Η πρώτη συνδυασμένη λύση chip / Linux από τη Microsoft

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
azure sphere

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία, με την ονομασία Azure Sphere, ένα νέο σύστημα για τη διασφάλιση μικροεπεξεργαστών (MCUs) που χρησιμοποιούνται σε έξυπνες συσκευές, διασυνδεδεμένα παιχνίδια και άλλα IoT gadget. 

Για το Azure Sphere, η Microsoft έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί τη δική της, προσαρμοσμένη έκδοση Linux. Για τους νεώτερους να θυμίσουμε ότι, το Linux ήταν κάποτε για τη Microsoft η μεγαλύτερη απειλή για τα Windows. 

microsoft azure sphere
Ο Brad Smith, Microsoft president and chief legal officer, κρατά έναν μικροεπεξεργατή (MCU) στην ενημέρωση από τη Microsoft για την ασφάλεια, στις 16 Απριλίου 2018. (φωτό: Microsoft)

Αιτία για τη δημιουργία του Azure Sphere ήταν μια μαζική κυβερνοεπίθεση που έλαβε χώρα το 2016 μέσω hacking σε κάμερες και άλλες έξυπνες συσκευές. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να πέσουν γνωστές και σημαντικές ιστοσελίδες. 

Για την προστασία έξυπνων συσκευών, στο Azure Sphere χρησιμοποιείται μια συνδυασμένη προσέγγιση λογισμικού και hardware. Hardware είναι ένας ισχυρός μικροεπεξεργαστής (MCU), ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν στους κατασκευαστές ολοκληρωμένων. 

Το λειτουργικό σύστημα Azure Sphere, βασισμένο στο Linux, θα τρέχει στα ολοκληρωμένα. Το Linux επιλέχθηκε γιατί μπορεί να είναι μικρό και ευέλικτο, κάτι που δεν θα μπορούσαν να είναι τα Windows για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. 

Ο συνδυασμός chip / OS θα ενσωματωθεί στην υπηρεσία ασφάλειας cloud, Azure Sphere, η οποία θα κρατά τις συσκευές ενημερωμένες σε δυνατότητες και ασφάλεια για 10 χρόνια ή περισσότερο. 

Οι πρώτες συσκευές με Azure Sphere θα είναι διαθέσιμες αργότερα μέσα στο 2018.

 Από ό,τι γνωρίζουμε, η Microsoft είχε αναπτύξει και χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά διανομή Linux στο Azure Cloud Switch software το 2015.

 

Previous Article

Το Huawei Mobile Cloud διαθέσιμο στην Ελλάδα

Next Article

Η Oppo εξέρχεται της κατασκευής hardware