Τα καταστήματα IKEA στην εικονική πραγματικότητα

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
ΙΚΕΑ Virtual Walkthrough

Τα καταστήματα ΙΚΕΑ εγκαινιάζουν την πρωτοποριακή δυνατότητα εικονικής περιήγησης Virtual Walkthrough σε φυσικό κατάστημα, από οπουδήποτε.

Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, ανακοινώνει τη νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα ΙΚΕΑ Virtual Walkthrough, που φιλοξενείται στο ikea.gr, και δίνει τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στον χρήστη, στο κατάστημα ΙΚΕΑ, από όπου και αν βρίσκεται!

Με το καινοτόμο, για την Ευρωπαϊκή Αγορά, ΙΚΕΑ Virtual Walkthrough, ο online χρήστης έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί εικονικά ένα… φυσικό κατάστημα ΙΚΕΑ και να προχωρήσει σε αγορές εύκολα και γρήγορα. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, εμφανίζονται προϊόντα με σήμανση (tags), τα οποία, εάν επιλεγούν, γίνεται μεταφορά στη σχετική προϊoντική σελίδα του IKEA e-shop για αγορά, είτε για διαμοιρασμό σε social media.

ΙΚΕΑ Virtual Walkthrough vr
(φωτό: IKEA)

Για μεγαλύτερη διευκόλυνση, υπάρχουν σχετικές ενδείξεις πλοήγησης στον φυσικό διάδρομο αλλά και λειτουργίες, όπως το «panorama» (πανοραμικές εικόνες στα πλαϊνά σημεία του Walkthrough) που προβάλουν ολοκληρωμένα δωμάτια και χώρους του καταστήματος με μεγαλύτερη λεπτομέρεια ή το «timeline» όπου παρουσιάζονται όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της περιήγησης, όπως προϊόντα, προωθητικές ενέργειες κ.α. σε μια οθόνη. Επιπλέον, η δυνατότητα αυτόματης αναπαραγωγής και «επίσκεψης» σε συγκεκριμένους χώρους, π.χ. καθιστικό, λευκά είδη κ.α. κάνουν την περιήγηση ακόμα πιο γρήγορη και με περισσότερες επιλογές!

Η πλατφόρμα βασίζεται στη μοναδική, προηγμένη τεχνολογία VitrinaBox, η οποία χρησιμοποιώντας συνδυασμό video & εικόνας δίνει τη δυνατότητα στον online επισκέπτη, ανεξαρτήτου συσκευής ή web browser και χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης κάποιας εφαρμογής ή χρήσης ειδικού εξοπλισμού, να περιηγηθεί σε συνεχή ροή, εύκολα & γρήγορα στο φυσικό χώρο του καταστήματος, καθιστώντας την πλατφόρμα εύχρηστη και φιλική προς τους χρήστες.

«Στην ΙΚΕΑ πρωταρχικό μας μέλημα είναι το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών μας. Θέλουμε να νιώθουν ότι κατανοούμε τις ανάγκες τους και διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους. Με το ΙΚΕΑ Virtual Walkthrough δημιουργούμε μια ακόμα ευκαιρία ώστε να αντλήσουν έμπνευση μέσα από τους έτοιμους χώρους που υπάρχουν στα καταστήματά μας και να ανακαλύψουν λειτουργικές για το σπίτι τους, σαν να βρίσκονται εκεί», δήλωσε ο Πάνος Κατηφόρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Housemarket A.E.

«Για τις ανάγκες της ΙΚΕΑ, χρησιμοποιήσαμε τη μοναδική και καινοτόμο τεχνολογία VitrinaBox ώστε να δημιουργήσουμε ένα instant Virtual Walkthrough καταστήματος ΙΚΕΑ, που σκοπό έχει να εξοικειώσει τον καταναλωτή με τον επιλεγμένο χώρο του καταστήματος και να του δώσει την ευκαιρία να ζήσει ένα digital window shopping experience εύκολα, γρήγορα και απλά από όπου και αν βρίσκεται», δήλωσε ο Θοδωρής Μουλός, VP of Marketing της VitrinaBox.

To άρθρο περιέχει πληροφορίες από δελτίο τύπου της IKEA.

Previous Article

Sony Xperia 10 Plus review – 21:9 Android smartphone

Next Article

Τα Motorola moto g7 smartphone στην Ελλάδα