Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Google Maps για να εξοικονομήσετε καύσιμα

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Πως να χρησιμοποιήσετε τα Google Maps για να εξοικονομήσετε καύσιμα

Τα Google Maps προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ειδικούς αλγόριθμους για να εξοικονομήσετε καύσιμα

Αν έχετε χρησιμοποιήσει τα Google Maps τον τελευταίο καιρό ίσως έχετε δει ένα μικρό πράσινο και άσπρο φύλλο δίπλα από τον εκτιμώμενο χρόνο διαδρομής. Αυτό το φύλλο σηματοδοτεί την διαδρομή που εξοικονομεί τα περισσότερα καύσιμα σύμφωνα με τα Google Maps, μία επιλογή πλοήγησης που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα γλιτώσει αρκετά χρήματα από τους χρήστες της.

Μπορούμε να δούμε το φύλλο εξοικονόμησης καυσίμων δίπλα από τον εκτιμώμενο χρόνο διαδρομής

Πως να ενεργοποιήσετε τις διαδρομές eco-friendly

Λόγω του τρόπου κυκλοφορίας των features της Google, το νέο εργαλείο ίσως δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε μερικούς, αλλά όταν εμφανιστεί στο κινητό σας τότε θα μπορείτε να διαχειριστείτε το πως τα Maps χειρίζονται την πλοήγηση.

Το μικρό φύλλο εμφανίζεται μόνο όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Google Maps για Android ή iOS. Επιλέξτε την επιλογή Οδηγίες και έπειτα επιλέξτε το εικονίδιο του αυτοκινήτου για να ξεκινήσετε.

Όταν έχετε ενεργοποιήσει το feature, τα Google Maps θα σας προτείνουν τις διαδρομές που εξοικονομούν τα περισσότερα καύσιμα και οι ώρες άφιξης θα είναι πάνω-κάτω οι ίδιες με τις διαδρομές που είναι λιγότερο οικονομικές. Πάντως τις περισσότερες φορές οι πιο γρήγορες διαδρομές θα είναι και οι πιο οικονομικές.

Αν επιλέξετε μία οικονομική διαδρομή, τα Google Maps θα σας δείξουν πόσο καύσιμο υπολογίζουν να εξοικονομήσετε. Για παράδειγμα, για μία διαδρομή των 35 λεπτών, τα Google Maps υπολόγισαν πως θα χρησιμοποιήσουμε 9% λιγότερα καύσιμα αλλά θα χρειαστούμε 3 παραπάνω λεπτά για την ολοκλήρωση της. Από ό,τι φαίνεται πάντως, μπορείτε να εξοικονομήσετε τα περισσότερα καύσιμα σε διαδρομές μέσα στην πόλη παρά σε μεγάλα ταξίδια που εξυπηρετούν οι αυτοκινητόδρομοι.

Τι γίνεται πίσω από την οθόνη

Η Google διαμορφώνει τις οικονομικές διαδρομές της μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη και δεδομένα από το National Renewable Energy Laboratory (NREL). Οι οικονομικές διαδρομές συνήθως συμπεριλαμβάνουν λιγότερες ανηφόρες, λιγότερη κίνηση και σταθερές ταχύτητες.

Σημείωση: Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις, οπότε δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως όντως θα εξοικονομήσετε καύσιμα επιλέγοντας μία eco-friendly διαδρομή ή χρόνο. Ωστόσο σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Previous Article

Ανακοινώθηκε το Google Distributed Cloud

Next Article

Η Samsung αποκαλύπτει τις ενδελεχείς δοκιμές που πραγματοποιεί στα foldable της