Νέα benchmark τοποθετούν τον M1 Max της Apple πάνω από high-end κάρτες γραφικών

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Νέα benchmark τοποθετούν τον M1 Max της Apple πάνω από high-end κάρτες γραφικών

Τα benchmark του M1 Max είναι πιο εντυπωσιακά από ότι περιμέναμε

Οι ισχυρισμοί της Apple για την απόδοση των νέων chip M1 Pro και M1 Max φαίνεται να επαληθεύονται μιας και νέα benchmarks συνεχίζουν να εμφανίζονται. Αυτήν την φορά, ένας Redditor ανακάλυψε σύμφωνα με το GFXBench, πως ο M1 Max είναι κατά 25% πιο γρήγορος από την mobile Nvidia RTX 3070.

Ο Redditor, senttoschool, δημοσίευσε τα πρώτα σκορ του Μ1 Max από το GFXBench στο r/Hardware subreddit. Σίγουρα, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με αυτά τα αποτελέσματα για αρκετούς λόγους. Αρχικά, τα benchmarks έγιναν χρησιμοποιώντας το Metal API της Apple αντί του OpenGL που χρησιμοποιούν οι Nvidia και AMD στα Windows.

Τα αποτελέσματα του M1 Max στο Geekbench

Όταν συγκρίνουμε τα αποτελέσματα του M1 Max με τα αντίστοιχα των RTX 3080 Mobile και Radeon RX 6800M βλέπουμε πως το chip της Apple στα αποτελέσματα Offscreen είτε υπερτερεί ή έρχεται πολύ κοντά στις άλλες δύο κάρτες γραφικών.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα του Aztec Ruins Normal Tier Offscreen με άλλες κάρτες γραφικών παρατηρούμε μία σχεδόν απίστευτη επίδοση. Ο M1 Max εμφανίζεται να είναι πιο δυνατό από αρκετές κάρτες γραφικών, συμπεριλαμβανομένων των RTX 2080 Super, Radeon RX 6800 XT, ακόμα και της Nvidia Titan V. Ο M1 Max δεν υπερτερεί σε όλα τα benchmark, όπως το Car Chase και το Aztec Ruins High Tier αλλά το γεγονός ότι μπορεί να συναγωνιστεί με όλες τις high-end κάρτες γραφικών είναι συγκλονιστικό.

Τα Offscreen αποτελέσματα του M1 Max

Πάντως αυτά δεν είναι τα μόνα benchmark που έχουν εμφανιστεί. Πριν μερικές μέρες εμφανίστηκαν αποτελέσματα από το Geekbench. Σε αυτό το benchmark ο M1 Max συγκέντρωσε 1.749 πόντους στο single-core test και 11.542 πόντους στο multi-core test. Σε σύγκριση με τον παλιό M1, ο M1 Max είναι κατά 60% πιο γρήγορος στο multi-core test.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως η αγνή δύναμη δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό του νέου επεξεργαστή της Apple. Με την τρομερή απόδοση τους έρχεται και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 70% σε σύγκριση με τα προϊόντα της Intel. Το MacBook Pro των 16 ιντσών χρειάζεται μόνο 160 watt για να λειτουργήσει ενώ η Nvidia RTX 2080 Super χρησιμοποιεί από μόνη της 250W.

Πάντως, όπως είπαμε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τα νέα αποτελέσματα. Το Metal API της Apple δίνει ένα προβάδισμα μιας και είναι σχεδιασμένο ειδικά για το hardware της Apple, ενώ το OpenGL είναι σχεδιασμένο γενικά για το hardware.

Previous Article

Τα Windows 11 πλέον υποστηρίζουν Android εφαρμογές – αλλά για ορισμένους χρήστες

Next Article

Women in Tech: 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στη WIND