Η Samsung και η Sony παρουσιάζουν τηλεοράσεις QD-OLED

Author: No Comments Share:
qd oled technology

Σύμφωνα με πηγές από τη Νότια Κορέα, η Samsung και η Sony θα παρουσιάσουν τηλεοράσεις QD-OLED πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές από τη Νότια Κορέα, η Samsung και η Sony θα κυκλοφορήσουν τηλεοράσεις QD-OLED στο κοντινό μέλλον. Η Samsung θα παρουσιάσει τις τηλεοράσεις QD-OLED στη CES 2022. Θα διαθέτουν «εντονότερα χρώματα», βαθύτερα μαύρα, γρήγορη απόκριση και μεγαλύτερη γωνία θέασης.

Η Samsung και η Sony παρουσιάζουν νέες τηλεοράσεις QD-OLED
(Samsung)

Η Samsung αναφέρει πως τα QD-OLED TV θα διαθέτουν μια «μπλε στρώση» (είτε OLED είτε microLED) που παράγει μπλε χρώμα, η δύναμη του οποίου μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι και σε επίπεδο pixel και θα βοηθήσει τα χρώματα να φαίνονται πιο έντονα.

Η Samsung Display συγκρίνει το QD-OLED panel με το LCD, επισημαίνοντας τα προτερήματα του πρώτου, όπως εξηγεί στην παρακάτω εικόνα.

qd oled technology
«Οι συμβατικές οθόνες περιορίζουν την φωτεινότητα της οθόνης λόγω θεμάτων στην πηγή φωτός ή στην κατανάλωση ενέργειας. Με το backlight να είναι η μόνη πηγή φωτισμού, είναι σχεδόν αδύνατο για τα LCD panel να ρυθμίσουν την φωτεινότητα του κάθε pixel, περιορίζοντας έτσι την δυνατότητα προβολής του «τέλειου μαύρου χρώματος». Σε αντίθεση με το LCD panel, το blue light της QD-OLED μπορεί να ρυθμίσει την πηγή φωτός για κάθε pixel ξεχωριστά. Οι QD οθόνες με ανάλυση 4Κ έχουν περίπου 8,3 εκατομμύρια πηγές φωτός που μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά», αναφέρει η Samsung Display. (Samsung Display)

 

Η Samsung Display, παρουσίασε την τεχνολογία QD-OLED τον Αύγουστο, οπότε δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι η Samsung δουλεύει ήδη πάνω στις πρώτες QD-OLED τηλεοράσεις της. Αναφορές από τη Νότια Κορέα το επιβεβαίωσαν νωρίτερα φέτος και μία νέα πηγή ισχυρίζεται πως θα παρουσιαστούν στη CES 2022.

Η τεχνολογία QD-OLED προσελκύει Samsung, Sony, Panasonic

«Η Samsung προσθέτει τις QD-OLED τηλεοράσεις στη λίστα κυκλοφοριών της για το 2022. Τα QD panels θα διατεθούν από τη Samsung Display από τον Δεκέμβριο 2021 και θα παρουσιαστούν στη CES 2022. Η ημερομηνία κυκλοφορίας τους προγραμματίζεται να είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Πάντως, μας προκαλεί έκπληξη πως και η Sony θα κυκλοφορήσει QD-OLED τηλεοράσεις, σύμφωνα με πηγές από τη Νότια Κορέα.

«Η Sony αποφάσισε πως υπάρχει δυνατότητα εμπορικής διάθεσης των QD-OLED και αποφάσισε να κατασκευάσει τη δική της QD-OLED TV. Πιστεύεται πως το QD-OLED panel για τις τηλεοράσεις Sony θα διατεθεί από τη Samsung Display».

Το ενδιαφέρον της για την τεχνολογία QD-OLED έχει εκφράσει και η Panasonic.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η LG προσφέρει τρεις μήνες δωρεάν Apple TV+

Next Article

Η Mediatek θα παρουσιάσει Wi-Fi 7 στη CES 2022