Το webOS open source και υπό την επιστασία της LG

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
lg-webos open source global platform

Με στόχο καταστεί το webOS open source ακόμη πιο προσιτό στους καταναλωτές και στις βιομηχανίες, η LG Electronics (LG) προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας (MOU) με ομοσπονδιακό κυβερνητικό όργανο στην Κορέα για να προωθήσει πιο ενεργά τη φιλοσοφία της ανοιχτής πλατφόρμας, της ανοιχτής συνεργασίας και της ανοιχτής συνδεσιμότητας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Προώθησης της Βιομηχανίας Πληροφορικής (National IT Industry Promotion Agency NIPA) είναι ο κυβερνητικός φορέας του Υπουργείου Επιστημών και Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών της Νότιας Κορέας που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του τομέα της πληροφορικής της χώρας. Η LG θα αναζητήσει επιχειρηματικές προτάσεις σχετικά με το webOS από εκατοντάδες start up επιχειρήσεις που συνιστώνται από τον NIPA και θα διαμορφώσει τη λίστα των επικρατέστερων για την παροχή υλικοτεχνικής και τεχνικής υποστήριξης με την εμπορευματοποίηση ως τελικό στόχο. Με τη στήριξη της LG, οι νεοσύστατες εταιρείες θα συμμετάσχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως το ‘Open Source Summit’ και το ‘OSCON’ για να μοιραστούν τις ιδέες και τις πρωτοβουλίες τους με καταξιωμένες προσωπικότητες που επηρεάζουν τη βιομηχανία.

Για την επίτευξη του στόχου της επέκτασης του παγκόσμιου αποτυπώματος του webOS, η LG ανέπτυξε μια έκδοση ανοιχτού κώδικα της πλατφόρμας, την ‘webOS Open Source Edition’, που είναι τώρα διαθέσιμη στο κοινό στη διεύθυνση http://webosose.org. Οι προγραμματιστές μπορούν να ‘κατεβάσουν’ δωρεάν το source code καθώς και να αξιοποιήσουν τα σχετικά εργαλεία, τα εγχειρίδια και τα forums του ιστότοπου για να εξοικειωθούν με το webOS και τα πλεονεκτήματα του ως έξυπνη πλατφόρμα συσκευών. Επιπλέον, επειδή το webOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα πολλαπλών λειτουργιών βασισμένο σε Linux με υποστήριξη για HTML5 και CSS3, θα είναι εύκολο να εξοικειωθούν με αυτό ακόμη και νέοι προγραμματιστές.

«Όταν η LG υιοθέτησε το webOS για τη δημοφιλή σειρά smart τηλεοράσεων το 2013, το έκανε γνωρίζοντας ότι το webOS είχε τεράστιες δυνατότητες», δήλωσε ο Dr. I.P. Park, Chief Technology Officer της LG Electronics. «Το webOS έχει αναπτυχθεί πολύ από τότε και τώρα είναι μια ‘ώριμη’ και σταθερή πλατφόρμα έτοιμη να ενταχθεί πέρα από τις τηλεοράσεις σε άλλες αποκλειστικές ομάδες λειτουργικών συστημάτων που έχουν επιτυχώς εμπορευματοποιηθεί σε ένα τόσο μαζικό επίπεδο. Καθώς μεταβαίνουμε από ένα περιβάλλον βασισμένο σε εφαρμογές σε ένα περιβάλλον που βασίζεται στο διαδίκτυο, πιστεύουμε ότι η πραγματική δυναμική του webOS δεν έχει ακόμη αναδειχθεί».

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η επίσημη παρουσίαση των Samsung Galaxy S9 και S9+ στην Ελλάδα

Next Article

Samsung: Από τις RAM κυρίαρχος στους αισθητήρες εικόνας;