Κινέζικη Smart TV κατηγορείται για “κατασκοπεία” χρηστών

Author: No Comments Share:
skyworth smart tv

Κινέζικη εταιρεία κατασκευής Smart TV δέχεται τους ισχυρισμούς από χρήστες για συλλογή δεδομένων χωρίς την άδειά τους.

Η κινέζικη εταιρεία τηλεοράσεων Skyworth επιβεβαίωσε ότι ορισμένες από τις έξυπνες τηλεοράσεις της συλλέγουν δεδομένα από τους χρήστες και κατηγορούν μια third-party εφαρμογή για αυτό. Οι τηλεοράσεις Skyworth διαθέτουν μια εφαρμογή που ονομάζεται Gozen Service, η οποία πραγματοποιεί καταγραφή και κοινή χρήση δεδομένων για όλες τις συνδεδεμένες συσκευές στο δίκτυο Wi-Fi με το οποίο είναι συνδεδεμένες και οι τηλεοράσεις της εταιρείας.

Sonos Roam banner

Η εφαρμογή Gozen Service αναπτύχθηκε από την εταιρεία Gozen Data που εδρεύει στο Πεκίνο της Κίνας, για τους λόγους ανάλυσης δεδομένων OTT (Over The Top) υπηρεσιών. Μετά από δημοσιεύσεις χρηστών στο κινέζικο φόρουμ προγραμματιστών V2EX, οι οποίοι βρήκαν ότι οι τηλεοράσεις Skyworth σαρώνουν το δίκτυο Wi-Fi που είναι συνδεδεμένες κάθε λίγα λεπτά για να συλλέγουν δεδομένα άλλων συσκευών, η εταιρεία απόσυρε την εφαρμογή από τις τηλεοράσεις της. Τα δεδομένα που συλλέγονταν από την εφαρμογή αφορούσαν στοιχεία συσκευών, διευθύνσεις IP και ονόματα άλλων Wi-Fi δικτύων που βρίσκονταν σε εμβέλεια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι “υπήρχε μια επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ της Gozen Data και της Shenzhen Chuangwei-RGB Electronic Co. Ltd. (Skyworth TV). Η συνεργασία περιοριζόταν στην παρακολούθηση των αξιολογήσεων εγχώριων τηλεοπτικών προγραμμάτων στην ηπειρωτική Κίνα για λόγους δειγματοληψίας και οι παραβιάσεις πέρα από αυτό το πεδίο εφαρμογής δεν εγκρίνονται από την Skyworth TV”. Δεν είναι σαφές εάν κάποια από τις τηλεοράσεις της εταιρείας που πωλούνται σε άλλες χώρες έχουν επίσης την ίδια προ-φορτωμένη εφαρμογή spyware. Η Skyworth λέει ότι θα εφαρμόσει πιο αυστηρές κριτικές σχετικά με τη συμπεριφορά των συνεργατών τους και των πάροχων υπηρεσιών για την καλύτερη προστασία του απορρήτου και των δεδομένων των χρηστών.

Εντωμεταξύ, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια κινέζικη εταιρεία τηλεοράσεων αναφέρθηκε σε ζήτημα με θέματα ασφαλείας και απορρήτου. Πέρυσι, ανεξάρτητοι ερευνητές ασφαλείας δήλωσαν ότι οι τηλεοράσεις TCL που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Android TV είχαν κενά ασφαλείας που μπορούσαν να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να εισέλθει σε ολόκληρο το σύστημα αρχείων της συσκευής και αν το επιθυμεί να το αντικαταστήσει. Όλα αυτά μπορούσαν να συμβούν χωρίς την ανάγκη εισαγωγής κωδικού πρόσβασης ή οποιουδήποτε είδους εξουσιοδότησης. Η εταιρεία αργότερα ενημέρωσε τις τηλεοράσεις της για να διορθώσει τα προβλήματα.

Subscribe to our newsletter!

Ακολουθήστε το Electronicanto στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! 

Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ., Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το Electronicanto στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://electronicanto.net/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Previous Article

Samsung Bespoke: ιδανική αισθητική για το σπίτι

Next Article

Samsung Galaxy A82 5G: εμφανίστηκε ανεπίσημα από την εταιρεία