Nikon Coolpix P950 με 83x οπτικό zoom

Author: No Comments Share:
nikon coolpix p950

Η Nikon προσθέτει στη σειρά φωτογραφικών μηχανών bridge την ανθεκτική Coolpix P950, η οποία διαθέτει εντυπωσιακό οπτικό zoom 83x!

Αυτή η ανθεκτική φωτογραφική μηχανή με εξαιρετικά μεγάλο zoom διαδέχεται την Coolpix P900 με μια γκάμα περιζήτητων λειτουργιών που καθιστούν εύκολη τη λήψη απομακρυσμένων θεμάτων με λεπτομέρειες, σε κοντινές λήψεις φωτογραφιών και video 4K.

Με την εκτεταμένη κάλυψη zoom , η Coolpix P950 μπορεί να είναι η φωτογραφική μηχανή που συντροφεύει φωτογράφους, οι οποίοι θέλουν να φωτογραφίζουν πουλιά ή την άγρια φύση ή για όσους τους αρέσει να παρατηρούν αεροπλάνα. Το οπτικό zoom 83x προσφέρει εύρος εστιακής απόστασης 24-2000 mm¹, ενώ το Dynamic Fine Zoom 166x επεκτείνει ψηφιακά το ανώτατο όριο σε έως και 4000 mm².

nikon coolpix p950
Coolpix P950 (φωτό: Nikon)
AudioQuest HDMI Cables

Οι φωτογράφοι πουλιών ή της άγριας φύσης που φωτογραφίζουν με το πρώτο φως ή το σούρουπο επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα χάρη στον φωτεινό φακό Nikkor με μέγιστο διάφραγμα f/2.8. Η ποιότητα εικόνας είναι ευκρινής, ακόμα και με υψηλό zoom. Όσοι συνηθίζουν να τραβάνε video έχουν στη διάθεσή τους τη δυνατότητα λήψεων πλάνων video 4K από φευγαλέα θέματα και οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις βασικές ρυθμίσεις έκθεσης κατά τη λήψη video, η οποία είναι χρήσιμη για την αλλαγή των συνθηκών φωτισμού. Η Coolpix P950 υποστηρίζει επίσης την αποτύπωση εικόνας RAW (NRW) ώστε οι χρήστες να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα προηγμένα προγράμματα επεξεργασίας. Και η επαφή hot shoe πλήρους μεγέθους επιτρέπει τη χρήση εξαρτημάτων της Nikon, όπως μικροφώνων ή σκοπεύτρων.

Η Ines Bernardes, διευθύντρια προϊόντων στη Nikon Europe, σχολίασε: “Η Coolpix P950 είναι μια ενημερωμένη έκδοση της Coolpix P900 με πολλές δυνατότητες, η οποία άλλαξε την αγορά των φωτογραφικών μηχανών με εξαιρετικά μεγάλο zoom με το οπτικό zoom 83x που διαθέτει. Αυτή η νέα φωτογραφική μηχανή διατηρεί το εντυπωσιακό εύρος zoom της προκατόχου της και προσθέτει πολλές από τις λειτουργίες που ο κόσμος αποζητούσε, όπως video 4K, υποστήριξη RAW και μια επαφή hot shoe για εξαρτήματα. Αποτελεί μια εκπληκτική προσθήκη στην οικογένεια φωτογραφικών μηχανών Nikon με εξαιρετικά μεγάλο zoom: ο κόσμος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο οπτικό zoom 83x και το απίθανο οπτικό zoom 125x της Coolpix P1000 ανάλογα με τις ανάγκες του.”

Σύνοψη βασικών λειτουργιών Nikon Coolpix P950

Zoom. Οπτικό zoom 83x (24–2000 mm) και Dynamic Fine Zoom 166x (4000 mm).¹ ²
Φωτεινός φακός Nikkor. Με μέγιστο διάφραγμα f/2,8 και γυάλινο στοιχείο Super ED για μείωση της παραμόρφωσης σε υψηλό zoom.
Λήψεις. Αισθητήρας CMOS 16 MP με οπίσθιο φωτισμό, γρήγορος επεξεργαστής εικόνων EXPEED και σύστημα οπτικού VR (απόσβεση κραδασμών) διπλής ανίχνευσης.
Υποστήριξη RAW. Αποθηκεύστε και εξαγάγετε εικόνες RAW (NRW) χωρίς συμπίεση στα προγράμματα επεξεργασίας.
Video 4K. Τραβήξτε εύκολα πλάνα σε ποιότητα 4K/UHD 30p με στερεοφωνικό ήχο ή video Full HD (1080p) με ταχύτητες καρέ που φτάνουν τα 60p. Εγγράψτε video με στερεοφωνικό ήχο και προσαρμόστε χειροκίνητα τις βασικές ρυθμίσεις έκθεσης κατά τη λήψη video.
Δυνατότητα λήψης time-lapse video ενσωματωμένη στη φωτογραφική μηχανή. Εγγράψτε time-lapse video διάρκειας περίπου 10 δευτερολέπτων με ταχύτητα αναπαραγωγής 25 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) ή 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).
Πτυσσόμενη οθόνη TFT LCD. Η φωτεινή οθόνη LCD 8,1 cm 921k-dot μπορεί να πάρει κλίση και να περιστραφεί σε σχεδόν οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Μεγάλο ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED 1 cm 2360k-dot με οπτικό αισθητήρα.
Έλεγχος zoom. Η μεγάλη λαβή, το πλευρικό χειριστήριο zoom και το κουμπί zoom άμεσης επαναφοράς εξασφαλίζουν σταθερό χειρισμό.
SnapBridge. Συγχρονίστε φωτογραφίες με την έξυπνη συσκευή σας ή χρησιμοποιήστε την έξυπνη συσκευή για να τραβήξετε φωτογραφίες από απόσταση.
Επαφή hot shoe πλήρους μεγέθους. Στερεώστε εξαρτήματα της Nikon όπως τα φλας Speedlight και μικρόφωνα. Ή δοκιμάστε το σκοπευτικό κουκκίδας DF-M1 της Nikon, ένα αναδιπλούμενο σκόπευτρο που σας βοηθάει να παρακολουθείτε ακόμα και πουλιά που πετούν γρήγορα.

Συμβατότητα SnapBridge

Η εφαρμογή SnapBridge της Nikon για iOS και Android πρέπει να είναι εγκατεστημένη σε μια συμβατή έξυπνη συσκευή προκειμένου να είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το SnapBridge με αυτήν τη φωτογραφική μηχανή.


¹ Ισοδύναμο 35 mm.
² Η μεγέθυνση του Dynamic Fine Zoom υπολογίζεται από τη μέγιστη ευρυγώνια θέση του οπτικού zoom.

Previous Article

Η Hisense απορρίπτει τα OLED – αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία

Next Article

Galaxy A71 & Galaxy A51: Διαθέσιμα στην Ελλάδα