Η αλλαγή της Samsung σε Wear OS ανεβάζει το market share της πάνω από το 10%

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η αλλαγή της Samsung σε Wear OS ανεβάζει το market share της πάνω από το 10%

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τα wearables, το market share της Samsung έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που άλλαξε τη σειρά ρολογιών Galaxy σε Wear OS.

Πέρυσι, η Samsung και η Google ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο Wear OS 3, δημιουργώντας μια πλατφόρμα με τα καλύτερα στοιχεία Android πλατφόρμας και του Tizen. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, η Samsung χρησιμοποίησε το Wear OS 3 αντί για το Tizen για να κατασκευάσει τα πιο πρόσφατα smartwatch της, τα Galaxy Watch 4 και Watch 4 Classic. Στην πραγματικότητα, η Samsung είναι μέχρι στιγμής ο μόνος κατασκευαστής wearables με συσκευή Wear OS 3 στην αγορά.

Σε μια νέα αναφοράς από την Counterpoint Research, αυτή η αλλαγή από το Tizen στο Wear OS φαίνεται να έχει αποδώσει καρπούς για την εταιρεία, βάζοντας τη Samsung σταθερά στη δεύτερη θέση όσον αφορά το market share για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Σε σύγκριση με το μερίδιο 7,8% της περασμένης χρονιάς, η Samsung wearables αντιπροσώπευε το 10,1% των παγκόσμιων αποστολών προϊόντων, ενώ η Apple διατήρησε το προβάδισμά της με 36,1%. Συγκεκριμένα, η Samsung είναι ο μόνος κατασκευαστής συσκευών Wear OS που μπήκε στους 8 κορυφαίους της αναφοράς.

Πιο κάτω, βρίσκουμε εταιρείες όπως η Huawei και η Xiaomi να διατηρούν την κυριαρχία τους με προσιτά wearables. Συνολικά, η Counterpoint δηλώνει ότι τα wearables παρουσίασαν σημαντική ανάπτυξη φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, με αύξηση περίπου 13%.

Εν τω μεταξύ, όπου η Fitbit είχε σταθερό 4,1% των πωλήσεων την ίδια περίοδο πέρυσι, μετά την εξαγορά της από τη Google σημείωσε πολύ μικρότερο μερίδιο αγοράς, 2,7% για το 1ο τρίμηνο του 2022. Βέβαια, η Fitbit δεν κυκλοφόρησε νέες συσκευές στη σειρά Sense ή Versa πέρυσι.

Subscribe to our newsletter!

sonos beam gen2 banner
Previous Article

Ποσειδώνια 2022: Οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας δίνουν το παρών – ΣΕΚΕΕ

Next Article

Η ναυαρχίδα επόμενης γενιάς της vivo θα διαθέτει γρήγορη φόρτιση 200W