Η Samsung ακυρώνει το Galaxy Note 21

Author: No Comments Share:
samsung galaxy note 20

Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας, είναι πάρα πολύ πιθανό να μη δούμε μια νέα συσκευή Samsung Note φέτος.

Μετά από τις φήμες που είχαν εμφανιστεί στο διαδίκτυο στο τέλος του περασμένου έτους, σχετικά με τα σχέδια της Samsung να μην κυκλοφορήσει την επόμενη ναυαρχίδα της σειράς Note φέτος, Galaxy Note 21, τελικά παίρνουμε την επίσημη απάντηση από την εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των μετόχων της εταιρείας, ο co-CEO Koh Dong-jin είπε ότι η Samsung αντιμετωπίζει έλλειψη υπολογιστικών chip και ότι “μπορεί να είναι δύσκολο” να κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο για τη σειρά Note, όπως έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2021. “Υπάρχει μια σοβαρή ανισορροπία στην προσφορά και την ζήτηση των υπολογιστικών chip στον τομέα της πληροφορικής παγκοσμίως” είπε ο Koh Dong-jin.

Ο MS Hwang, αναλυτής της Samsung Securities, δήλωσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συνέβαλαν σε αυτήν την απόφαση, ήταν η έλλειψη των Qualcomm AP chips που παράγονται στην Ταϊβάν από την TSMC, καθώς αυτό επηρεάζει όχι μόνο την Samsung, αλλά και τους υπόλοιπους κατασκευαστές smartphone παγκοσμίως, εκτός βέβαια από την Apple.

Η Samsung Electronics, αναγκάστηκε να κλείσει ορισμένα εργοστάσια στο Τέξας των ΗΠΑ λόγω επανειλημμένων διακοπών ρεύματος, μειώνοντας την παραγωγή υπολογιστικών chip, σε μια περίοδο που ήδη υπάρχει μειωμένη διαθεσιμότητα, αδυνατώντας να φτάσουν τις απαιτήσεις της αγοράς. Αυτό μπορεί να μην επηρεάζει άμεσα τις ναυαρχίδες της Samsung, αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν ανισορροπίες στην προσφορά των ηλεκτρονικών μερών κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που η ζήτηση smartphone και υπολογιστών είναι υψηλή λόγο της πανδημίας.

Ο co-CEO της Samsung δεν συνέδεσε την πιθανότητα να παραλείψει την φετινή Galaxy Note συσκευή στην έλλειψη υπολογιστικών chip, ωστόσο δήλωσε ότι “θα μπορούσε να είναι βάρος να αποκαλύψουμε δύο νέες flagship συσκευές σε έναν χρόνο, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει ένα νέο Note μέσα στο 2021. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του επόμενου Note μπορεί να αλλάξει, αλλά προσπαθούμε ώστε να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο Note το επόμενο έτος” είπε ο Koh, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Samsung δεν παραιτείται από την ανάπτυξη του επόμενου Galaxy Note.

Previous Article

Google, ΟΑΕΔ & Υπουργείο Εργασίας: κοινό πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης

Next Article

Σφαιρικό χειριστήριο για το PlayStation 5