Επίθεση ransomware στα MediaMarkt

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Επίθεση ransomware στα MediaMarkt

Το Hive ransomware group ζητάει 50 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin από τα MediaMarkt.

Τα MediaMarkt, το μεγαλύτερο κατάστημα ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, φαίνεται πως δέχτηκαν επίθεση ransomware και οι hackers ζητούν 50 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.

  • Το Bleeping Computer αναφέρει πως αρχικά έγινε επίθεση την Κυριακή, με τους hackers να ζητούν 240 εκατομμύρια δολάρια.
  • Μία σημερινή αναφορά από το RetailDetail λέει πως το πόσο μειώθηκε στα 50 εκατομμύρια δολάρια, με την πληρωμή τώρα να απαιτείται σε Bitcoin.
  • Η επίθεση έγινε από το Hive ransomware group και κατάφεραν να κρυπτογραφήσουν τους servers των MediaMarkt, με αποτέλεσμα την εταιρεία να κλείσει τα συστήματα της για να αποφύγει περαιτέρω ζημιές. Με το κλείσιμο των συστημάτων τους, πολλά καταστήματα – με τα περισσότερα στην Ολλανδία – δεν μπορούσαν να δεχτούν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
  • Τα MediaMarkt έχουν πάνω από 1000 καταστήματα παγκοσμίως.
  • Μία πρόσφατη έρευνα από το U.S Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) αποκάλυψε πως οι πληρωμές που συνδέονται με ransomware έφτασαν τα 590 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής και ήδη έχουν ξεπεράσει το ποσό που σημειώθηκε το 2020. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο το μέρος από αυτό το ποσό που συνδέεται με τα crypto.
  • Ο τρόπος επίθεσης του Hive συμπεριλαμβάνει την είσοδο στο δίκτυο με σκοπό να κλέψουν κρυπτογραφημένα αρχεία, ενώ ταυτόχρονα διαγράφουν τα backups για να αποτρέψουν τον στόχο τους από το να τα ανακτήσει. Επίσης, το Hive είναι γνωστό για την διαρροή των δεδομένων που κλέβει στην σελίδα του αν τα ποσό που ζητούν δεν εκπληρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα για το ransomware:

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Το SingularityU Greece Summit 2021 επιστρέφει 22-23 Νοεμβρίου – το πρόγραμμα

Next Article

Όλα τα προβλήματα του Google Pixel 6 και οι λύσεις τους