Εμπειρία HDR στις συμβατικές TV;

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Spectral Edge Vividteq demo screenshot

Η Spectral Edge με την τεχνολογία Vividteq υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει ένα μέρος από αυτό που περιγράφεται ως «εμπειρία HDR» στις συμβατικές τηλεοράσεις.

Για να γίνει εφικτή η θέαση περιεχομένου HDR θα πρέπει να πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις. Να υπάρχει περιεχόμενο είναι η βασικότερη και το περιεχόμενο να προβάλλεται σε μια HDR TV. Οι HDR TV αναμένεται να αποτελέσουν ακόμη μεγαλύτερο trend μέσα στο 2018.

Η Spectral Edge με έδρα το Cambridge είναι μια start-up που δραστηριοποιείται στον τομέα της επεξεργασίας εικόνας. Μέλη της είναι μια ομάδα ερευνητών του που ασχολούνται με το χρώμα και την εικόνα στο Πανεπιστήμιο του East Anglia (UEA) στο Norwich, UK.

Η Spectral Edge ισχυρίζεται  ότι έχει αναπτύξει την τεχνολογία Vividteq, η οποία μπορεί να κάνει δυνατή την εμπειρία θέασης HDR σε συμβατικές τηλεοράσεις και αποκωδικοποιητές. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τεχνολογία Vividteq μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τους παρόχους περιεχομένου IPTV για να προσφέρουν στους τηλεθεατές τους μια υπηρεσία «premium HDR-like». Η Vividteq δίνει πιο καθαρές εικόνες με μεγαλύτερο χρωματικό εύρος και αντίθεση, λέει η Spectral Edge. Μάλιστα, η τεχνολογία μπορεί και προσαρμόζεται στο είδος του προγράμματος που μεταδίδεται -αθλητικά, σειρές, ντοκιμαντέρ- και η διόρθωση που εφαρμόζει γίνεται σε πραγματικό χρόνο, frame-by-frame.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ένα demo με της τεχνολογίας Vividteq σε streaming video στο YouTube. Παρατηρούμε ότι στο αριστερό μέρος κάδρου υπάρχει μικρή αύξηση της αντίθεσης της εικόνας σε σχέση με την πρωτότυπη εικόνα (δεξιά).

Info: Spectral Edge

Previous Article

Canon EOS C200 και λύσεις για ροές εργασίας 4K

Next Article

Dell EMC SCv3000: συστοιχία entry point… επιπέδου enterprise