Νέο teaser της Nikon Z9: Καταγραφή βίντεο 8K εώς και 80 λεπτά!

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Νέο teaser της Nikon Z9: Καταγραφή βίντεο 8K εώς και 80 λεπτά!

Ένα νέο teaser της Nikon Z9 κυκλοφόρησε στο YouTube και φαίνεται πως υπόσχεται καταγραφή βίντεο 8K μεγάλης διάρκειας.

Ένα νέο teaser της Nikon Z9 κυκλοφόρησε στο YouTube και μας έδειξε τις εντυπωσιακές ικανότητες της κάμερας στην καταγραφή βίντεο.

Το νέο promo είναι το δεύτερο που βλέπουμε για την Nikon Z9, με το πρώτο, που κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου, να εστιάζει στον σχεδιασμό της κάμερας. Το πρόσφατο teaser της Nikon εμφανίζει την Ζ9 σε ένα φωτογραφικό session στην φύση, εξοπλισμένη με έναν μεγάλο φακό που ίσως είναι ο αναμενόμενος τηλεφακός με ζουμ 100-400mm.

Αλλά, από ό,τι φαίνεται, η πιο σημαντική λεπτομέρεια είναι πως η Nikon Z9 ίσως υποστηρίζει καταγραφή βίντεο 8K για πάνω από 30 λεπτά που ήταν το όριο της Nikon Z6 ΙΙ. Σε σύγκριση με την τελευταία, ίσως λάβουμε υποστήριξη για καταγραφή 8K βίντεο για εώς και 80 λεπτά!

Πάντως, αυτά μας υποδεικνύει το promo, το οποίο δείχνει την κάμερα να καταγράφει βίντεο 8K με το χρονόμετρο τελικά να ξεπερνάει την 1 ώρα και 20 λεπτά.

Πέρα από αυτό, δεν υπάρχουν περισσότερα νέα στοιχεία για την mirrorless εκτός από την LCD οθόνη top-plate της. Φαίνεται πως είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στην Nikon Z6 ΙΙ και Ζ7 ΙΙ αλλά το μεγαλύτερο μέγεθος δεν μας υπόσχεται έξτρα λειτουργικότητα.

Επιπλέον, το κουμπί για την καταγραφή βίντεο φαίνεται πιο υποσχόμενο από τις άλλες κάμερες αλλά ελπίζουμε να δούμε ακόμα περισσότερα πράγματα για την νέα Nikon Z9. Για παράδειγμα, δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος θα είναι ο αισθητήρας της Nikon Z9, ακόμα και αν το 8K δείχνει προς έναν 46ΜΡ ή 50ΜΡ, όπως της Sony A1.

Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις ξέρουμε πως ο αισθητήρας της θα διαθέτει έναν σχεδιασμό stacked – αυτό σημαίνει πως η Nikon Z9 θα έχει την δύναμη που χρειάζεται για να κατακτήσει την κορυφή στην κατηγορία των mirrorless μαζί με τις Canon EOS R3 και Sony A1.

Τέλος, να σημειωθεί πως οι Canon EOS R5 και Sony A1 – και οι δύο ικανές για καταγραφή βίντεο 8Κ – έχουν όριο καταγραφής μισή ώρα. Αυτή η διαφορά θα είναι σημαντική για τους εικονολήπτες που αναζητούν μία επαγγελματική κάμερα για όλα.

Περιμένουμε να δούμε νέα teaser βίντεο πριν την επίσημη κυκλοφορία της Nikon Z9 τον επόμενο μήνα.

Previous Article

Xiaomi 11T Pro & 11T: Cinemagic smartphones

Next Article

Samsung Galaxy Z Flip3 5G & Galaxy Z Fold3 5G – νέα αναδιπλούμενα smartphone