Επίσημο: Η Huawei παρουσίασε το Harmony – εναλλακτικό του Android multi-platform λειτουργικό [Updated]

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

To Harmony OS είναι έτοιμο για χρήση, αλλά η Huawei θα παραμείνει στο Android, επί του παρόντος, λέει ο Richard Yu.

[Update: Το άρθρο ενημερώθηκε με video που δίνει μια πρόγευση από το user interface του Harmony OS] H Huawei Technologies ανακοίνωσε την Παρασκευή το Harmony, το δικό της λειτουργικό σύστημα (OS) για χρήση σε smartphone και άλλες συσκευές, καθώς οι περιορισμοί στις εμπορικές συναλλαγές που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ τον Μάιο απειλούν να μειώσουν την πρόσβαση της κινεζικής εταιρείας σε σημαντικές τεχνολογίες, όπως το Android.

“Το λειτουργικό σύστημα Harmony είναι εντελώς διαφορετικό από το Android και το iOS”, δήλωσε ο Richard Yu, επικεφαλής του Huawei Consumer Business Group, αναφερόμενος στα λειτουργικά συστήματα της Alphabet και της Apple.

“Μπορείτε να αναπτύξετε τις εφαρμογές σας μία φορά και στη συνέχεια να τις αναπτύξετε σε διαφορετικές συσκευές”, δήλωσε ο Richard Yu σε συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιήθηκε στο Dongguan στη νότια Κίνα, όπου η Huawei δημιούργησε πανεπιστημιούπολη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το Harmony, που ονομάζεται Hongmeng στα κινέζικα, είναι έτοιμο προς χρήση σε smartphone, αλλά η Huawei προτιμά να παραμείνει στο Android για να υποστηρίξει την ανάπτυξη εφαρμογών της, δήλωσε ο Richard Yu. Επίσης, προσέθεσε ότι η έξυπνη οθόνη που η Honor αναμένεται να ανακοινώσει αύριο θα είναι το πρώτο προϊόν που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Harmony.

  Samsung SmartThings για πιο έξυπνη ζωή και ένα βιώσιμο μέλλον - IFA 2022

Ο στόχος της Huawei με το νέο λειτουργικό σύστημα είναι να παρέχει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα ικανή να τρέχει σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, από smartphones έως wearables, τηλεοράσεις, tablet, φορητούς υπολογιστές, ακόμη και αυτοκίνητα.

Harmony OS: Αναμένονται εξελίξεις όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο

Ο Richard Yu είπε ότι η HarmonyOS μπορεί θεωρητικά να αντικαταστήσει το Android, αλλά για τώρα η εταιρεία θα παραμείνει στο λογισμικό της Alphabet, σε ό,τι αφορά τα smartphone της, για χάρη των χρηστών και του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου εφαρμογών της Google.

Ωστόσο, εάν προκύψουν επιπλοκές, ο Yu ισχυρίζεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να αλλάξουν στο νέο λειτουργικό σύστημα μέσα σε λίγες μέρες. Από την άποψη της υποστήριξης των εφαρμογών, το Harmony OS θα υποστηρίζει τελικά όλες τις εφαρμογές Android, βασισμένες σε HTML5 και σε Linux.

Ο στόχος της Huawei με το HarmonyOS είναι να συνεχίσει από το σημείο που βρίσκεται τώρα το Android και να γίνει ένα “παγκόσμιο λειτουργικό σύστημα” στο μέλλον. Η Huawei θα παράσχει τα dev kits στους συνεργάτες της για να αρχίσουν αμέσως να αναπτύσσουν συμβατές εφαρμογές και να επιταχύνουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης για το νέο λειτουργικό σύστημα.

Αναπόφευκτη η μείωση στις πωλήσεις για τη Huawei

Είπε ότι θα ήταν δύσκολο για τη Huawei να επιτύχει τον στόχο της, να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο φέτος με βάση τις παραδόσεις συσκευών εξαιτίας των αμερικανικών περιορισμών.

Η εταιρεία θα μπορούσε να αποστείλει 300 εκατομμύρια smartphone φέτος, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι περιορισμοί δήλωσε ο κ. Yu.

  Sony Xperia XZ1 με camera 3D scanning και Hi-Res Audio
Previous Article

Νικητές του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2018-2019

Next Article

GFI Exinda Network Orchestrator