Samsung QLED TV 2019 – η πλήρης σειρά

Author: Share:
Samsung QLED TV 2019 q90r

Samsung QLED TV 2019: H σειρά QLED 8K Q900R περιλαμβάνει μοντέλα από 65″ ως 98″ και οι σειρές QLED 4K Q90/80/70/60R περιλαμβάνουν μοντέλα από 43″ ως 82″.

H Samsung Electronics Co. παρουσίασε τη σειρά τηλεοράσεων QLED για το 2019. Η ανακοίνωση της πλήρους σειράς QLED TV ήρθε εν όψει της εμπορικής κυκλοφορίας των νέων προϊόντων στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2019.

Μεταξύ των βασικών προϊόντων της σειράς QLED 2019 βρίσκονται οι σειρές τηλεοράσεων και , οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την 8K Q900R με μοντέλα που διαθέτουν μέγεθος οθόνης από 65 ως 98 ίντσες, καθώς και οι σειρές 4K QLED TV, Q90R, Q80R, Q70R και Q60R με μέγεθος οθόνης από 43 ως 82 ίντσες. Συνολικά, η πλήρης σειρά 2019 QLED TV περιλαμβάνει περισσότερα από 20 μοντέλα, με μεγάλη γκάμα στα μοντέλα τηλεοράσεων ultra-large (μεγάλων διαστάσεων).

Η ενσωμάτωση περισσότερων ultra-large τηλεοράσεων στη σειρά προϊόντων είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της Samsung που προκύπτει από τις μεταβολές στην καταναλωτική ζήτηση. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο πάροχο επιχειρηματικών πληροφοριών IHS Markit, η αγορά τηλεοράσεων 75 ιντσών και άνω σημείωσε 2,1 εκατομμύρια μονάδες το 2018 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 43%, αγγίζοντας τα 3 εκατομμύρια μονάδες φέτος και τα 5,8 εκατομμύρια μονάδες το 2022*.

QLED TV 2019: Στόχος το μαύρο και η μεγάλη γωνία θέασης

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της Samsung να αυξήσει την τεχνολογία QLED, οι τηλεοράσεις της σειράς 2019 QLED διαθέτουν τεχνολογία «Ultra Viewing Angle» (Οπτική Γωνία Μεγάλου Εύρους), η οποία αναδιαμορφώνει τα TV display, έτσι ώστε ο οπίσθιος φωτισμός να διαχέεται ομοιόμορφα στην οθόνη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας, οι τηλεοράσεις 2019 QLED της Samsung μπορούν να προβάλλουν ευκρινείς εικόνες με βαθύτερο μαύρο χρώμα και ευρύτερη οπτική γωνία. Επίσης, οι τηλεοράσεις 2019 QLED είναι μοντέλα «Direct-Full-Array» που διαθέτουν πιο εξελιγμένο έλεγχο της χρωματικής αντίθεσης**.

Σε συνέχεια της ενσωμάτωσης σε μοντέλα 8K, τα νέα μοντέλα QLED 4K TV της Samsung είναι, επίσης, εξοπλισμένα με τον επεξεργαστή «Quantum Processor», που επιτρέπει στα προϊόντα QLED 4K να προβάλλουν περιεχόμενο από οποιαδήποτε πηγή σε διαφορετικές αναλύσεις με βελτιωμένη φωτεινότητα, αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και καλύτερο ήχο για κάθε σκηνή, μέσω τεχνολογίας αναβάθμισης με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

QLED TV 2019 με HDMI 2.1 και HDR10+

;Oλες οι τηλεοράσεις Samsung 2019 QLED θα διαθέτουν HDR10+. Οι τηλεοράσεις QLED 8K θα υποστηρίζουν, επίσης, μετάδοση HDMI 2.1 (8K 60P).

Samsung QLED TV 2019 8K
(φωτό: Samsung)

Τηλεοπτική Εμπειρία με τον Έξυπνο Βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης «New Bixby» και μια Ανοιχτή Πλατφόρμα

H λειτουργία «New Bixby» στις τηλεοράσεις 2019 QLED σκοπεύει να διευκολύνει τους χρήστες, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο της αρεσκείας τους μέσω φωνητικών εντολών στο «Universal Guide» της Samsung, το οποίο βοηθά τους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο βάσει προηγούμενων συνηθειών και προτιμήσεων προβολής.

Για να παρέχουν περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας και λειτουργίες ανοιχτής πλατφόρμας, οι Smart τηλεοράσεις της Samsung θα προσφέρουν μια νέα εφαρμογή για ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα iTunes (iTunes Movies and TV Shows) και θα υποστηρίζουν το Apple AirPlay 2. Με την νέα εφαρμογή iTunes Movies and TV Shows, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη του iTunes και να περιηγηθούν στο iTunes Store για να αγοράσουν ή να νοικιάσουν περιεχόμενο. Με την υποστήριξη της εφαρμογής Apple AirPlay 2, οι πελάτες της Samsung θα μπορούν να αναπαράγουν αβίαστα περιεχόμενο από τις συσκευές Apple απευθείας στις τηλεοράσεις Samsung Smart.

Ακόμα, στις Smart τηλεοράσεις της Samsung έχουν πια ενσωματωθεί οι εφαρμογές Amazon Alexa και Google Assistant, έτσι ώστε οι χρήστες να ανάβουν ή να σβήνουν την τηλεόρασή τους ή να ελέγχουν τα επίπεδα ήχου μέσω απλής φωνητικής εντολής.

H λειτουργία Ambient Mode

Μέσω της λειτουργίας «Ambient Mode», οι τηλεοράσεις QLED της Samsung μπορούν να παρέχουν χρήσιμες καθημερινές πληροφορίες, όπως η ώρα, ο καιρός και οι τίτλοι ειδήσεων, ή να προβάλλουν περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και έργα τέχνης. Επιπλέον, μια ευρύτερη ποικιλία θεμάτων είναι διαθέσιμη, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διακοσμήσουν τους εσωτερικούς χώρους τους και να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να συγχρονίσουν τις ambient οθόνες τους με αναπαραγωγή μουσικής, όταν η τηλεόραση είναι σε κατάσταση αδράνειας. Ένας αυτόματος αισθητήρας ελέγχου φωτός έχει τοποθετηθεί στην τηλεόραση για να παρέχει τη βέλτιστη φωτεινότητα για τον περιβάλλοντα χώρο, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας.

Οι τηλεοράσεις «The Frame» και «The Serif» κυκλοφορούν με QLED τεχνολογία

Η Samsung ανακοίνωσε, επίσης, την έκδοση των τηλεοράσεων «The Frame» και «The Serif» για το 2019, οι οποίες έχουν υιοθετήσει QLED οθόνη.

Με την λειτουργία «Art Mode», που προβάλλει έργα ζωγραφικής, εικόνες και ψηφιακά έργα τέχνης στην οθόνη, η τηλεόραση «The Frame» μετατρέπει τον χώρο του χρήστη σε γκαλερί τέχνης. Επιπρόσθετα, ρυθμίζει την φωτεινότητα και τα χρώματα του περιεχομένου σύμφωνα με τον περιβάλλοντα χώρο. Η τηλεόραση «The Frame» του 2019, πρόσφατα εξοπλισμένη με QLED οθόνη παρέχει ποιότητα εικόνας κατά την χρήση, ενώ προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερα από 1.000 έργα τέχνης, όταν είναι εκτός λειτουργίας.

Η τηλεόραση «The Serif» για το 2019, σχεδιασμένη από τους Ronan και Erwan Bouroullec με έμφαση στην αισθητική, κυκλοφορεί σε διαστάσεις 43, 49 και 55 ιντσών, αντικαθιστώντας σε μέγεθος τα υπάρχοντα μοντέλα από 24 ως 40 ίντσες. Οι τηλεοράσεις της Samsung «The Frame» και «The Serif» για το 2019 θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα στις Ευρωπαϊκές, Κορεάτικες και Αμερικάνικες αγορές φέτος τον Απρίλιο.

«Τον τελευταίο χρόνο διαπιστώσαμε την ακλόνητη εμπιστοσύνη και την αγάπη των πελατών μας για τις τηλεοράσεις QLED της Samsung», δήλωσε ο Jongsuk Chu, Executive Vice President του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Φέτος, οι σειρές QLED 8K και 4K απαντούν στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για ultra-large τηλεοράσεις και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε την πιο καινοτόμα και συναρπαστική σειρά μας μέχρι σήμερα».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις QLED τηλεοράσεις της Samsung για το 2019, μπορείτε να αντλήσετε από το www.samsung.gr


*Πηγή: IHS Markit, Technology Group, TV Sets Market Tracker, Q3 2018. Η ενημέρωση δεν περιλαμβάνει διαφημιστική τοποθέτηση της Samsung. Οποιαδήποτε αναμετάδοση των αποτελεσμάτων γίνεται με ευθύνη του τρίτου μέρους. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.technology.ihs.com για περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη