Η Samsung ξεκινά παραγωγή QD-OLED TV

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
samsung oled tv qd-oled

Οι QD-OLED της Samsung είναι οθόνες που συνδυάζουν την τεχνολογία Quantum Dot, που χρησιμοποιείται στις τηλεοράσεις QLED, με τα OLED πάνελ.

Η Samsung δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή των δικών της τηλεοράσεων OLED, των QD-OLED. Σύμφωνα με την Korea Herald, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Display, Lee Dong-hoon, λέει ότι “η εταιρεία καταβάλλει καλές προσπάθειες” για την κατασκευή τηλεοράσεων QD-OLED και ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μαζική παραγωγή στο εγγύς μέλλον.

Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα των τηλεοράσεων, η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά επιβεβαίωση των πληροφοριών που ήταν διαθέσιμες από τη Samsung, ότι η εταιρεία θα επενδύσει στις QD-OLED και θα ξεκινήσει, έστω και σε δοκιμαστικό επίπεδο, την παραγωγή OLED με Quantum Dot – QD-OLED – μέσα στο 2019.

Οι QD-OLED της Samsung είναι οθόνες που συνδυάζουν την τεχνολογία Quantum Dot που χρησιμοποιείται στις τηλεοράσεις QLED, με τα OLED πάνελ. H Samsung κατασκευάζει τα δικά της πάνελ OLED, με την εμπορική ονομασία AMOLED, αλλά τα διαθέτει, κυρίως, στην κατασκευή smartphone.

Επί του παρόντος, η LG κυριαρχεί στις OLED TV, όντας η μόνη εταιρεία στον κόσμο που μαζικά παράγει μεγάλα πάνελ OLED για τηλεοράσεις. Αυτό της δίνει, θεωρητικά ένα προβάδισμα στην εν λόγω τεχνολογία, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο μέχρι να δούμε την απόδοση των επερχόμενων QD-OLED της Samsung.

q9fn review QLED TV 2018
Η QLED TV, Samsung Q9FN (φωτό: Samsung)

Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε γίνει γνωστό μέσω ρεπορτάζ ότι η Samsung έκλεισε γραμμές παραγωγής LCD Gen-8.5 στο εργοστάσιό της στο South Chungcheong, της προκειμένου να μετατρέψει τη μονάδα σε παραγωγή OLED. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει έως Οκτώβριο 2019.

  LG LHB625M - Σύστημα Home Theater 3D Blu-ray

Σύμφωνα με τις έως τώρα γνωστές πληροφορίες, στις QD-OLED θα χρησιμοποιηθούν μπλε OLED, με ένα επιπρόσθετο στρώμα με κόκκινα και πράσινα Quantum Dot. H τεχνολογία Quantum Dot, που απαντάται στις QLED, χρησιμοποιεί νανοκρυστάλλους για την παραγωγή μονοχρωματικού κόκκινου, πράσινου και μπλε φωτός, με στόχο πιο “καθαρά” χρώματα. Η Samsung στοχεύει με το συνδυασμό των τεχνολογιών Quantum Dot και OLED να ξεπεράσει σε χρωματικές επιδόσεις και φωτεινότητα τις OLED TV της LG.

Η πληροφορίες αναφέρουν ότι η Samsung θα επικεντρωθεί στην κατασκευή πάνελ QD-OLED 55 ιντσών και 65 ιντσών. Ως απάντηση, η LG σκοπεύει να εντείνει την παραγωγή πάνελ OLED 77 ιντσών, με στόχο να ενδυναμώσει τη θέση της σε ένα πεδίο που έως τώρα είχε -πρακτικά- την απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων.

Previous Article

COSMOTE: Πανελλαδική κάλυψη του δικτύου NB-IoT

Next Article

“Κάρφωσε στις μεγάλες ίντσες” – LG NanoCell TV 1+1 δώρο