Το νέο M1X Mac Mini έρχεται με μεγάλες αλλαγές

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το νέο M1X Mac Mini έρχεται με μεγάλες αλλαγές

Το νέο Mac Mini λέγεται πως θα διαθέτει το Apple M1X SoC.

Το M1X Mac Mini θα δει μία αναβάθμιση αργότερα φέτος ή στις αρχές του νέου έτους και μία πηγή διέρρευσε τον σχεδιασμό του δίνοντας μας μία πρώτη εικόνα του μικρού υπολογιστή μαζί με το τι να περιμένουμε όσον αφορά στα specs του. Τα σχέδια έρχονται από το LeaksApplePro και ταιριάζουν με νωρίτερες διαρροές της συσκευής, όμως το tweet έκτοτε έχει διαγραφεί.

Οι αρχικές διαρροές εμφανίστηκαν από τον διάσημο leaker Job Prosser τον Μάιο. Ισχυρίστηκε πως το επόμενο Mac Mini θα είναι πιο λεπτό από την τωρινή έκδοση του και θα διαθέτει περισσότερες θύρες. Τα leaks του LeaksApplePro επιβεβαιώνουν και τους δύο ισχυρισμούς του Prosser,  με το σχέδιο των θυρών να είναι παρόμοιο με τα renders του Prosser.

H Apple έχει δώσει νέους σχεδιασμούς στα iMac και MacBook Pro τα τελευταία χρόνια αλλά το σασί του Mac Mini έχει παραμείνει το ίδιο, με εξαίρεση κάποιες μικροαλλαγές που έγιναν το 2018. Τα renders που διέρρευσαν δείχνουν πως η αλλαγή στον σχεδιασμό είναι επικείμενη, με την συσκευή να δείχνει πιο «αεροδυναμική».

Επιπλέον το νέο Mac Mini λέγεται πως θα διαθέτει το Apple M1X SoC, το οποίο θα έχει 10 πυρήνες στον επεξεργαστή και μέχρι και 32 πυρήνες στην κάρτα γραφικών. Ο Mark Gurman από το Bloomberg ανέφερε τον Μάιο πως η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις, την “Jade C-Chop” και την “Jade C-Die” οι οποίες λογικά θα διαφέρουν στους πυρήνες της κάρτας γραφικών.

Φήμες επίσης αποκαλύπτουν τις θύρες που μπορούμε να περιμένουμε, από αριστερά στα δεξιά. Η νεότερη έκδοση του Mac Mini θα διαθέτει ένα power button, μία θύρα για μαγνητική φόρτιση, 4 θύρες Thunderbolt 4, δύο θύρες USB-A, μία θύρα ethernet RJ45 και μία θύρα HDMI. Η θύρα μαγνητικής φόρτισης είναι μία αναβάθμιση σε σχέση με το τωρινό Mac Mini μιας και το τελευταίο δεν την υποστηρίζει.

Φήμες θέλουν το νέο M1X Mac Mini να έχει 32GB RAM και πιστεύεται πως η εταιρεία θα το κυκλοφορήσει σε δίαφορες αποχρώσεις όπως θα κάνει και στο νέο iMac των 24 ιντσών.

Τώρα, όσον αφορά στην ημερομηνία κυκλοφορίας, ένας tipster ισχυρίζεται πως το M1X Mac Mini πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μαζί με το νέο MacBook Pro στα τέλη του 2021. Αναλογιζόμενοι όμως την έλλειψη εξαρτημάτων της Apple σε συνδυασμό με την πανδημία δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Τέλος δεν υπάρχει καμία αναφορά στην τιμή του νέου Mac Mini.

Previous Article

Η Xiaomi ανακοίνωσε το Mi Mix 4 με under-display κάμερα

Next Article

LG Tone Free FP8: Η νέα προσθήκη στην οικογένεια των wireless ακουστικών