Οι πρώτες Huawei TV με Harmony OS

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Huawei Honor Vision TV

Οι πρώτες συσκευές της Huawei με το λειτουργικό Harmony θα είναι τηλεοράσεις και θα διατεθούν με το Honor sub-brand.

Οι δύο τηλεοράσεις της Huawei θα είναι εξοπλισμένες με το πρόσφατα ανακοινωθέν Hamony OS, ως Honor Vision TV. Οι smart τηλεοράσεις της Huawei θα είναι εξοπλισμένες με SoC της Huawei, η μια δε εξ αυτών θα διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα.

Honor Vision TV

Οι Honor Vision και το Honor Vision Pro θα διατεθούν στην Κίνα αυτήν την εβδομάδα, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά πλάνα για διάθεση στο εξωτερικό.

Ο Richard Yo, CEO της Huawei, έχει δηλώσει ότι η Huawei θα προτιμήσει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android, αλλά το εμπάργκο στη Huawei ενδέχεται να την αναγκάσουν να στραφεί στο Harmony OS, εναλλακτικό του Android, το μπορεί να λειτουργήσει σε διάφορες συσκευές, από τηλεοράσεις και smartphones μέχρι wearables και ηχεία.

Οι τηλεοράσεις Honor είναι άξιες λόγου, κυριώς, για τις τεχνολογίες software της Huawei που ενσωματώνουν και όχι για τις τεχνολογίες απεικόνισης. Εκτός από την Harmony OS, οι τηλεοράσεις είναι εξοπλισμένες με το τσιπ Honghu 818 της Huawei, το οποίο υποστηρίζει μέχρι και 4K/120p και HDR. Τα πάνελ που χρησιμοποιούνται είναι 4K IPS LCD πάνελ με Edge LED backlight με μέγιστη φωτεινότητα 400 nits και κάλυψη κατά 87% του NTSC. Τυπικά, πρόκειται για τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευών μεσοχαμηλού κόστους χωρίς αξιοσημείωτες επιδόσεις στην αντίθεση της εικόνας και στο HDR.

Η Huawei λέει ότι η Honor Vision Pro θα διαθέτει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, ισχυρότερα ηχεία και αναδυόμενη web κάμερα για βιντεοκλήσεις. Στο παρελθόν, η Samsung είχε επιχειρήσει να ενσωματώσει webcam σε τηλεοράσεις της, αλλά η ιδέα απεσύρθει για λόγους ασφαλείας και για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Huawei Honor Vision TV
Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση των Honor Vision TV στο HDC 2019. (φωτό: YouTube)

Huawei Honor TV

Οι τηλεοράσεις έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τη δοκιμή custom λειτουργικών συστημάτων και αυτό κάνει και τώρα η Huawei. O λόγος είναι ότι οι τηλεοράσεις αποτελούν επένδυση στην ποιότητα της εικόνας και όχι σε άλλες χρήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εύχρηστα τέτοια συστήματα σε Smart TV σήμερα. Οι LG και Samsung χρησιμοποιούν τα webOS και Tizen, αντίστοιχα.

Η Samsung είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει το Tizen σε smartphone, αλλά αυτή τη στιγμή το συναντάμε κυρίως σε τηλεοράσεις και smartwatch. Η Panasonic και το Mozilla ξεκίνησαν το Firefox OS σε τηλεοράσεις με σχέδια να το φέρουν σε άλλες συσκευές, αλλά η Mozilla εγκατέλειψε την προσπάθεια. Έκτοτε, η Panasonic χρησιμοποιεί το MyHomeScreen.

H Xiaomi χρησιμοποιεί το Android σε τηλεοράσεις, ενώ και η OnePlus σκοπεύει στο λανσάρισμα η μιας τηλεόρασης με Android.

Στην Κίνα, η τηλεόραση Honor Vision, στις 55″ θα κοστίζει γύρω στα $540), ενώ η έκδοση Honor Vision θα κοστίζει περί τα $680.

Previous Article

[Update: Εγκρίθηκε] Huawei – Πιθανή παράταση της προσωρινής αναστολής του εμπάργκο

Next Article

Μόλυνση Canon dSLR με ransomware Over the Air