Το Netflix μπλοκάρει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης

Author: No Comments Share:
Netflix μπλοκ

Αναφορές χρηστών δείχνουν πως το Netflix καταλαβαίνει πότε κάποιος μοιράζεται τους κωδικούς πρόσβασής του στην υπηρεσία – και “μπλοκάρει”.

Χρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης στο Netflix που δεν σας ανήκουν; Κινδυνεύετε με μπλοκ! Σύμφωνα με αναφορές που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο, το Netflix ξεκίνησε να δοκιμάζει μια λειτουργία που προορίζεται για το “μπλοκάρισμα” της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στην υπηρεσία, με χρήστες που δεν είναι μέλη του ίδιου νοικοκυριού. Εμφανίστηκαν στο Twitter εικόνες από χρήστες που δείχνουν ένα μήνυμα κατά τη διάρκεια σύνδεσης στο Netflix, που ζητάει την εγγραφή σε ξεχωριστό λογαριασμό, αν δεν χρησιμοποιείται από άτομα που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Το μήνυμα που φαίνεται στις εικόνες αναγράφει “αν δεν ζείτε με τον κάτοχο του λογαριασμού, χρειάζεται να φτιάξετε τον δικό σας για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε”. Αυτή η πολιτική περιλαμβάνεται στους όρους χρήσης του Netflix, αλλά μέχρι σήμερα δεν έδειχνε να εφαρμόζει κάποιου είδους απαγόρευση για τους χρήστες που μοιράζονται λογαριασμούς άλλων.

Η υπηρεσία φαίνεται να προσπαθεί να προσελκύσει αυτούς τους χρήστες να εγγραφούν με δικό τους λογαριασμό, προσφέροντας μια περίοδο δοκιμαστικής παρακολούθησης 30 ημερών. Το Netflix σταμάτησε επίσημα αυτή την προσφορά για νέους χρήστες πέρυσι, αν και προσφέρει ακόμη δωρεάν αναβαθμίσεις με δοκιμαστική περίοδο για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες, ή εκείνους που επανεντάσσονται, που αφορούν υψηλότερα πακέτα της υπηρεσίας. Αυτή η προσφορά αφορά τα προγράμματα premium που ξεκλειδώνουν λειτουργίες όπως είναι η επιλογή UHD ανάλυσης κατά τη διάρκεια του streaming και η ταυτόχρονη προβολή σε πολλαπλές συσκευές.

4 στους 10 κινδυνεύουν με μπλοκ από το Netflix λόγω “δανεικών” κωδικών πρόσβασης

Σύμφωνα με έρευνα του LendingTree σε 1564 ενηλίκες της Αμερικής που κυκλοφόρησε πρόσφατα, 4 στους 10 ερωτηθέντες βρέθηκαν να χρησιμοποιούν τους κωδικούς άλλων για την παρακολούθηση σε υπηρεσίες streaming. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το Netflix ήταν η πιο δημοφιλής υπηρεσία που δανείζονται οι χρήστες, με το 52% αυτών που την μοιράζονται να αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν την υπηρεσία δωρεάν.

Το Netflix φαίνεται να κάνει εξαιρέσεις για τους χρήστες που ήδη χρησιμοποιούν την υπηρεσία με λογαριασμό κάποιου άλλου, το οποίο φαίνεται να είναι σοφό, αφού μάλλον θα είναι δύσκολο να προσελκύσει άτομα που χρησιμοποιούσαν δωρεάν την υπηρεσία για χρόνια, ειδικά αν είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε άλλες υπηρεσίες streaming.

Previous Article

XIAOMI: Επίσημη ανακοίνωση

Next Article

Νέο concept smartphone από την Xiaomi με τετράπλευρη curved οθόνη