Το Wireless Air Charging της Oppo φορτίζει σχεδόν… από απόσταση

Author: Παντελής Περιβολαράκης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
oppo wireless air charge

To Wireless Air Charging της Oppo προσφέρει εξ αποστάσεως φόρτιση και φαίνεται να πηγαίνει προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι μακριά.

Η Oppo παρουσίασε μια τεχνολογία που μέχρι στιγμής αποκαλείται από την εταιρεία ως “Wireless Air Charging” η οποία προσφέρει ουσιαστικά ό,τι προσφέρει και το Mi Air Charge της Xiaomi, ασύρματη φόρτιση εξ αποστάσεως, αλλά με κάποιες βασικές διαφορές. H νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο Mobile World Congress (MWC) στη Σανγκάη, με την Oppo να δείχνει την δική της πρόταση για την επόμενη γενιά φόρτισης των smartphones.

Η επίδειξη της εταιρείας στο επίσημο βίντεο παρουσιάζει το Oppo X 2021, το αναδιπλούμενο concept smartphone της Oppo, τοποθετημένο σε μια βάση ασύρματης φόρτισης. Στο βίντεο βλέπουμε την συσκευή να σηκώνεται ελαφρώς από την βάση καθώς συνεχίζει να μένει σε λειτουργία φόρτισης. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί μαγνητικό συντονισμό για απόδοση έως 7,5W ισχύος και ξεκινά όταν η συσκευή βρίσκεται σε απόσταση 10 εκατοστών από την βάση φόρτισης. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται τόσο εντυπωσιακό όσο το Mi Air Charge που παρουσίασε η Xiaomi τον προηγούμενο μήνα. Η προσέγγιση της Xiaomi έδειξε μια βάση φόρτισης η οποία καταφέρνει να φορτίσει με ισχύ 5W προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σε απόσταση αρκετών μέτρων, με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης σε παραπάνω από μια συσκευή.

Το Wireless Air Charging της Oppo φαίνεται πως θα είναι πολύ πιο προσιτό δεδομένου των δυνατοτήτων του, σε αντίθεση με το Mi Air Charge της Xiaomi. Αν και η δυνατότητα που προσφέρει η Oppo μπορεί να μην όσο βολική είναι η προσέγγιση της Xiaomi, είναι σίγουρα ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενη γενιά πραγματικά ασύρματης εξ αποστάσεως φόρτισης. Αναμένουμε να δούμε αν η Oppo θα συνεχίσει την ανάπτυξη του προϊόντος, ελπίζοντας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Xiaomi για μεγαλύτερη κάλυψη όσον αφορά την εμβέλεια.

  realme C67 review - Makes 108MP real.
Previous Article

Διαγαλαξιακές… εκπτώσεις Honor smartphone έως -40%!

Next Article

Η Uni Systems επίσημος μεταπωλητής των Microsoft Surface