Samsung Galaxy S21 Ultra 5G review – mobile στούντιο

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

To Galaxy S21 Ultra 5G σταθεροποιεί τη Samsung στην κορυφή, καθώς η ναυαρχίδα της επιτυγχάνει σε όλους τους τομείς σχεδόν το απόλυτο.

Η Samsung στο flagship smartphone της για το 2021, Galaxy S21 Ultra 5G, δεν περιορίζεται στο να προσφέρει εξαιρετική σχεδίαση, hardware κορυφαίων προδιαγραφών και την καλύτερη φωτογραφική και 8K video κάμερα που έχουμε συναντήσει έως σήμερα σε Galaxy smartphone, αλλά μια ολοκληρωμένη από κάθε άποψη συσκευή, μέρος των οικοσυστημάτων Google και SmartThings.

ΣυνΠλην
+ Κορυφαία οθόνη
+ Κορυφαίος ήχος
+ Υψηλή ποιότητα φωτογραφιών
+ Προηγμένο Pro mode στην κάμερα
+ Διάρκεια μπαταρίας
+ Μέρος του οικοσυστήματος της Samsung
– Υψηλό κόστος απόκτησης

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

 • Info: Samsung
 • Τιμές: €1.299 (12/128), €1.349 (12/256), €1.449 (16/512)
 • Οθόνη: 6,8 ιντσών Edge QHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O (3200×1440), 515ppi, HDR10+, Pυθμός Aνανέωσης Adaptive 120Hz (10~120Hz), Eye Comfort Shield
 • Ήχος: High AOP (Acoustic Overload Point) Mic που μειώνει την παραμόρφωση σε θορυβώδη περιβάλλοντα. Bluetooth Dual Audio
 • Ανθεκτικότητα στο νερό: IP68
 • Μπαταρία: 5000mAh, Fast Wireless Charging 2.0USB PD 3.0, συμβατό με AFC και QC2.0
 • SoC – RAM / ROM: 5nm 64-bit 2,8GHz 2,4GHz +1,8GHz – 12GB (LPDDR5) / 128 GB, 12GB (LPDDR5) / 256 GB, 16GB (LPDDR5) / 521 GB
 • OS: Android 11
 • Διαστάσεις: 75,6×165,1×8,9 mm
 • Βάρος: 229 gr
 • Κάμερα [selfie]: 40MP Phase Detection AF, FOV 80°, F2.2, 0,7 µm
 • Κάμερα [κύρια]: Τετραπλή κάμερα,
 • Ultra Wide: 12MP Dual Pixel AF, FOV 120°, F2.2, 1,4µm
 • Ευρυγώνιος: 108MP Phase Detection AF, FOV 83°, OIS, F1.8, 0,8µm
 • Τηλεφακός 1: 10MP Dual Pixel AF, Optical 3x, FOV 35°,OIS, F2.4, 1,22µm
 • Τηλεφακός 2: 10MP Dual Pixel AF, Optical 10x, FOV 10°,OIS, F4.9, 1,22µm,
 • 100X Space Zoom, Laser AF Sensor

Δείτε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του Galaxy S21 Ultra 5G στα ελληνικά.

samsung galaxy s21 ultra 5g mobile cinema studio
(Samsung)

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι η ανυπομονησία για τους φίλους των smartphones κορυφώνεται κάθε χρόνο, αρχές του νέου έτους, καθώς τότε είναι που η Samsung κάνει τη μεγαλύτερη, καθιερωμένη ανακοίνωση της χρονιάς, που δεν είναι άλλη από τη νέα σειρά smartphones Galaxy S. Φετός η ναυαρχίδα της εταιρείας έρχεται για να σταθεροποιήσει τη θέση της στην κορυφή της κατηγορίας, καθώς το Galaxy S21 Ultra 5G αφήνει δεν αφήνει τομέα στον οποίο να μην στοχεύει μέγιστο επιτυγχάνοντας σχεδόν το απόλυτο. Στόχος της Samsung είναι να προσφέρει το μέγιστο που μπορεί να δώσει σήμερα η τεχνολογία των (πολύ ακριβών) smartphone. Και όπως αναφέρουμε και στην αρχή του Galaxy S21 Ultra 5G review που διαβάζετε, δεν πρόκειται για μια συσκευή που διακρίνεται σε έναν μόνο τομέα, αφήνοντας τους άλλους στην τύχη τους (ή στο τραβηγμένο από τα μαλλιά και “υπόγειο” marketing), αλλά ένα ολοκληρωμένο smartphone που αποτελεί πρόκληση για τους άλλους κατασκευαστές να το ανταγωνιστούν στην ολότητά του. 

Στο review που ακολουθεί θα δούμε αναλυτικά τον τρόπο που η Samsung κάνει το Galaxy S21 Ultra 5G τόσο ξεχωριστό.

Galaxy S21 Ultra 5G: εξοπλισμένο με ένα εξαιρετικό display

Galaxy S21 Ultra 5G othoni s pen
To Galaxy S21 Ultra 5G φέρνει συμβατότητα με S-Pen για πρώτη φορά στη σειρά Galaxy S. (Samsung)

Για τη ναυαρχίδα της, η Samsung επέλεξε για το 2021 το καλύτερο για να προσφέρει στους φίλους της. Η μεγάλη οθόνη 6,8″ edge Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X του Galaxy S21 Ultra 5G εντυπωσιάζει περισσότερο για τα άλλα της χαρακτηριστικά, παρά για το μέγεθός της. Παραδoσιακά, η εταιρεία δίνει στη σειρά Galaxy S τις καλύτερες οθόνες της, σύμφωνα με τη δική μας εμπειρία, και αυτή του S21 Ultra 5G δεν αποτελεί εξαίρεση. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι παρά τη μεγάλη διαγώνιο καταφέρνει να μην κουράζει τα μάτια στην πολύωρη θέαση, όπως και κατά την ανάγνωση σε χαμηλό φωτισμό. Σε αυτό συμβάλλει ο ρυθμιζόμενος περιορισμός του μπλε φωτός μέσα από τα μενού, αλλά και η άριστη διαχείριση της φωτεινότητας. Η τελευταία φαίνεται (και είναι) ιδιαίτερα υψηλή έτσι ώστε η οθόνη να παραμένει εύκολα αναγνώσιμη ακόμη και κάτω από ισχυρό ηλιακό φωτισμό.

Η ποιότητα του display του Galaxy S21 Ultra 5G αποδεικνύεται σημείο κλειδί κατά τη φωτογράφιση, καθώς η προεπισκόπηση των εικόνων που δίνει είναι εξαιρετικά ακριβής και συμβάλλει τόσο στο να γίνουν επιτυχημένες χειροκίνητες ρυθμίσεις, όσο και στο τι θα πάρει ο χρήστης ως τελική εικόνα στην αυτόματη λειτουργία.

Μας ικανοποίησαν ιδιαίτερα οι επιδόσεις της οθόνης του Galaxy S21 Ultra 5G κατά την προβολή HDR. Η οθόνη του Galaxy S21 Ultra 5G είναι η καλύτερη οθόνη που έχουμε δει έως σήμερα στον τομέα της απεικόνισης περιεχομένου HDR.

Galaxy S21 Ultra 5G, ένας προσωπικός κινηματογράφος

Η άριστη εικόνα που δίνει η οθόνη του Galaxy S21 Ultra δεν μένει ανεκμετάλλευτη από τη Samsung, η οποία τη συνοδεύει με ένα εξαιρετικό για τα δεδομένα του είδους της συσκευής ηχητικό σύστημα. Στην ουσία, η ναυαρχίδα των smartphone της Samsung είναι ένας μικρός, ιδιωτικός, φορητός κινηματογράφος, τον οποίο ο χρήστης του έχει πάντα μαζί του. Το μόνο που χρειάζεται είναι μάλλον το μέρος, παρά ο εξοπλισμός για να απολαύσει μια ταινία ή μια σειρά on-the-go ή στο δωμάτιό του! Το σύστημα Dolby Atmos προσδίδει… τη φαντασία στα ηχητικά εφέ για να γίνει το οπτικοακουστικό θέαμα φαντασμαγορικό για τα δεδομένα των smartphone. 

Μπορεί να έχουμε ακούσει ισχυρά μεγάφωνα σε smartphone στο παρελθόν, αλλά ο συνδυασμός οθόνης και ηχητικού συστήματος στο Galaxy S21 Ultra 5G είναι ανεπανάληπτος!

Μέτρηση ακοής!

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η ναυαρχίδα της Samsung διαθέτει ένα ιδιαίτερα φιλοσοφημένο μενού ηχητικών ρυθμίσεων, μέσα από το οποίο ο χρήστης μπορεί να ορίσει την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει, έτσι ώστε το smartphone να προσαρμόσει την έξοδό του κατάλληλα, έτσι ώστε να αποδίδεται κατα το δυνατόν πιο πειστικός ήχος. Ακόμη καλύτερα, μέσα από τα μενού του Galaxy S21 Ultra 5G μπορεί να γίνει μέτρηση της ακοής του χρήστη (!) και να προσαρμοστεί ανάλογα η ηχητική έξοδος τόσο για τα ηχητικά media όσο και για τις τηλεφωνικές κλήσεις. 

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα Galaxy Buds Pro σε συνδυασμό με το Galaxy S21 Ultra 5G και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα in-ears και το smartphone της Samsung αποτελούν κορυφαίο συνδυασμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τις ακροάσεις μουσικής και στις τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και για voice over κατά τη λήψη video!

Κορυφαία κάμερα και με Pro mode!

(Electronicanto / Stathis Aspiotis)

Το ότι η τριπλή κάμερα του Galaxy S21 Ultra 5G είναι ίσως η καλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ σε smartphone είναι κάτι που μπορείτε να το υποψιαστείτε. Το… mobile στούντιο της Samsung είναι εξαιρετικά εξοπλισμένο σε ό,τι αφορά τους αυτοματισμούς και καθένας, ακόμη και εκείνος που δεν έχει κάποια σχέση με αυτό που λέγεται “φωτογραφία” μπορεί να γίνει ένας ικανός φωτογράφος και να εντυπωσιάσει! Τα default settings της συσκευής είναι θα λέγαμε βελτιστοποιημένα για λήψεις που θα τις δουν χιλιάδες ζευγάρια μάτια στα social media, αλλά υπάρχει ένα ακόμη “δυνατό” σημείο στην κάμερα του Galaxy S21 Ultra 5G. Αυτό δεν είναι άλλο από τη χειροκίνητες ρυθμίσεις στην κάμερα, οι οποίες δίνουν πολλές και διαφορετικές δυνατότητες έκφρασης σε αυτόν που θα τις αξιοποιήσει. Ως ενθουσιώδης φίλος της φωτογραφίας (για λόγους social, όχι όμως αποκλειστικά για αυτούς) με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι η Samsung έχει κάνει άλματα στον τομέα. Στην επιτυχία των χειροκίνητων λήψεων σημαντικό ρόλο έχει η εξαιρετική οθόνη AMOLED, τόσο για το μέγεθός της, όσο και για την ακρίβεια της επισκόπησης που δίνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χειροκίνητη εστίαση που γίνεται με ένα μεγάλο slider δεξιά και η υποβοήθηση της με πράσινο χρώμα στο net επίπεδο.

Οι selfies “φωτίζουν” και αποτυπώνουν με πειστικότητα τα πρόσωπα, χωρίς υπερβολικό smoothing.

Θαυμάσιες είναι οι επιδόσεις του κινητού ακόμη και σε χαμηλο φωτισμό εσωτερικού χώρου και με χρήση zoom, ενώ διατηρεί σε με αναμενόμενο βαθμό τη χρωματική πιστότητα χωρίς να αποκλίνει προς κάποια χροιά (για παράδειγμα, προς το κίτρινο, συμπεριφορά που έχει παρατηρηθεί σε “τετράχρωμους” αισθητήρες smartphone)

samsung galaxy s21 ultra 5g camera lenses electronicanto
Το σύστημα κύριας κάμερας του Galaxy S21 Ultra 5G. (Electronicanto/Stathis Aspiotis)

Χρηστικό x30 zoom, space zoom x100

Αρκετός λόγος γίνεται στο εξωτερικό σε ό,τι αφορά το x100 space zoom του Galaxy S21 Ultra. Οι επικριτές, προβάλλοντας ένα μέρος της άγνοιας, αλλά και πόλωσης στην κρίση τους, αμφισβητούν τη χρησιμότητα του x100 υβριδικού zoom, ή space zoom, όπως συγκεντρωτικά ονομάζει η Samsung τις τεχνολογίες που αξιοποιεί, για να επιτύχει το τεράστιο “x100”. Κατά τις δοκιμές μας διαπιστώσαμε ότι το x30 zoom στο Galaxy S21 Ultra 5G είναι πλήρως αποδεκτό στην απεικόνιση και ιδιαίτερα χρήσιμο στις πραγματικές λήψεις. Το x100 είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη επέκταση που δίνει εικόνα εκεί που το μάτι δεν βλέπει και, ανάλογα με το θέμα, μπορεί να προσφέρει αξιοποιήσιμες εικόνες. Αν με ρωτάτε, ως χρήστη και ως φωτογράφο, αν θα προτιμούσα το συνολικό zoom να ήταν x30, προκειμένου οι (υποκειμενικές) προσδοκίες να ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, δηλώνω ξεκάθαρα ότι προτιμώ το x100.

Oφείλουμε να τονίσουμε τις άριστες επιδόσεις του σταθεροποιητή εικόνας στην κάμερα του Galaxy S21 Ultra 5G στις μεγάλες μεγεθύνσεις – αναλογα με το θέμα και το κάδρο, βέβαια. Η επιδόσεις στην σταθεροποίηση εκτιμώνται ιδιαίτερα και κατά τη λήψη video με χρήση zoom. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα της απεικόνισης θα εξάρουμε τη μεγάλη δυναμική περιοχή και την απεικόνιση των λεπτομερειών που δίνει o κύριος αισθητήρας της κάμερας του Galaxy S21 Ultra 5G.

Στις παρακάτω εικόνες φαίνονται οι διαβαθμίσεις του zoom της κάμερας του Galaxy S21 Ultra 5G. Με κλικ ανοίγουν σε νέο παράθυρο οι πρωτότυπες αυθεντικές εικόνες. Μπορείτε να παρατηρήσετε τη μεγάλη ευκρίνεια που διαθέτουν οι φωτογραφίες και το πώς αυτή μεταβάλλεται με ομαλό τρόπο στις διάφορες μεγεθύνσεις. Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις του σταθεροποιητή εικόνας ακόμη και στο εξωπραγματικό x100 zoom!

samsung galaxy s21 ultra 5g zoom x0.6
zoom x0,6 (Electronicanto / Stathis Aspiotis)
samsung galaxy s21 ultra 5g zoom x1
zoom x1 (Electronicanto / Stathis Aspiotis)
samsung galasamsung galaxy s21 ultra 5g zoom x10
zoom x10 (Electronicanto / Stathis Aspiotis)
samsung galaxy s21 ultra 5g zoom x30
zoom x30 (Electronicanto / Stathis Aspiotis)
samsung galaxy s21 ultra 5g zoom x100
zoom x100 (Electronicanto / Stathis Aspiotis)

Η “καθημερινή” ζωή με το Samsung Galaxy S21 Ultra 5G: μπαταρία

Μια συσκευή που έχει ο χρήστης συνεχώς μαζί του, ένα smartphone δηλαδή, με αυτές τις δυνατότητες λήψης και απεικόνισης που διαθέτει το Galaxy S21 Ultra μας οδηγούν να χρησιμοποιήσουμε εισαγωγικά στη διατύπωση της φράσης “καθημερινή” ζωή. Γιατί πολύ απλά, η ναυαρχίδα της Samsung κάνει τη συμβίωση μαζί της να μη δείχνει τόσο καθημερινή. 

Η μεγάλη οθόνη και οι δυνατότητες της κάμερας του smartphone της Samsung ωθούν τον χρήστη να το χρησιμοποιεί για πολλές ώρες της ημέρας. Με αυτά τα δεδομένα, θα λέγαμε ότι αποτελεί κατόρθωμα ότι το Galaxy S21 Ultra ξεπέρασε κάθε μέρα τη μια μέρα ενεργειακής αυτονομίας, η οποία έφτασε έως την 1,5 ημέρα για τη δική μας χρήση που περιλαμβάνει πολύ φωτογραφία, ανάγνωση και web browsing, λίγο παιχνίδι και αρκετή ακρόαση μουσικής μέσω Bluetooth. H ταχύτητα φόρτισης προσδιορίζεται στη 1h και 15min, περίπου. Όπως εξήγησε στέλεχος της εταιρείας, ερωτηθείς σχετικά, η επιλογή αυτή είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στην ταχύτητα και την αξιοπιστία που επιθυμούν οι χρήστες, όπως έχει προκύψει από έρευνες της ίδιας της Samsung. 

Να αγοράσω το Samsung Galaxy S21 Ultra;

Η παραπάνω ερώτηση είναι μάλλον περιττή, αν στη διάθεσή σας έχετε το αντίτιμο. Με αυτό θα αποκτήσετε ένα smartphone που διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου, του περισσότερο ολοκληρωμένου και προηγμένου αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, με υπογραφή Samsung. To Galaxy S21 Ultra 5G είναι μια συσκευή που απευθύνεται με σαφήνεια στον φίλο της εικόνας και του video.

Το lifestyle που αποπνέει είναι μοναδικό και περιζήτητο για μια, διόλου ευκαταφρόνητη, μεγάλη ομάδα χρηστών – από κατόχους supercar έως vloggers. Το Galaxy S21 Ultra 5G απευθύνεται στον χρήστη που επιθυμεί λειτουργικότητα και στιλ και ταυτόχρονα θέλει να κρατά ένα mainstream κινητό, με ευρεία συμβατότητα, τοποθετημένο μέσα σε ένα -επίσης ευρεία συμβατό και αναπτυσσόμενο- οικοσύστημα συσκευών, όπως το Samsung SmartThings.

samsung galaxy s21 ultra 5g s pen
(Samsung)

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Microsoft Surface Laptop 4: Οι καταναλωτές θα επιλέξουν Intel ή AMD

Next Article

AV1: υποχρεωτικός για τις νέες Android TV 10 συσκευές