδιασμό του. Το Samsung Galaxy Z Fold 4 προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone της Samsung μέχρι σήμερα, δίνοντας στους χρήστες νέες δυνατότητες, με τον σχεδιασμό του που αλλάζει σχήμα, τις καθηλωτικές οθόνες και τις λειτουργίες multitasking που μοιάζουν με υπολογιστή, σε συνδυασμό με την κάμερα προηγμένης τεχνολογίας και τους ισχυρούς επεξεργαστές.

Samsung Galaxy Z Flip 4: Tο απόλυτο εργαλείο ατομικής έκφρασης, μέσα και έξω

samsung galaxy z flip 4
Galaxy Z Flip 4 (Samsung)

Το Samsung Galaxy Z Flip 4 αναβαθμίζει τα αγαπημένα χαρακτηριστικά των χρηστών της Samsung, καθιστώντας το απόλυτο εργαλείο έκφρασης. Ο συμπαγής σχεδιασμός του, με την κάθετη αναδίπλωση, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που κανένα άλλο smartphone δεν διαθέτει.

Με τη λειτουργία FlexCam, οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν εκπληκτικά βίντεο και να αποτυπώσουν selfies με πολλά άτομα από διάφορες γωνίες λήψης, αναδιπλώνοντας μερικώς το Z Flip 4. Οι λειτουργίες αυτές είναι διαθέσιμες, επίσης, σε αγαπημένες εφαρμογές των χρηστών. Συγκεκριμένα, χάρη στη συνεργασία της Samsung με τη Meta, το FlexCam έχει βελτιστοποιηθεί για τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το WhatsApp και το Facebook. Με το Samsung Galaxy Z Flip 4, οι χρήστες πλέον μπορούν να κάνουν περισσότερα από ποτέ, όπως να κάνουν λήψη των πιο εντυπωσιακών, υψηλής ποιότητας selfies απευθείας από την εξωτερική οθόνη, αξιοποιώντας την κύρια κάμερα της συσκευής με την αναβαθμισμένη λειτουργία Quick Shot. Μια άλλη λειτουργία του νέου Samsung Galaxy Z Flip 4, ιδανική για δημιουργούς περιεχομένου και vloggers, είναι η δυνατότητα απρόσκοπτης εναλλαγής μεταξύ της λειτουργίας Quick Shot, για λήψη video υψηλής ευκρίνειας, στη λειτουργία Flex για να συνεχίσουν τη λήψη τους hands-free, χωρίς να χρειαστεί να διακόψουν την καταγραφή video. Ακόμη, οι χρήστες μπορούν πλέον να κάνουν λήψη selfies σε Λειτουργία Πορτραίτου και να βλέπουν προεπισκόπηση της λήψης τους, σε πραγματική αναλογία, όταν χρησιμοποιούν το Quick Shot. Με το Samsung Galaxy Z Flip 4, οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι πιο ευκρινή και σταθερά από ποτέ, μέρα ή νύχτα, χάρη στη βελτιωμένη κάμερα που ενσωματώνει 65% φωτεινότερο αισθητήρα που τροφοδοτείται από την πλατφόρμα κινητής Snapdragon8+ Gen 1.

Το Samsung Galaxy Z Flip 4 σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια πραγματικά hands-free εμπειρία, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να κάνει ακόμη περισσότερα από την εξωτερική οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει τη συσκευή του. Πλέον, μόνο από την εξωτερική οθόνη, οι χρήστες μπορούν να απαντήσουν σε κλήσεις και μηνύματα, να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητό τους ή ακόμη και να έχουν πρόσβαση στη συντόμευση της εφαρμογής SmartThings Scene.

Το Samsung Galaxy Z Flip 4 μπορεί να πραγματοποιεί λήψεις, προβολές περιεχομένου και να παραμένει συνδεδεμένο για περισσότερο χρόνο μεταξύ των φορτίσεων, καθώς ενσωματώνει τη διευρυμένη μπαταρία 3.700 mAh. Με τη δυνατότητα Super Fast Charging, που υποστηρίζεται πλέον από το νέο Z Flip 4, η μπαταρία της συσκευής φορτίζει έως και στο 50% σε περίπου 30 λεπτά, βοηθώντας τους χρήστες να παραμένουν συνδεδεμένοι κάθε φορά που εξαντλείται η μπαταρία.

Με τον πιο εκλεπτυσμένο σχεδιασμό που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, το νέο Z Flip 4 ενσωματώνει έναν λεπτότερο μηχανισμό αναδίπλωσης, τετραγωνισμένο σχεδιασμό, γυάλινο πίσω πάνελ με εφέ θολότητας και γυαλιστερό μεταλλικό σκελετό. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν πλήρως το Samsung Galaxy Z Flip 4 εσωτερικά και εξωτερικά με τα διαθέσιμα Galaxy Themes, τόσο στην εξωτερική όσο και στην κύρια οθόνη, ενώ το στυλ μπορεί να ολοκληρωθεί με προσαρμοσμένες γραμματοσειρές, εικονίδια και σχέδια. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους προσωποποιημένη εξωτερική οθόνη, με νέα σχέδια ρολογιών και φόντο σε διάφορα formats, όπως εικόνες, GIF, ακόμη και βίντεο.

Samsung Galaxy Z Fold 4: Η «υπερδύναμη» multitasking με την απόλυτη απόδοση

Galaxy Z Fold 4 (Samsung)
Galaxy Z Fold 4 (Samsung)

Το Samsung Galaxy Z Fold 4 είναι αποτέλεσμα της διαρκούς καινοτομίας smartphone του Samsung Galaxy και αποτελεί το πιο ισχυρό smartphone της εταιρείας μέχρι σήμερα. Το Z Fold 4 συνδυάζει τη συλλογική τεχνογνωσία της Samsung στην τεχνολογία κινητής, δημιουργώντας μια συσκευή διευρυμένης λειτουργικότητας είτε χρησιμοποιείται ανοιχτή είτε κλειστή είτε σε λειτουργία Flex. Επιπλέον, είναι η πρώτη συσκευή που διατίθεται με Android 12L, μια ειδική έκδοση του Android που δημιουργήθηκε από τη Google για εμπειρίες μεγάλης οθόνης, που περιλαμβάνουν και τις αναδιπλούμενες συσκευές.

Το multitasking στο Samsung Galaxy Z Fold 4 γίνεται πιο εύκολο από ποτέ, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κάνουν ακόμη περισσότερα εν κινήσει. Το νέο Taskbar προσφέρει μια διάταξη που θυμίζει υπολογιστή και διευκολύνει την πρόσβαση σε αγαπημένες και πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές. Η εκτέλεση multitasking είναι επίσης ακόμη πιο διαισθητική, χάρη στις νέες χειρονομίες ολίσθησης (swipe gestures), με τις οποίες οι χρήστες μπορούν να μετατρέπουν εφαρμογές από πλήρους οθόνης (full screen) σε αναδυόμενα παράθυρα (pop-up windows) ή να χωρίζουν την οθόνη στη μέση για ακόμη περισσότερες δυνατότητες multitasking.

H Samsung συνεργάζεται με τη Google και τη Microsoft, πηγαίνοντας το multitasking στο επόμενο επίπεδο. Οι εφαρμογές Google, συμπεριλαμβανομένου του Chrome και του Gmail, υποστηρίζουν πλέον τη λειτουργία “drag-and-drop”, επιτρέποντας στους χρήστες να αντιγράφουν και να επικολλούν γρήγορα συνδέσμους, φωτογραφίες και πολλά άλλα από τη μια εφαρμογή στην άλλη. Με το Google Meet, οι χρήστες μπορούν πλέον να συνδέονται με περισσότερα άτομα ενώ απολαμβάνουν μαζί τους ψηφιακές δραστηριότητες, όπως είναι η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube ή τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης. Ακόμη, η πλήρης σουίτα Office και το Outlook της Microsoft επωφελούνται από την αναδιπλούμενη οθόνη, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη και ταχύτερους τρόπους αλληλεπίδρασης. H απόλυτη multitasking εμπειρία ολοκληρώνεται με τη λειτουργία της γραφίδας S Pen, που επιτρέπει τον σχεδιασμό και τη λήψη σημειώσεων εν κινήσει και διαθέτει ακόμη πιο βελτιωμένο χώρο αποθήκευσης μέσα στη θήκη Standing Cover με υποδοχή για το Pen.

Με τον αναβαθμισμένο ευρυγώνιο φακό 50MP και φακό Space Zoom 30x, το Samsung Galaxy Z Fold 4 κάνει λήψη των πιο εντυπωσιακών φωτογραφιών και βίντεο. Μια ευρεία γκάμα λειτουργιών κάμερας, που περιλαμβάνουν το αυξημένο Zoom που ενεργοποιείται στη λειτουργία Capture View Mode, το Dual Preview και το Rear Cam Selfie, σχεδιάστηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη συσκευή, αξιοποιώντας τη μοναδική δυνατότητα αναδίπλωσης για αυξημένη ευελιξία λήψης. Επιπλέον, οι χρήστες απολαμβάνουν τη λήψη φωτογραφιών με ακόμη μεγαλύτερη ευκρίνεια, ακόμη και τη νύχτα, χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος pixel, τον κατά 23% φωτεινότερο αισθητήρα και τη βελτιωμένη επεξεργαστική ισχύ που περιλαμβάνει το νέο Samsung Galaxy Z Fold 4.

Το περιεχόμενο γίνεται ακόμη πιο καθηλωτικό και ευδιάκριτο χάρη στην κύρια οθόνη 7,6 ιντσών με φωτεινότερο panel, προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και κάμερα κάτω από την οθόνη (Under Display Camera) που είναι λιγότερο ορατή και διαθέτει νέα διάταξη sub pixel τύπου scatter. Δημοφιλείς εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, έχουν βελτιστοποιηθεί για να ταιριάζουν στην μεγάλη οθόνη, κάνοντας το περιεχόμενο πιο ευχάριστο. Οι χρήστες ακόμα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν hands-free τις αγαπημένες τους streaming υπηρεσίες ψυχαγωγίας, όπως το Netflix, με τη λειτουργία Flex. Για τις υπόλοιπες εφαρμογές, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα  να ελέγχουν τη συσκευή χωρίς να διακόπτουν την παρακολούθηση περιεχομένου, χάρη στη νέα επιφάνεια αφής Flex Mode. H επιφάνεια αφής Flex Mode προσφέρει ακρίβεια κατά την παύση, την επαναφορά και την αναπαραγωγή βίντεο ή τη μεγέθυνση και σμίκρυνση περιεχομένου, ενώ η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία Flex.

Τo gaming γίνεται επίσης πιο εύκολη υπόθεση χάρη στην ισχυρή πλατφόρμα κινητής Snapdragon 8+ Gen 1 και το ταχύτατο 5G. Με πιο λεπτό μεντεσέ, μικρότερο βάρος και ακόμη στενότερα πλαίσια, η ευρύτερη οθόνη επιτρέπει ευκολότερες αλληλεπιδράσεις με το ένα χέρι κατά τη χρήση της Εξωτερικής Οθόνης.

Η Samsung συνεχίζει το ταξίδι καινοτομίας που αψηφά τα εμπόδια, προσφέροντας επίπεδο ανθεκτικότητας που περιμένουν οι καταναλωτές, τόσο εντός της συσκευής όσο και εκτός. Με πλαίσιο αλουμινίου Armor και το κάλυμμα μεντεσέ μαζί με το αποκλειστικό Corning Gorilla Glass Victus+ στην εξωτερική οθόνη και στο πίσω τζάμι, τα Samsung Galaxy Z Flip 4 και Galaxy Z Fold 4 είναι τα πιο ανθεκτικά αναδιπλούμενα προϊόντα Samsung. Η ανθεκτικότητα του πάνελ της κύριας οθόνης ενισχύεται επίσης χάρη στο βελτιστοποιημένο στρώμα κατασκευής, συμβάλλοντας στη μείωση της ζημιάς από εξωτερικούς κραδασμούς. Επιπλέον, τόσο το Samsung Galaxy Z Flip 4 όσο και το Z Fold 4 είναι εξοπλισμένα με IPX8 για αντοχή στο νερό, ώστε οι χρήστες να ανησυχούν λιγότερο σε συνθήκες βροχής.

Galaxy for the Planet 

Με αφετηρία την κυκλοφορία της σειράς Samsung Galaxy S22, η Samsung έχει ενσωματώσει στις συσκευασίες και στο υλικό των νέων προϊόντων ανακυκλωμένα υλικά. Αυτό αποτελεί την αρχή της πρωτοβουλίας Galaxy for the Planet, η οποία αφορά στη συνεχή ενσωμάτωση ανακυκλωμένων πλαστικών και τη δημιουργία νέων υλικών σε συνεργασία με κορυφαίους εταίρους αειφορίας. Καθώς η Samsung επιδιώκει συνεχή καινοτομία κατά την ανάπτυξη προϊόντων με βιώσιμο τρόπο, με περηφάνια ανακοινώνει πως πάνω από το 90% των νέων Samsung Galaxy Buds 2 Pro είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά. Η νέα σειρά Samsung Galaxy Z έχει επίσης βασικά εξαρτήματα τα οποία περιέχουν πλαστικό που συνδέεται με τον ωκεανό και έρχεται σε συσκευασία η οποία είναι κατασκευασμένη από 100 τοις εκατό ανακυκλωμένο χαρτί. Η Samsung μείωσε επίσης τον όγκο της συσκευασίας έως και 58% σε σύγκριση με τα αναδιπλούμενα Samsung Galaxy smartphones πρώτης γενιάς. Η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με μείωση περίπου 10.000 τόνων εκπομπών άνθρακα κατά τις μεταφορές τη φετινή χρονιά. 

Διαθεσιμότητα Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 4, Buds 2 Pro

Το Samsung Galaxy Z Flip 4 συμπληρώνει το στυλ των χρηστών με κορυφαία σχέδια σε ήδη υπάρχοντα χρώματα, όπως το Bora Purple και το Graphite, αλλά και νέες αποχρώσεις, όπως το Ροζ Χρυσό και το Μπλε. Το Samsung Galaxy Z Fold 4 και η θήκη Standing Cover με υποδοχή για τη γραφίδα S Penείναι διαθέσιμα σε εκλεπτυσμένα χρώματα, όπως το Greygreen, το Beige και το Phantom Black. Επιπλέον, το Samsung Galaxy Z Fold 4 θα είναι διαθέσιμο σε Burgundy  χρωματική παραλλαγή, αποκλειστικά στο Samsung.com, με πρόσθεση επιλογή χωρητικότητας αποθήκευσης έως ένα terabyte. 

Τα Samsung Galaxy Buds2 Pro είναι διαθέσιμα σε τρεις ολοκαίνουργιες απαλές και ουδέτερες αποχρώσεις: Graphite, Λευκό και Bora Purple, που συμπληρώνουν τέλεια τα νέα αναδιπλούμενα smartphones.

Τα Samsung Galaxy Z Flip 4, Z Fold 4 και Buds 2 Pro θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από τις 10 Αυγούστου, ενώ η επίσημη διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει από τις 26 Αυγούστου σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όσοι προ παραγγείλουν είτε το  Samsung Galaxy Z Fold 4, είτε το Samsung Galaxy Z Flip 4, έως και τις 25 Αυγούστου 2022, θα λάβουν δωρεάν ασφάλιση θραύσης οθόνης για 1 έτος μέσω της υπηρεσίας Samsung Protect. Ακόμα, όσοι επιστρέψουν την παλιά τους συσκευή θα λάβουν trade in voucher 150 ευρώ για το Z Flip 4 και 200 ευρώ για το Z Fold 4, αλλά και την αξία της συσκευής που θα επιστραφεί. 

Όσοι επιλέξουν να προ-παραγγείλουν τα Samsung Galaxy Buds 2 Pro, έως τις 25 Αυγούστου 2022, θα λάβουν ως δώρο τον Super-Fast ασύρματο φορτιστή Samsung. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Samsung Galaxy Z Flip 4 και το Z Fold 4, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.samsung.com/global/galaxy/.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Galaxy Z Flip 4

Samsung Galaxy Z Flip 4
ΟθόνηΚύρια οθόνη6.7 ίντσες FHD+*
Dynamic AMOLED 2X 
Infinity Flex Οθόνη (2640 x 1080, 22:9)
120Hz adaptive refresh rate (1~120Hz)

* Μετρημένη διαγώνια, το μέγεθος της κύριας οθόνης του Galaxy Z Flip 4 είναι 6,7 ίντσες σε ολόκληρο το ορθογώνιο και 6,6 ίντσες με τις στρογγυλεμένες γωνίες. Η πραγματική ορατή περιοχή είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών και της οπής της κάμερας.
Εξωτερική οθόνη1.9 ίντσες Super AMOLED Display*
260 x 512

* Μετρημένη διαγώνια, το μέγεθος της εξωτερικής οθόνης του Galaxy Z Flip 4 είναι 1,9 ίντσες στο πλήρες ορθογώνιο και 1,8 ίντσες με τις στρογγυλεμένες γωνίες· η πραγματική επιφάνεια οθόνης είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών.
Διάσταση & ΒάροςΔιπλωμένο71.9 x 84.9 x 17.1mm (Μεντεσές) – 15.9mm (Sagging)
Ανοικτό71.9 x 165.2 x 6.9mm

* Το πάχος του Galaxy Z Flip 4 όταν ξεδιπλώνεται δεν περιλαμβάνει το πλαίσιο της κύριας οθόνης.
Βάρος187γρ.
ΚάμεραΜπροστινή κάμερα10MP Selfie κάμερα
F2.4, Pixel size: 1.22μm, FOV: 80˚
Πίσω διπλή κάμερα12MP Ultra Wide κάμεραF2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚
12MP Wide-angle κάμερα
Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.8μm, FOV: 83˚
Επεξεργαστής4 nm οκταπύρηνος επεξεργαστής
Memory8GB RAM με 512GB εσωτερική αποθήκευση
8GB RAM με 256GB εσωτερική αποθήκευση
8GB RAM με 128GB εσωτερική αποθήκευση

* Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα την αγορά και τον προμηθευτή. Ο πραγματικός χώρος αποθήκευσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, το μοντέλο, το μέγεθος και τη μορφή αρχείου.
Μπαταρία3,300 mAh (τυπική τιμή) διπλή μπαταρία

* Τυπική τιμή ελεγμένη σε εργαστηριακές συνθήκες τρίτων. Η τυπική τιμή είναι η εκτιμώμενη μέση τιμή λαμβάνοντας υπόψη την απόκλιση στη χωρητικότητα της μπαταρίας μεταξύ των δειγμάτων μπαταρίας που δοκιμάστηκαν σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61960. Η ονομαστική (ελάχιστη) χωρητικότητα είναι 3595 mAh. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον δικτύου, τα μοτίβα χρήσης και άλλους παράγοντες.
ΦόρτισηSuper Fast φόρτιση*: έως και 50% φόρτιση σε περίπου 30 λεπτά με φορτιστή των 25W ** ή πάνω
Γρήγορη ασύρματη φόρτιση 2.0***
Wireless PowerShare****

* Ενσύρματη φόρτιση συμβατή με QC2.0 και AFC. Αποτελέσματα εσωτερικών εργαστηριακών δοκιμών της Samsung, που διεξήχθησαν με φορτιστή 25W ενώ του απομένει το 0% της ισχύος, με όλες τις υπηρεσίες, τις δυνατότητες και την οθόνη απενεργοποιημένες. Η πραγματική ταχύτητα φόρτισης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την πραγματική χρήση, τις συνθήκες φόρτισης και άλλους παράγοντες.**Ο φορτιστής των 25W πωλείται χωριστά. Χρησιμοποιείτε μόνο φορτιστές και καλώδια εγκεκριμένα από τη Samsung.*** Ασύρματη φόρτιση συμβατή με WPC
**** Το Wireless PowerShare είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές Samsung ή άλλα επώνυμα smartphone με ασύρματη φόρτιση WPC Qi, όπως τα Galaxy Z Fold 4, Z Flip 4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10 series, S10 series, S9 series, S8 series, S7 series, S6 series, Note9, Note8, Note FE, Note5 και φορητές συσκευές όπως τα Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch και Galaxy Buds. Μπορεί να μην λειτουργεί με ορισμένα αξεσουάρ, θήκες ή άλλες επώνυμες συσκευές. Μπορεί να επηρεάσει τη λήψη κλήσεων ή τις υπηρεσίες δεδομένων, ανάλογα με το περιβάλλον του δικτύου σας.
Αντοχή στο νερόIPX8

* Το πρότυπο IPX8 βασίζεται σε συνθήκες δοκιμής για βύθιση σε έως και 1,5 μέτρο γλυκού νερού για έως και 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση στην παραλία ή στην πισίνα. Δεν είναι ανθεκτικό στη σκόνη.
Λειτουργικό σύστημαAndroid 12
One UI 4.1.1
Δίκτυο και Συνδεσιμότητα5G*, LTE**, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth® v5.2

*Οι υπηρεσίες 5G υποστηρίζονται μόνο σε τοποθεσίες με δυνατότητα δικτύου 5G. Απαιτείται βέλτιστη σύνδεση 5G. Η πραγματική ταχύτητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και το περιβάλλον χρήστη.
** Η διαθεσιμότητα του μοντέλου LTE διαφέρει ανάλογα με τη χώρα και τον πάροχο. Η πραγματική ταχύτητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και το περιβάλλον χρήστη.
Αισθητήρες Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων (στο πλάι), Επιταχυνσιόμετρο, Βαρόμετρο, Γυροσκοπικός αισθητήρας, Γεωμαγνητικός αισθητήρας, Αισθητήρας Hall, Αισθητήρας εγγύτητας, Αισθητήρας φωτός
Ασφάλεια Samsung Knox, Samsung Knox Vault
Κάρτα SIM Μία Nano SIM* και μία eSIM**

* Η κάρτα SIM πωλείται χωριστά. Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά και τον πάροχο.
** Η διαθεσιμότητα της eSIM ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση λογισμικού, την περιοχή και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Ελέγξτε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας εάν το πρόγραμμα δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας υποστηρίζει eSIM.
Χρώματα Bora Purple, Graphite, Ροζ Χρυσό, Μπλε
[Bespoke Edition] Εμπρός/Πίσω (Κίτρινο, Λευκό, Navy, Χακί, Κόκκινο), Πλαίσιο (Ασημί/Μαύρο/Χρυσό)

* Η διαθεσιμότητα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την αγορά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Galaxy Z Fold 4

Samsung Galaxy Z Fold 4
ΟθόνηΚύρια οθόνη7.6 ίντσες QXGA+*
Dynamic AMOLED 2X
Infinity Flex Οθόνη (2176 x 1812, 21.6:18)
120Hz adaptive refresh rate (1~120Hz)

* Μετρημένη διαγώνια, το μέγεθος της κύριας οθόνης του Galaxy Z Fold 4 είναι 7,6 ίντσες σε ολόκληρο το ορθογώνιο και 7,4 ίντσες με τις στρογγυλεμένες γωνίες. Η πραγματική ορατή περιοχή είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών.
Εξωτερική οθόνη 6.2 ίντσες HD+
Dynamic AMOLED 2X οθόνη (2316 x 904, 23.1:9)

120Hz adaptive refresh rate (48~120Hz)

* Μετρημένο διαγώνια, το μέγεθος της οθόνης καλύμματος του Galaxy Z Fold 4 είναι 6,2 ιντσών σε πλήρες ορθογώνιο και 6,1 ιντσών που αντιστοιχούν στις στρογγυλεμένες γωνίες. Η πραγματική ορατή περιοχή είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών και της οπής της κάμερας.
Διάσταση και ΒάροςΔιπλωμένο 67.1 x 155.1 x 15.8mm(Μεντεσές) ~ 14.2mm(Sagging)
Ανοικτό 130.1 x 155.1 x 6.3mm
Βάρος263γρ.
Κάμερα Μπροστινή κάμερα 10MP Selfie κάμεραF2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 85˚
Κάμερα κάτω από την οθόνη4MP κάμερα κάτω από την οθόνη
F1.8, Pixel size: 2.0μm, FOV: 80˚
Πίσω τριπλή κάμερα 12MP Ultra Wide Camera
F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚

50MP Wide-angle κάμερα
Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.0μm, FOV: 85˚

10MP Telephoto κάμερα
PDAF, F2.4, OIS, Pixel size: 1.0μm, FOV: 36˚

*Το 30X Space Zoom περιλαμβάνει οπτικό ζουμ 3x και ψηφιακό ζουμ 30x με τεχνολογία AI Super Resolution. Το 3x zoom προς τα πίσω μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση της εικόνας
Επεξεργαστής 4 nm οκταπύρηνος επεξεργαστής  
Μνήμη 12GB RAM με 1TB εσωτερική αποθήκευση
12GB RAM με 512GB εσωτερική αποθήκευση
12GB RAM με 256GB εσωτερική αποθήκευση

* Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανά αγορά ή κανάλι. Ο πραγματικός χώρος αποθήκευσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, το μοντέλο, το μέγεθος και τη μορφή αρχείου.
Μπαταρία 4,400mAh (τυπική τιμή) διπλή μπαταρία*

* Τυπική τιμή ελεγμένη σε εργαστηριακές συνθήκες τρίτων. Η τυπική τιμή είναι η εκτιμώμενη μέση τιμή λαμβάνοντας υπόψη την απόκλιση στη χωρητικότητα της μπαταρίας μεταξύ των δειγμάτων μπαταρίας που δοκιμάστηκαν σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61960. Η ονομαστική (ελάχιστη) χωρητικότητα είναι 4275 mAh. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον δικτύου, τα μοτίβα χρήσης και άλλους παράγοντες.
Φόρτιση Super Fast φόρτιση*: έως και 50% φόρτιση σε περίπου 30 λεπτά με φορτιστή των 25W ** ή πάνω
Γρήγορη ασύρματη φόρτιση 2.0***
Wireless PowerShare****

* Ενσύρματη φόρτιση συμβατή με QC2.0 και AFC. Αποτελέσματα εσωτερικών εργαστηριακών δοκιμών της Samsung, που διεξήχθησαν με φορτιστή 25W ενώ του απομένει το 0% της ισχύος, με όλες τις υπηρεσίες, τις δυνατότητες και την οθόνη απενεργοποιημένες. Η πραγματική ταχύτητα φόρτισης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την πραγματική χρήση, τις συνθήκες φόρτισης και άλλους παράγοντες.** O φορτιστής των 25 W πωλείται χωριστά. Χρησιμοποιείτε μόνο φορτιστές και καλώδια εγκεκριμένα από τη Samsung.
*** Ασύρματη φόρτιση συμβατή με WPC**** Το Wireless PowerShare είναι διαθέσιμο για συσκευές Samsung ή άλλα επώνυμα smartphone με ασύρματη φόρτιση WPC Qi, όπως Galaxy Z Fold 4, Z Flip 4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10 series, S10 series, σειρά S9, S8 series, S7 series, S6 series, Note9, Note8, Note FE, Note5 και φορητές συσκευές, όπως τα Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch και Galaxy Buds. Μπορεί να μην λειτουργεί με ορισμένα αξεσουάρ, θήκες ή άλλες επώνυμες συσκευές. Μπορεί να επηρεάσει τη λήψη κλήσεων ή τις υπηρεσίες δεδομένων, ανάλογα με το περιβάλλον του δικτύου σας.
Αντοχή στο νερόIPX8

* Το πρότυπο IPX8 βασίζεται σε συνθήκες δοκιμής για βύθιση σε έως και 1,5 μέτρο γλυκού νερού για έως και 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση στην παραλία ή στην πισίνα. Δεν είναι ανθεκτικό στη σκόνη.
Λειτουργικό σύστημα Android 12L
One UI 4.1.1
Δίκτυο και Συνδεσιμότητα 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E*** 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth® v5.2

*Οι υπηρεσίες 5G υποστηρίζονται μόνο σε τοποθεσίες με δυνατότητα δικτύου 5G. Απαιτείται βέλτιστη σύνδεση 5G. Η πραγματική ταχύτητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και το περιβάλλον χρήστη.
** Η διαθεσιμότητα του μοντέλου LTE διαφέρει ανάλογα με τη χώρα και τον πάροχο. Η πραγματική ταχύτητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και το περιβάλλον χρήστη.
*** Η διαθεσιμότητα του δικτύου Wi-Fi 6E μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, τον πάροχο δικτύου και το περιβάλλον χρήστη. Απαιτείται βέλτιστη σύνδεση. Απαιτείται δρομολογητής Wi-Fi 6E.
Αισθητήρες Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων (στο πλάι), Επιταχυνσιόμετρο, Βαρόμετρο, Γυροσκοπικός αισθητήρας, Γεωμαγνητικός αισθητήρας, Αισθητήρας Hall, Αισθητήρας εγγύτητας, Αισθητήρας φωτός
Ασφάλεια Samsung Knox, Samsung Knox Vault
Κάρτα SIM Έως και δύο Nano SIM* και μία eSIM**

* Η κάρτα SIM πωλείται χωριστά. Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά και τον πάροχο.
** Η διαθεσιμότητα της eSIM ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση λογισμικού, την περιοχή και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Ελέγξτε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εάν το πρόγραμμα δικτύου κινητής τηλεφωνίας σας υποστηρίζει eSIM.
Χρώματα Graygreen, Phantom Black, Beige
Burgundy [αποκλειστικά στο Samsung.com]

* Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά.
Galaxy Buds 2 Pro Product 
Χρώμα Graphite, Λευκό, Bora Purple* Τα διαθέσιμα χρώματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την αγορά, τον μεταφορέα ή τον πωλητή λιανικής.
Διαστάσεις και Βάρος Earbud: 19.9 x 21.6 x 18.7 mm, 5.5γρ. Θήκη φόρτισης: 50.1 x 50.2 x 27.7 mm, 43.4γρ.
Ηχείο Προσαρμοσμένο ομοαξονικό ηχείο 2 δρόμων (Tweeter + Woofer).
Ποιότητα ήχου24bit Hi-Fi*360 Ήχος με Direct Multi-Channel ***Ο ήχος Hi-Fi 24-bit απαιτεί συσκευές Samsung Galaxy με OneUI 4.0 ή νεότερη έκδοση και Galaxy Buds2 Pro. Η υποστήριξη ήχου Hi-Fi 24-bit μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή.** Το Direct Multi-channel υποστηρίζεται με Android One UI έκδοση 4.1.1 ή μεταγενέστερη, το 360 Audio υποστηρίζει One UI 3.1 ή νεότερη έκδοση.
ANC & Ambient SoundANC*+High SNR μικρόφωνο (2 εξωτερικά + 1 εσωτερικό)**
Ambient Sound
Ανίχνευση φωνής ***** Με 3 μικρόφωνα υψηλού SNR (Signal to Noise Ratio), το Galaxy Buds2 Pro μπορεί να εξαλείψει τους μικρούς θορύβους καταγράφοντας ήχους χαμηλότερου επιπέδου.*** Τα Galaxy Buds2 Pro μπορεί να διακρίνουν μεταξύ θορύβου και ανθρώπινων φωνών. Όταν μιλάτε, μεταβαίνει προσωρινά σε Ambient Mode και μειώνει την ένταση του πολυμέσου, ώστε να μπορείτε να ακούτε συνομιλίες χωρίς να αφαιρείτε τα ακουστικά σας.
Χωρητικότητα μπαταρίας Earbuds: 61mAh (τυπική τιμή) Θήκη φόρτισης: 515mAh (τυπική τιμή) 
** Η τυπική χωρητικότητα έχει δοκιμαστεί σε εργαστηριακές συνθήκες τρίτων. Η τυπική χωρητικότητα είναι η εκτιμώμενη μέση χωρητικότητα λαμβάνοντας υπόψη την απόκλιση στη χωρητικότητα της μπαταρίας μεταξύ των δειγμάτων μπαταρίας που δοκιμάστηκαν σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61960-3. Η ονομαστική χωρητικότητα είναι 58 mAh (για τα ακουστικά), 500 mAh (για τη θήκη φόρτισης). Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον δικτύου, τα μοτίβα χρήσης και άλλους παράγοντες.
Χρόνος αναπαραγωγής Έως και 5 ώρες / συνολικά έως και 18 ώρες (με το ANC ενεργοποιημένο)Έως και 8 ώρες / συνολικά έως και 29 ώρες (με το ANC απενεργοποιημένο)
*Τα ακουστικά παρέχουν χρόνο αναπαραγωγής έως και 5 ώρες με το ANC ενεργοποιημένο (έως 8 ώρες με ANC απενεργοποιημένο), ενώ η θήκη παρέχει έως και 18 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας (έως 29 ώρες με απενεργοποιημένο το ANC) όταν η θήκη και τα ακουστικά φορτίζονται στο 100% . Βασισμένο σε εσωτερικές δοκιμές. Ο χρόνος αναπαραγωγής ήχου δοκιμάστηκε με τη σύζευξη ενός Galaxy Buds2 Pro προπαραγωγής με ένα smartphone Galaxy που κυκλοφόρησε πρόσφατα με προεπιλεγμένες ρυθμίσεις**, με ενεργό το ANC. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει και εξαρτάται από τις συνθήκες χρήσης, τις ρυθμίσεις, τον αριθμό των φορών φόρτισης, την ισχύ του σήματος Bluetooth και άλλους παράγοντες** Η προεπιλεγμένη ρύθμιση αναφέρεται στην αρχική ρύθμιση για το Galaxy Buds2 Pro όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, απλά με ενεργοποιημένη την τροφοδοσία.
Ώρα ομιλίας Έως και 3.5 ώρες / συνολικά έως και 14 ώρες (με το ANC ενεργοποιημένο)Έως και 4.0 ώρες / συνολικά έως και 15 ώρες (με το ANC απενεργοποιημένο)
* Τα ακουστικά παρέχουν χρόνο φωνητικής κλήσης έως και 3,5 ώρες με ενεργοποιημένο το ANC (έως και 4 ώρες με το  ANC απενεργοποιημένο), ενώ η θήκη παρέχει έως και 14 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας (έως 15 ώρες με απενεργοποιημένο το ANC) όταν η θήκη και τα ακουστικά φορτίζονται στο 100%. Βασισμένο σε εσωτερικές δοκιμές. Ο χρόνος φωνητικής κλήσης δοκιμάστηκε με τη σύζευξη των Galaxy Buds2 Pro προπαραγωγής με ένα smartphone Galaxy που κυκλοφόρησε πρόσφατα με προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, με το ANC ενεργοποιημένο. Η πραγματική διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να διαφέρει και εξαρτάται από τις συνθήκες χρήσης, τις ρυθμίσεις, τον αριθμό των φορών φόρτισης, την ισχύ του σήματος Bluetooth και άλλους παράγοντες.
Συνδεσιμότητα Bluetooth® 5.3, Auto SwitchingΚωδικοποιητής: Samsung Seamless Codec HiFi (ιδιόκτητο Samsung)AAC, SBC
Αισθητήρας Επιταχυνσιόμετρο, Gyro, Proximity, Hall, Touch, Voice Pickup Unit (VPU)
Συμβατότητα Android 8.0 ή νεότερη έκδοση με μνήμη RAM μεγαλύτερη από 1,5 GB* Ορισμένες λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες σε συσκευές που δεν ανήκουν στη Samsung. Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, τον χειριστή ή τη συνδεδεμένη συσκευή.
Αντοχή στο νερόIPX7
* Το πρότυπο IPX7 βασίζεται σε συνθήκες εργαστηριακών δοκιμών για βύθιση σε έως και 1 μέτρο γλυκού νερού για έως και 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση στην παραλία ή στην πισίνα. Η θήκη φόρτισης δεν είναι αδιάβροχη. Εάν τα ακουστικά έχουν υποστεί βλάβη, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι είναι ανθεκτικά στο νερό. Εάν τα ακουστικά ή τα χέρια σας είναι βρεγμένα, πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε ή τα τοποθετήσετε στη θήκη φόρτισης.

Με πληροφορίες από Δελτίο Τύπου της Samsung

Previous Article

Καινοτομίες υγείας και ευεξίας φέρνουν τα Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro

Next Article

Samsung Galaxy Buds 2 Pro: Premium σχεδιασμός με ήχο 24-bit και ANC