Philips TV 2018: με HDR10+ αντί Dolby Vision

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
HDR10 vs HDR10plus

Οι Philips / TP-Vision τάσσονται με τις Samsung και Panasonic, που ήδη συνεργάζονται για την προώθηση του HDR10+.

Την πληροφορία δίνει ο ίδιος ο Danny Tack, Διευθυντής Προϊοντικής Στρατηγικής και Σχεδιασμού, TP Vision, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Video Magazine: «Είμαστε εντός προγράμματος για την ενσωμάτωση του HD10+ σε όλες τις Philips TV με HDR».

To HDR10+ δεν εμφανίζεται, σε επίπεδο προδιαγραφών τουλάχιστον, τόσο ισχυρό όσο το Dolby Vision. Όμως, η υιοθέτησή του είναι δελεαστική για τους κατασκευαστές, καθώς το HDR10+ είναι ένα ανοικτό φορμά και η ενσωμάτωσή του δεν απαιτεί τέλη αδειοδότησης, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Dolby Vision.

Διαβάστε ακόμη:

H Philips έρχεται να προστεθεί στο στρατόπεδο των Samsung και Panasonic, οι οποίες στην IFA 2017 ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την προώθηση του HDR10+, ένα φορμά που αρχικά ανέπτυξε η Samsung.

To HDR10+, όπως άλλωστε και το Dolby Vision χρησιμοποιούν δυναμικά metadata για βελιστοποίηση της αντίθεσης στο video ανά σκηνή ή ανά frame.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι HDR TV της Philips για το 2018 αναμένεται να είναι συμβατές με HDR10+. Τα μοντέλα Philips HDR TV του 2017 με HDR10, αναμένεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, ότι θα αναβαθμιστούν σε HDR10+ μέσω firmware.

 

HDR10 vs HDR10plus

 

  Philips 243B9 review - επαγγελματικό (& μαθητικό) monitor με USB-C 3.2
Previous Article

Εκπαίδευση για την ψηφιακή νοημοσύνη από τη Vodafone

Next Article

HP Sprocket review – φορητός εκτυπωτής τσέπης