Η Mediatek θα παρουσιάσει Wi-Fi 7 στη CES 2022

Author: No Comments Share:
Η Mediatek θα παρουσιάσει το Wi-Fi 7 στο CES 2022

H Mediatek ισχυρίζεται πως το Wi-Fi 7 είναι σχεδόν τρεις φορές πιο γρήγορο από το Wi-Fi 6.

Το Wi-Fi 6 είναι το πιο πρωτοποριακό δίκτυο, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν θα μείνει έτσι για πολύ ακόμα. Εταιρείες δουλεύουν πάνω στην αύξηση ταχυτήτων, ειδικά τώρα με την κυκλοφορία του 5G, το οποίο είναι ένα υπερβολικά γρήγορο δίκτυο. Σύμφωνα με αναφορές, ίσως δούμε το Wi-Fi 7 πιο σύντομα από όσο περιμένουμε μιας και η Wi-Fi Aliance ετοιμάζεται να παρουσιάσει την νέα τεχνολογία κατά την διάρκεια της CES 2022.

Όπως περιμέναμε, το Wi-Fi 7 λέγεται πως θα φέρει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Σύμφωνα με τον James Chen, Αντιπρόεδρος του marketing Προϊόντων της Mediatek, το Wi-Fi 7 θα είναι περίπου 2,4 φορές πιο γρήγορο από το Wi-Fi 6. Πέρα από την βελτιωμένη ταχύτητα του, λέγεται πως θα έρθει με καλύτερη απόκριση – κάτι πολύ χρήσιμο σε τομείς όπως το gaming, με τους πιο διάσημους τίτλους multiplayer να απαιτούν όσο το δυνατόν λιγότερα milliseconds απόκρισης γίνεται.

Επιπλέον, ο Chen πρόσθεσε πως το Wi-Fi 7 θα μπορεί να μειώσει τις παρεμβολές με εξωτερικά δίκτυα. Ο Chen δήλωσε πως η Mediatek θα παρουσιάσει την νέα τεχνολογία στο CES 2022. Ωστόσο, η διάθεση της νέας τεχνολογίας δεν φαίνεται να γίνεται σύντομα. Από ό,τι φαίνεται είναι «πολύ νωρίς για την καθιέρωση του Wi-Fi 7 ως στάνταρ». Ο εκπρόσωπος της Mediatek απέφυγε να προσφέρει παραπάνω λεπτομέρειες, ωστόσο ανέφερε πως μπορεί να δούμε την κυκλοφορία του στο δεύτερο τρίμηνο του 2022. Παρόλα αυτά, η επίσημη κυκλοφορία μαζί με την διάθεση του Wi-Fi 7 πιθανότατα θα έρθει το 2023.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η ανακοίνωση, η επίσημη κυκλοφορία και η διαθεσιμότητα είναι τρία εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η νέα τεχνολογία μπορεί να ανακοινωθεί του χρόνου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει διαθέσιμη κατευθείαν. Με το που γίνει διαθέσιμη το 2023 δεν σημαίνει πως όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Όπως έγινε με το Wi-Fi 6, έτσι και με το Wi-Fi 7, οι εταιρείες θα πρέπει να κυκλοφορήσουν συσκευές που θα το υποστηρίζουν. Έτσι, καταλαβαίνουμε πως το Wi-Fi 7 θα αργήσει να γίνει παγκόσμια διαθέσιμο για μερικά χρόνια.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Η Samsung και η Sony παρουσιάζουν τηλεοράσεις QD-OLED

Next Article

Samsung Galaxy Tab S7 FE: Οθόνη 12,4 ιντσών & S Pen για εργασία, μελέτη, διασκέδαση