Συνεργασία Panasonic-Samsung-20th Century Fox για το HDR10+

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το νέο πρότυπο High Dynamic Range, HDR10+ αναπτύσσουν από κοινού οι Panasonic, Samsung, 20th Century Fox. (φωτό: Samsung)

Panasonic, Samsung και 20th Century Fox συνεργάζονται για τη δημιουργία και δωρεάν διάθεση στους κατασκευαστές του προτύπου High Dynamic Range, HDR10+.

Οι τρεις εταιρείες θα συνεργαστούν για τη δημιουργία του ανοικτού συστήματος HDR10+ με “δυναμικά metadata“. Το σύστημα αποτελεί εξέλιξη του HDR10, το οποίο βασίζεται σε στατικά metadata για την απεικόνιση video HDR.  

To νέο φορμά θα αναπτυχθεί και θα διατίθεται στους κατασκευαστές hardware, δωρεάν. Είναι κάτι περισσότερο από φανερό ότι οι Panasonic, Samsung και 20th Century Fox θέλουν να απαλλαχθούν από τα τέλη licensing που χρεώνει η Dolby για το Dolby Vision – και τα οποία μετακυλίονται, τουλάχιστον εν μέρει, στον τελικό καταναλωτή. 

Τον ερχόμενο Ιανουάριο, στη CES 2018, αναμένεται να ανακοινωθούν οι προδιαγραφές και το certification program για το HDR10+, έτσι ώστε να γίνει διαθέσιμο στους κατασκευαστές TV, Blu-ray player/recorder, όπως και στους προμηθευτές SoC.

Previous Article

Education Festival 2017 «Σπουδάζω Ελλάδα»

Next Article

Η Huawei… επαναφέρει την τάξη με ένα ξεχωριστό δώρο