Η Hisense απορρίπτει τα OLED – αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία

Author: No Comments Share:
hisense oled tv

Μπορεί η OLED να θεωρείται τεχνολογία με υψηλές επιδόσεις στην εικόνα, σε συγκεκριμένους τομείς, τουλάχιστον, η Hisense όμως βλέπει άλλες προοπτικές.

Τα OLED πάνελ χρησιμοποιούνται από σημαντικούς κατασκευαστές τηλεοράσεων, όπως οι Sony, LG, Panasonic και Philips, αλλά η Hisense θεωρεί ότι δεν αποτελούν την επιλογή με τις καλύτερες επιλογές για το μέλλον. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η Hisense O8B OLED είναι η τελευταία OLED TV της κινεζικής εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Hisense δεν θα παρουσιάσει επόμενο μοντέλο της O8B OLED που παρουσιάστηκε πέρυσι. Αντίθετα, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δικών της πάνελ DualCell ULED XD, τα οποία χρησιμοποιούν συνδυαστικά οθόνη 2Κ και 4Κ για να δώσουν εικόνες υψηλής αντίθεσης και μάλιστα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από ό,τι τα OLED.

“Επί του παρόντος επικεντρωνόμαστε στην επιτυχία των ULED XD λόγω της υψηλής ποιότητας στην εικόνα και της αξίας έναντι των OLED, δήλωσε εκπρόσωπος της Hisense στο Techradar.

H Hisense αναμενόταν να λανσάρει OLED TV στις ΗΠΑ μετά από την εισαγωγή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία και στην Ευρώπη. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι σειρές μοντέλων OLED TV της Hisense θα “αντικατασταθούν” από τις DualCell τηλεοράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς να φτάσουν ποτέ στη Βόρεια Αμερική: “Οι OLED δεν είναι μέρος της αμερικανικής στρατηγικής (μας) αυτή τη στιγμή”, δηλώνει η Hisense.

OLED vs DualCell ULED XD

Ο κύριος λόγος της απόφασης της Hisense δεν είναι άλλος από το κόστος. Μπορεί οι OLED TV να ντεμπουτάρουν από φέτος στη μικρότερη διάσταση των 48″, όμως το κόστους τους παραμένει αρκετά υψηλό, τουλάχιστον για την πολιτική πωλήσεων που θέλει να εφαρμόσει η Hisense.

lg oled 48 oled48cx
H 48″ OLED TV, LG OLED48CX. (φωτό: LG)

Επί του παρόντος, μόνο η Samsung με τις QLED TV έχει αντίλογο στην ποιότητα εικόνας που δίνουν τα OLED.

Previous Article

Polaroid OneStep 2 VF Stranger Things Edition: Αναλογική instant κάμερα

Next Article

Nikon Coolpix P950 με 83x οπτικό zoom