Η Microsoft κλείνει το Linkedin στην Κίνα

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Microsoft κλείνει το LinkedIn στην Κίνα

Το Linkedin στην Κίνα κλείνει λόγω της αυξανόμενης λογοκρισίας της χώρας.

Η Microsoft ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα του LinkedIn στην Κίνα θα κλείσει μιας και η χώρα συνεχίζει να λογοκρίνει περισσότερο το ίντερνετ.

Το LinkedIn ήταν το τελευταίο Αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργούσε στην Κίνα, η οποία έχει μερικούς από τους αυστηρότερους κανόνες λογοκρισίας στον κόσμο. Οι πλατφόρμες Facebook και Twitter είναι μπλοκαρισμένες στην χώρα για πάνω από μία δεκαετία ενώ το Google σταμάτησε να λειτουργεί το 2010.

Η Microsoft ανέφερε πως θα κλείσει το LinkedIn λόγω «αυξημένων δυσκολιών για την λειτουργίας της σελίδας και μεγαλύτερων απαιτήσεων συμμόρφωσης στην Κίνα». Αντίθετα, η Microsoft θα κυκλοφορήσει μία νέα σελίδα εύρεσης εργασίας στην Ασιατική χώρα το οποίο δεν έχει ορισμένες λειτουργίες επικοινωνίας του LinkedIn.

Το Wall Street Journal ανέφερε πως η απόφαση πάρθηκε αφότου ένας Κινέζος ρυθμιστής του ίντερνετ έδωσε 30 μέρες προθεσμία στο LinkedIn να διαχειριστεί καλύτερα το περιεχόμενο του τον Μάρτιο.

Τον προηγούμενο μήνα, το LinkedIn μπλόκαρε αρκετούς Αμερικανούς δημοσιογράφους στην Κίνα λόγω «απαγορευμένου περιεχομένου» στα προφίλ τους. Προφίλ ακαδημαϊκών και ερευνητών έχουν επίσης μπλοκαριστεί στην Κίνα τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με αναφορές.

Το LinkedIn είχε κυκλοφορήσει στην Κίνα το 2014 με περιορισμένες λειτουργίες για να μπορέσει να τηρήσει τους αυστηρούς νόμους της χώρας. Η νέα σελίδα, που θα ονομάζεται InJobs, δεν θα συμπεριλάβει το social media feed του LinkedIn και δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται δημοσιεύσεις ή άρθρα.

Δεδομένα από την ερευνητική εταιρεία Statista δείχνουν πως η Ασιατική χώρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά του LinkedIn. Τον Ιούλιο, ο Satya Nadella, CEO της Microsoft ανέφερε πως το LinkedIn συνεισφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη το χρόνο. Η Microsoft απέκτησε το LinkedIn το 2016 έναντι 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερα από το LinkedIn:

Previous Article

Technics EAH-AZ60 & EAH-AZ40: Νέα True Wireless ασύρματα ακουστικά

Next Article

Μαραθώνιος ταινιών της Marvel από την COSMOTE TV