Το Microsoft OneDrive δεν θα είναι πλέον συμβατό με εκατομμύρια υπολογιστές

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το Microsoft OneDrive δεν θα είναι πλέον συμβατό με εκατομμύρια υπολογιστές

Εκατομμύρια χρήστες των Windows ίσως χάσουν την πρόσβαση στο Microsoft OneDrive τους σε λίγες εβδομάδες.

Εκατομμύρια χρήστες των Windows ίσως χάσουν την πρόσβαση στον cloud αποθηκευτικό χώρο τους σε λίγες βδομάδες, με την Microsoft να θέλει να ενθαρρύνει τον κόσμο να αναβαθμίσει το σύστημα του στο τελευταίο λογισμικό της.

Η εταιρεία προειδοποίησε πως το OneDrive θα σταματήσει να συγχρονίζεται στα συστήματα με Windows 7, 8 και 8.1 από την 1η Μαρτίου 2022, κάτι που σημαίνει πως οι χρήστες έχουν λίγες εβδομάδες να αναβαθμίσουν σε μία νεότερη έκδοση των Windows.

Παρόλο που τα Windows 7 και 8 κυκλοφόρησαν πριν από σχεδόν μία δεκαετία, τα δύο λειτουργικά συστήματα έχουν ακόμα εκατομμύρια χρήστες, κάτι που σημαίνει πως αρκετός κόσμος θα χρειαστεί να αναβαθμίσει το σύστημα του σύντομα.

Ο Ankita Kirti της Microsoft αναφέρει πως «για να μπορέσουμε να αφοσιωθούμε στις νέες τεχνολογίες και λειτουργικά συστήματα και να προσφέρουμε στους χρήστες με την καλύτερη δυνατή εμπειρία οι αναβαθμίσεις του OneDrive θα σταματήσουν να κυκλοφορούν από τη 1η Ιανουαρίου 2022 για τα Window 7, 8 και 8.1».

«Προσωπικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν το OneDrive σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα θα σταματήσουν να συγχρονίζονται με το cloud από την 1η Μαρτίου 2022».

Αυτή η αλλαγή πάντως δεν επηρεάζει τις επιχειρήσεις, μιας και η Microsoft ανέφερε πως από την 1η Ιανουαρίου 2022 η υποστήριξη για το OneDrive για τις επιχειρήσεις θα ενωθεί με το Windows support lifecycle.

Τα Windows 7 και 8.1 θα υποστηρίζονται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023, ωστόσο η υποστήριξη για τα Windows 8 έχει σταματήσει από τις 12 Ιανουαρίου 2016, κάτι που σημαίνει πως δεν λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας.

Η Microsoft συμβουλεύει τους χρήστες της να αναβαθμίσουν σε Windows 10 ή Windows 11 για να αποφύγουν τυχόν «διαταραχές» – αν και αναφέρει πως αρκετές συσκευές που τρέχουν σε Windows 7 ή Windows 8 ίσως δεν θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν λόγω των ελάχιστων απαιτήσεων συστήματος.

Για να δείτε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να αναβαθμιστεί σε Windows 11 πατήστε εδώ.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η realme φέρνει το realme GT NEO 2 στην Ελλάδα

Next Article

Poco M4 Pro 5G: Μόλις κυκλοφόρησε!