Νέες σειρές OLED TV Panasonic FZ950 & FZ800

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Panasonic FZ950 CES 2018

Η Panasonic γιορτάζει τα 100 της χρόνια με τέσσερα νέα μοντέλα, σε δύο νέες σειρές OLED TV, τις FZ950 & FZ800.

Οι Panasonic FZ950 και FZ800 διατίθενται σε μεγέθη οθόνης 65 ιντσών και 55 ιντσών. Είναι εξοπλισμένες με νέα OLED display, τα οποία συνδυάζονται με τη νέα γενιά του επεξεργαστή βίντεο HCX. Τα τέσσερα νέα μοντέλα θα είναι οι πρώτες οθόνες OLED που θα κυκλοφορήσουν το 2018 και οι οποίες θα υποστηρίζουν την τεχνολογία δυναμικών μεταδεδομένων HDR10+ και θα μπορούν να προβάλλουν περιεχόμενο από το Amazon Prime Video HDR10+. Η σειρά FZ950 συμπληρώνεται με την προσθήκη ενός ηχείου Dynamic Blade Speaker  “Tuned by Technics”. Το Dynamic Blade Speaker  είναι ένα ένα πολύ λεπτό σύστημα ήχου βελτιστοποιημένο από την αναγνωρισμένη μάρκα hi-fi της Panasonic, την Technics.

H Panasonic λέει ότι θα επιδιώξει να λάβει τις πιστοποίησεις Ultra HD Premium και THX για όλες τις οθόνες της OLED.

Οι βελτιώσεις του επεξεργαστή  HCX στις Panasonic OLED TV 2018

Τα υψηλά επίπεδα ελέγχου του νέου HCX 4K video processor δίνουν δίνουν καλύτερα μαύρα και περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο αποχρώσεις – με κάλυψη σχεδόν κατά 100% του χώρου χρώματος DCI.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που φέρνει ο επεξεργαστής HCX είναι το νέο σύστημα “Dynamic LUT”. Η τεχνολογία LUT (Look Up Table) χρησιμοποιείται εκτενώς σε επαγγελματικά συστήματα παραγωγής και μετάδοσης στο Χόλιγουντ  με στόχο να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των χρωμάτων. Μέχρι τώρα, τα LUTs καθορίζονταν ανάλογα με τον χρωματικό χώρο που χρησιμοποιείται από την πηγή. Με καινοτομία της Panasonic, το HCX παρακολουθεί αυτόματα το μέσο επίπεδο φωτεινότητας μιας σκηνής και χρησιμοποιεί την ανάλυση εικόνας για να φορτώσει δυναμικά ένα LUT κατάλληλο για τη σκηνή. Αυτό επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις σκηνές μεσαίας φωτεινότητας, καθιστώντας τις πιο φυσικές, λέει η Panasonic.

  Τι προσφέρει στην εικόνα των LG TV 2018 ο α9

Για να βελτιώσει την ακρίβεια των χρωμάτων στις σκιές, η Panasonic έχει συμπεριλάβει επιπλέον επίπεδα δεδομένων LUT σε πολύ πιο σκοτεινά επίπεδα από ό, τι στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι ενώ βελτιώνεται η μετάβαση από το καθαρό μαύρο, τα χρώματα στις σκιές είναι ακόμα πιο ακριβή.

Previous Article

Ημερίδα για την αρμονική συνύπαρξη δικτύων από την ΕΔΑ Αττικής και τη Vodafone Ελλάδας

Next Article

ThinQ TV: Τι είναι το ThinQ AI στις LG TV 2018