Τα Windows 11 πλέον υποστηρίζουν Android εφαρμογές – αλλά για ορισμένους χρήστες

Author: No Comments Share:
Τα Windows 11 πλέον υποστηρίζουν Android εφαρμογές - αλλά για ορισμένους χρήστες

Μέχρι στιγμής μόνο οι testers στο Beta Channel μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες Android εφαρμογές των Windows 11.

Τα Windows 11 έλαβαν επιτέλους υποστήριξη για Android εφαρμογές, την οποία η Microsoft είχε υποσχεθεί όταν πρωτοπαρουσίασε το λογισμικό. Ωστόσο το feature βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή και μόνο ορισμένοι Windows insiders μπορούν να το αξιοποιήσουν.

Ευελπιστούσαμε πως η δυνατότητα χρήσης Android εφαρμογών στα Windows 11 – ή τουλάχιστον μερικές εφαρμογές, κυρίως από το Amazon App Store μέσω του Microsoft Store – να υπήρχε με την κυκλοφορία του λογισμικού, ωστόσο το feature δεν εμφανίστηκε.

Πάντως τώρα, βλέπουμε πως η Microsoft προχωράει με το project μιας και επιτρέπει πλέον σε testers του Beta Channel (Windows 11 Build 22000.xxx) στις Η.Π.Α να αξιοποιήσουν το feature. Οι Dev Channel testers δεν μπορούν ακόμη να το χρησιμοποιήσουν αλλά η Microsoft αναφέρει πως σύντομα θα μπορούν.

Η Microsoft μας υπενθύμισε πως το feature λειτουργεί μέσω του Windows Subsystem για Android, το οποίο οι testers θα μπορούν να βρουν στο Start menu (από εκεί θα μπορούν να «πειράξουν» ορισμένες ρυθμίσεις). Όπως το Windows Subsystem για Linux, τρέχει σε ένα Hyper-V Virtual Machine.

Οι Android εφαρμογές θα συμπεριφέρονται σαν οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή στο desktop. Μπορούν να γίνουν pinned, ανταποκρίνονται στο Alt-Tab, να «κλειδωθούν» σε μία μεριά του desktop για να λειτουργούν παράλληλα με κάτι άλλο, υποστηρίζονται από το Action Center με ειδοποιήσεις και γίνεται η αποκοπή και επικόλληση μεταξύ του Android και των Windows.

Η ιδέα είναι πως με την ενσωμάτωση των Android εφαρμογών, όλα να είναι όπως και πριν. Η Microsoft ξεκαθαρίζει πως η προσβασιμότητα έχει αρκετά υψηλή προτεραιότητα, σημειώνοντας πως «πολλές ρυθμίσεις προσβασιμότητας των Windows αφορούν και τις Android εφαρμογές και δουλεύουμε μαζί με την Amazon για να παραδώσουμε περισσότερες βελτιώσεις.»

Στην θεωρία, η υποστήριξη για το Android είναι διαθέσιμη για τους προαναφερθέντες testers, αλλά το link που υποτιθέμενα δίνει η Microsoft στις οδηγίες της δεν υπάρχει. Πάντως πιστεύουμε πως θα εμφανιστεί σύντομα.

Previous Article

Η Samsung αποκαλύπτει τις ενδελεχείς δοκιμές που πραγματοποιεί στα foldable της

Next Article

Νέα benchmark τοποθετούν τον M1 Max της Apple πάνω από high-end κάρτες γραφικών