Ανακοινώθηκε το Google Distributed Cloud

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Google ανακοίνωσε το Distributed Cloud

Το Google Distributed Cloud περιλαμβάνει ένα σετ από λύσεις hardware και software.

Στο πρόσφατο συνέδριο Next ’21, η Google ανακοίνωσε το Gοogle Distributed Cloud, ένα σετ από λύσεις hardware και software που επεκτείνουν τις υποδομές της Google.

Τα πρώτα προϊόντα που κυκλοφόρησαν ως μέρος του Gοogle Distributed Cloud είναι τα Gοogle Distributed Cloud Edge, ικανό να τρέχει βασικές και σημαντικές λειτουργίες του 5G στο Edge και το Goοgle Distributed Cloud Hosted, μία υπηρεσία που δεν χρειάζεται σύνδεση στο Google Cloud για να διαχειριστεί υποδομές ή API. Οι νέες υπηρεσίες είναι φτιαγμένες πάνω στο Anthos, μία open-source πλατφόρμα που ενώνει την διαχείριση των υποδομών και των εφαρμογών ανάμεσα σε δημόσια Cloud, τοποθεσίες Edge (data centers που προσφέρουν υπηρεσίες με την χαμηλότερη δυνατή απόκριση) και εγκαταστάσεις.

Gοogle Distributed Cloud

Το Gοogle Distributed Cloud Edge χτίστηκε πάνω σε λύσεις τηλεπικοινωνίας και επιτρέπει στους CSP (Cloud Service Providers) να τρέχουν φόρτους εργασίας σε τεχνολογίες της Intel και της NVIDIA για να μπορέσουν να παραδώσουν νέες εμπειρίες 5G. Επιπλέον επιτρέπει σε συνεργάτες ISV (Independent Software Vendor), developers εφαρμογών και επιστήμονες δεδομένων να παραδώσουν πρωτοπορίες γρήγορα και αποδοτικά.

Sachin Gupta, γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος της IaaS της Google.

Ανάμεσα στις πολλές λειτουργίες του, το Google Distributed Cloud είναι σχεδιασμένο να μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα σε καταστήματα, ορόφους εργοστασίων ή γραφεία, καθώς επίσης και σε edge workloads χαμηλής απόκρισης.

Το Gοogle Cloud δεν ανακοίνωσε “νέα, εντυπωσιακά features” στο Google Next, κάτι το οποίο οι πελάτες περιμέναν. Οι πελάτες περιμένουν μία ακόμα “βαρετή” ενοποίηση υπηρεσιών, όχι ακόμα μία νέα υπηρεσία.

Προσθέτει ο Matt Asay, προϊστάμενος του partner marketing της MongoDB.

Υπάρχει μόνο μία “μεγάλη” ανακοίνωση από το Google Cloud Next μέχρι στιγμής και αυτή είναι το Gοogle Distributed Cloud. Με την αξιοποίηση του multicloud, περισσότερες εταιρείες θα μεταφερθούν στο Google Cloud.

Sarbjeet Johal, σύμβουλος του cloud.

Το Google Cloud δεν είναι η μόνη υπηρεσία cloud μιας και ανταγωνίζεται το Microsoft Azure Stack και τα AWS Outposts και AWS edge services της Amazon.

Previous Article

Το Microsoft 365 πλέον θα ενημερώνει το αφεντικό σου αν παρεκτρέπεσαι στο Internet

Next Article

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Google Maps για να εξοικονομήσετε καύσιμα