Το iOS 15 έρχεται με αναβαθμισμένη προστασία anti-spoofing

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Το iOS 15 έρχεται με αναβαθμισμένη προστασία anti-spoofing

Spoofing ονομάζεται η διαδικασία κλοπής της ταυτότητας του ιδιοκτήτη για την πρόσβαση στην συσκευή του.

Ερευνητές αποκάλυψαν κάποια αρκετά ενδιαφέροντα features των νέων iOS 15 και iPadOS 15 της Apple μαζί με βελτιώσεις στο anti-spoofing του Face ID.

Το Face ID ήταν ένα από τα μεγαλύτερα νέα features όταν κυκλοφόρησε με το iPhone X το 2017 και αντικατέστησε το Touch ID για το ξεκλείδωμα της συσκευής.

Επικριτές τις νέας τεχνολογίας σύντομα ανέλυσαν εκτενώς την νέα προσθήκη της Apple και μερικοί προσπάθησαν ακόμα και να προσπεράσουν το μέτρο ασφαλείας με 3D τυπωμένες μάσκες.

Η Apple τώρα επιβεβαίωσε πως η παλαιότερη έκδοση της αναγνώρισης προσώπου διέθετε μία ευαλωτότητα όπου «ένα μοντέλο 3D κατασκευασμένο να μοιάζει στον αρχικό ιδιοκτήτη μπορούσε να προσπεράσει το Face ID.»

Η Apple, μιλώντας για τις νέες βελτιώσεις στην ασφάλεια στο πιο πρόσφατο δελτίο τύπου της, ισχυρίστηκε πως ασχολήθηκε με την ευαλωτότητα και κατάφερε να την διορθώσει μέσω της «βελτίωσης του anti-spoofing του Face ID στο iOS 15.»

Σύμφωνα με την Apple, η διόρθωση είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές που διαθέτουν τον TrueDepth Face ID αισθητήρα συμπεριλαμβανομένων των iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPad Pro (των 11 ιντσών) και iPad Pro (3ης γενιάς).

Αυτή η διόρθωση ήρθε μαζί με μία φήμη που θέλει το iPhone 13 να διαθέτει ένα νέο setup της μπροστινής κάμερας όπου το Face ID θα μπορεί να αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη της συσκευής ακόμη και αν αυτός φοράει ιατρική μάσκα ή γυαλιά.

Previous Article

Rocket: Υπογράφει συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους διανομείς της

Next Article

COSMOTE: Δωρεάν data στο κινητό και αποκλειστικές προσφορές, για όλους τους συνδρομητές

sonos move