Όλα τα προβλήματα του Google Pixel 6 και οι λύσεις τους

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Όλα τα προβλήματα του Google Pixel 6 και οι λύσεις τους

Το Google Pixel 6 έχει αρκετά προβλήματα και λίγες λύσεις.

Τα Google Pixel 6 και Google Pixel 6 Pro είναι φοβερά κινητά αλλά υποφέρουν από αριθμό προβλημάτων, με τους χρήστες να αναφέρουν αρκετά θέματα με τις συσκευές τους.

Δυστυχώς, αρκετά προβλήματα δεν έχουν γνωστές λύσεις ακόμα, ωστόσο θα ανανεώσουμε το άρθρο αν κάτι αλλάξει.

Αναξιόπιστο fingerprint scanner

Ένα από τα σημαντικότερα παράπονα των χρηστών για το Google Pixel 6 είναι πως το fingerprint scanner δεν λειτουργεί σωστά. Η ανάγνωση του δαχτυλικού αποτυπώματος μπορεί να είναι αργή και συχνά να απορρίπτεται.

Η Google έχει αναφερθεί στο πρόβλημα αυτό και πρότεινε στους χρήστες να ακουμπούν το δάχτυλό τους σταθερά, να σιγουρευτούν πως η οθόνη είναι σχετικά καθαρή και αν έχουν ξηρό δέρμα να προσπαθήσουν να το ενυδατώσουν.

Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν ορθές λύσεις, με την Google να ισχυρίζεται πως το scanner είναι αργό λόγω «περίπλοκων αλγορίθμων ασφαλείας», αλλά είναι πιθανό πως η Google ίσως καταφέρει να βελτιστοποιήσει τους αλγορίθμους.

Χαλασμένο fingerprint scanner

Ίσως το πιο ενοχλητικό πρόβλημα του Google Pixel 6 είναι πως αν η μπαταρία εξαντληθεί το fingerprint scanner χαλάει.

Ωστόσο αυτό το πρόβλημα φτιάχνεται, αλλά μέχρι στιγμής φτιάχνεται μόνο αν γίνει factory reset της συσκευής – και αν η μπαταρία εξαντληθεί ξανά ίσως αντιμετωπίσετε πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Τα καλά νέα είναι πως από την στιγμή που το θέμα φτιάχνει με το factory reset, τότε το πρόβλημα βρίσκεται στο software παρά στο hardware, κάτι που σημαίνει πως η Google τελικά θα μπορέσει να το φτιάξει μια και καλή.

Θέματα στην οθόνη

Οι χρήστες ανέφεραν αρκετά προβλήματα με την οθόνη του Google Pixel 6, με μερικούς να αναφέρουν πως η οθόνη αναβοσβήνει όταν πατιέται το power button με το κινητό να είναι κλειστό και άλλους να αναφέρουν έναν πράσινο τόνο.

Ενώ δεν υπάρχουν νέα για την διόρθωση του πράσινου τόνου, η Google έχει αναγνωρίσει το flickering και ανέφερε πως προκύπτει όταν το power button δεν πατιέται αρκετά δυνατά για να ενεργοποιήσει το κινητό.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα απλά πατήστε το power button μέχρι το Pixel να ενεργοποιηθεί. Η Google δουλεύει πάνω στην λύση του προβλήματος και θα την κυκλοφορήσει με το software update του Δεκεμβρίου.

Αργή φόρτιση

Η σειρά Pixel 6 υποτίθεται πως φορτίζει στα 30W, αλλά το Android Authority ανακάλυψε πως η μέγιστη τάση που το Google Pixel 6 και Google Pixel 6 Pro φορτίζουν είναι τα 22W, με τη μέση τάση να είναι στα 13W σε έναν ολόκληρο κύκλο φόρτισης.

Πιθανότατα, δεν υπάρχει τρόπος για την Google να αυξήσει την τάση στα 30W και λογικά είναι θέμα του hardware.

Κλήση τυχαίων επαφών

Μερικοί ιδιοκτήτες του Google Pixel 6 ανέφεραν πως το κινητό πραγματοποιεί κλήσεις σε τυχαίες επαφές από μόνο του, με το θέμα να βρίσκεται στο Google Assistant.

Μία προσωρινή λύση είναι η απενεργοποίηση του Google Assistant στην οθόνη κλειδώματος.

Έλλειψη σήματος

Υπάρχουν διάφορες αναφορές που λένε πως το Google Pixel 6 αρνείται να συνδεθεί σε δίκτυο είτε κατά διαστήματα είτε γενικά.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο διαδεδομένο είναι το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση.

Θέματα στο Android Auto

Ακόμη ένα πρόβλημα της σειράς Pixel 6 είναι πως οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν στο Android Auto.

Μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων αναφέρουν πως το πρόβλημα έχει καταγραφεί στις σελίδες υποστήριξης της Google, με την μία να λαμβάνει απάντηση από μέλος της ομάδας του Android Auto που ισχυρίστηκε πως η εταιρεία δεν μπόρεσε να αναπαράγει το πρόβλημα. Ωστόσο θα χρησιμοποιήσουν τα bug reports από τους χρήστες για να καταφέρουν να φτιάξουν το πρόβλημα.

Αδυναμία χρήσης του Wi-Fi Calling

Μερικοί πελάτες του Google Fi ανακάλυψαν πως το Wi-Fi Calling δεν λειτουργεί σωστά με το Google Pixel 6 και Google Pixel 6 Pro, αλλά δημοσιεύσεις στο Reddit έδειξαν πως το πρόβλημα λύνεται από μόνο του. Από ό,τι φαίνεται, η υπομονή είναι η μόνη λύση.

Θέματα στην Αυτόματη Φωτεινότητα

Χρήστες στο Reddit ανέφεραν πως η σειρά Pixel 6 αυξομειώνει συνεχώς την φωτεινότητα ενώ δεν υπάρχει αλλαγή στον φωτισμό του περιβάλλοντος.

Από ό,τι φαίνεται, αυτό είναι αποτέλεσμα των αλγορίθμων της Αυτόματης Φωτεινότητας, οπότε αν αλλάζετε χειροκίνητα την φωτεινότητα όποτε αυξομειώνεται τότε σύντομα το κινητό θα μάθει να την ρυθμίζει στο επίπεδο που χρειάζεται.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Επίθεση ransomware στα MediaMarkt

Next Article

Η SpaceX κυκλοφόρησε κεραία και router Starlink για την σύνδεση στο δορυφορικό της δίκτυο