Αναβάθμιση firmware για τις Nikon Z7 και Nikon Z6

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
nikon-z7 nikon-z6 Z full-frame mirrorless system

Το firmware στην έκδοση 2.0 βελτιώνει και προσθέτει νέες δυνατότητες στις λειτουργίες εστίασης και έκθεσης των Nikon Z6 και Z7.

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης 2.0 του firmware, η οποία θα ενισχύσει περισσότερο την απόδοση των φωτογραφικών μηχανών mirrorless πλήρους κάδρου Nikon Z7 και Nikon Z6.

Οι ακόλουθες κύριες λειτουργίες, που περιλαμβάνονται στην αναβάθμιση, θα συνεχίσουν να επεκτείνουν τις δυνατότητες οπτικής έκφρασης:

  1. Αυτόματη εστίαση (AF) ανίχνευσης ματιών σε λειτουργία λήψης φωτογραφιών
  2. Επέκταση του εύρους ανίχνευσης AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
  3. Προσθήκη της δυνατότητας παρακολούθησης αυτόματης έκθεσης (AE) στη λειτουργία συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας (παρατεταμένη)

Κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης 2.0 του firmware για τις Nikon Z6 και Nikon Z7


1. Αυτόματη εστίαση (AF) ανίχνευσης ματιών σε λειτουργία λήψης φωτογραφιών


Η νέα λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών ανιχνεύει αυτόματα και εστιάζει στα ανθρώπινα μάτια στη λειτουργία AF αυτόματης επιλογής περιοχής (AF-S, AF-C). Όταν εντοπίζονται τα μάτια πολλών ανθρώπων, ο πολυ-επιλογέας ή ο υπο-επιλογέας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιλέξουν σε ποιο μάτι εστιάζει η φωτογραφική μηχανή, ακόμη και όταν κοιτάζετε μέσω του ηλεκτρονικού σκοπεύτρου. Μόλις τραβηχτεί η φωτογραφία, ο χρήστης μπορεί εύκολα να επαληθεύσει ότι έχει γίνει εστίαση στην εικόνα πατώντας το κουμπί “OK” για να γίνει μεγέθυνση στο μάτι που ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος εστίασης. nikon eye af


2. Εκτεταμένο εύρος ανίχνευσης AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού


Το νέο firmware επιτρέπει ακόμα ταχύτερη αυτόματη εστίαση κατά την εγγραφή σκοτεινών ή με χαμηλό φωτισμό σκηνών, τόσο κατά τη φωτογράφιση όσο και κατά την εγγραφή video. Επεκτείνει το εύρος ανίχνευσης AF* από −1 EV σε −2 EV στη Z7 και από −2 EV σε −3,5 EV στη Z6. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού της Z6, το διαθέσιμο εύρος ανίχνευσης AF* σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα επεκταθεί** από -4 EV σε -6 EV, ώστε να είναι σε θέση να κάνει αυτόματη εστίαση σε συνθήκες ακόμη πιο σκοτεινές.


3. Παρακολούθηση αυτόματης έκθεσης (AE) στη λειτουργία συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας (παρατεταμένη)


Παλαιότερα, η έκθεση ήταν κλειδωμένη με την πρώτη λήψη σε μια ριπή συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας. Η έκδοση 2.0 του firmware, ωστόσο, προσθέτει υποστήριξη για την παρακολούθηση AE σε λειτουργία συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας (παρατεταμένη), επιτρέποντας στις φωτογραφικές μηχανές να παρακολουθούν την έκθεση ακριβώς όπως γίνεται με την εστίαση (παρακολούθηση AF). Αυτό εξασφαλίζει ότι σε όλες τις φωτογραφίες που έχουν αποτυπωθεί σε μια ριπή συνεχών λήψεων υψηλής ταχύτητας δεν έχει γίνει μόνο εστίαση, αλλά παρουσιάζεται επίσης η βέλτιστη έκθεση, ακόμη και όταν αλλάζει η φωτεινότητα της σκηνής κατά τη διάρκεια της ριπής.

Μπορείτε να κάνετε λήψη του νέου firmware (δωρεάν) από το Κέντρο λήψεων της Nikon: https://downloadcenter.nikonimglib.com/

To άρθρο περιέχει πληροφορίες από δελτίο τύπου της Nikon.


* Στη φωτογράφιση σε λειτουργία AF-S, ISO 100, φακός f/2,0, στους 20°C/68°F
**Το εύρος ανίχνευσης AF σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν θα υπερβαίνει τα −4 EV στη Z7

Previous Article

Η σειρά smartphone Huawei P30 σε προσφορές με δώρα

Next Article

4ο Microsoft Summit: Αφιερωμένο στην Τεχνητή Νοημοσύνη