Η Xiaomi ανακοίνωσε το Mi Mix 4 με under-display κάμερα

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Xiaomi ανακοίνωσε το Mi Mix 4 με under-display κάμερα

Το πρώτο Xiaomi Mi Mix μετά από χρόνια.

Από ό,τι φαίνεται, οι φήμες τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Η Xiaomi μόλις ανακοίνωσε το Mi Mix 4, το πρώτο κινητό της σειράς Mi Mix που ανακοινώθηκε μετά από τρία χρόνια απουσίας. Τα Mi Mix κινητά δημιουργήθηκαν με την ιδέα του bezel-less σχεδιασμού και συνεχείς οθόνες χωρίς διακοπές. Το Mi Mix 4 συνεχίζει αυτήν την ιδέα με την υιοθέτηση της νεότερης τεχνολογίας της Xiaomi, μία μπροστινή under-display κάμερα.

Η Xiaomi το ονομάζει CUP (Camera Under Panel), όμως είναι παρόμοια τεχνολογία με τις under-display κάμερες που έχουμε δει από άλλες εταιρείες. Όπως και οι τελευταίες προσπάθειες των Oppo και ZTE, η οθόνη του Mi Mix 4 έχει έναν χώρο 400ppi (το PPI αναφέρεται στην πυκνότητα των pixel) όπου επιτρέπει το φως να περάσει από μέσα του και να κατευθυνθεί προς την μπροστινή κάμερα. Η κάμερα αυτή είναι 20MP και η οθόνη είναι ένα curved OLED panel των 6,67 ιντσών με ανάλυση 1080p και ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

Η εταιρεία αναφέρει πως το CUP είναι «μία τεχνολογία διαμορφωμένη μέσα από τρεις γενιές, πέντε χρόνια, εξήντα πατέντες, μία επένδυση των 77 εκατομμυρίων δολλαρίων και εκατοντάδες μηχανικών». Πέρυσι η εταιρεία υποσχέθηκε την μαζική παραγωγή smartphone με την νέα τεχνολογία κάμερας under-display και τηρεί την υπόσχεση της με το Mi Mix 4.

Το Xiaomi Mi Mix 4 είναι το πρώτο κινητό που ανακοινώνεται με τον νέο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 888 Plus, μία γρηγορότερη έκδοση του 888 chip με μέγιστη ταχύτητα τα 3GHz. Ο επεξεργαστής συνδυάζεται με 8GB ή 12GB RAM και 128GB, 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Η πίσω κάμερα πρόκεται για έναν αισθητήρα Samsung HMX των 108MP μαζί με έναν ultrawide φακό των 13ΜΡ και ένα περισκόπιο των 5ΜΡ με ζουμ 5x.

Το Mi Mix 4 έχει μπαταρία των 4.500mAh που φορτίζει στα 120W ενσύρματα και στα 50W ασύρματα. Δεν είναι το πρώτο κινητό της Xiaomi με γρήγορη φόρτιση στα 120W αλλά ίσως είναι το γρηγορότερο. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως η μπαταρία του θα φορτίζει σε λιγότερο από 15 λεπτά, σε σύγκριση με τα 23 λεπτά του περσινού Mi 10 Ultra.

Η Xiaomi έχει επιβεβαιώσει μόνο την κυκλοφορία του στην Κίνα μέχρι στιγμής. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 11 Αυγούστου και θα γίνει διαθέσιμο στις 16 Αυγούστου. Η τιμή ξεκινάει από περίπου 650 ευρώ και φτάνει περίπου τα 820 ευρώ.

Previous Article

Samsung Galaxy Z Fold 3 & Galaxy Z Flip 3: Είναι επίσημα!

Next Article

Το νέο M1X Mac Mini έρχεται με μεγάλες αλλαγές