Ο ιδρυτής του Signal λέει ότι το Telegram δεν είναι τόσο ασφαλές όσο φαίνεται

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Ο ιδρυτής του Signal αναφέρει πως το Telegram δεν είναι τόσο ασφαλές όσο φαίνεται

Ο ιδρυτής του Signal λέει πως η κωδικοποίηση του Telegram και οι ισχυρισμοί της ιδιωτικότητας του chat είναι απάτες· ακόμα και το Facebook Messenger είναι πιο ασφαλές.

Το Telegram έχει αποκτήσει την φήμη πως είναι μία πιο ασφαλής εναλλακτική Social Media του WhatsApp ή του Messenger – παρόμοιο με την εφαρμογή Signal, αν και πιο διαδεδομένο. Ωστόσο, η φήμη του Telegram για την προσφορά ενός επιπλέον στρώματος κυβερνοασφάλειας είναι υπερβολική – ένα γεγονός που εστίασε σημαντικά ο ιδρυτής του Signal, Moxie Marlinspike, αυτήν την εβδομάδα.

Το Telegram, η ασφάλεια και ο ιδρυτής του Signal

Ο Marlinspike κριτίκαρε έντονα έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του Signal, κατακρίνοντας την δημοφιλή απόψη πως το Telegram προσφέρει end-to-end κωδικοποιήση. «Τα μηνύματα που στέλνονται στο Telegram αποθηκεύονται στους servers του, στην αρχική τους μορφή, χωρίς να υπόκεινται σε κάποιου είδους κωδικοποίηση ώστε να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του», ανέφερε ο Marlinspike.

Ο ιδρυτής του Signal ισχυρίστηκε πως ακόμα και τα Facebook Messenger και WhatsApp προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα από τo Telegram. Οι δύο εφαρμογές, που λειτουργούν υπό την εταιρία Meta, τουλάχιστον προσφέρουν κωδικοποίηση end-to-end για όλα τα μηνύματα τους.

Το Telegram αποθηκεύει όλα τα δεδομένα στο cloud του, με έναν εκτεθειμένο τρόπο: μηνύματα, εικόνες και βίντεο, επαφές, τα πάντα είναι ελεύθερα σε όποιον ενδιαφέρεται να κοιτάξει.

Αυτή είναι μία πραγματικότητα όπου θεωρείται απαράδεκτη ακόμα και από τα standard του Facebook, το οποίο είναι γνωστό πως δεν ενδιαφέρεται για την προσωπική ιδιωτικότητα. Ακόμα και το Messenger προσφέρει την ελάχιστη end-to-end κωδικοποίηση για τα δεδομένα που αποθηκεύονται στους servers του. Ωστόσο, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στους servers του Telegram έχει απευθείας πρόσβαση στην βάση δεδομένων των χρηστών του.

Όπως αναφέρει το Winfuture, το Telegram είναι ουσιαστικά ένα ανοιχτό παράθυρο για τους servers του, όπου εκεί αποθηκεύεται όλη η «ιστορία» της εφαρμογής, καθιστώντας όλα τα δεδομένα της ορατά σε οποιονδήποτε με πρόσβαση σε αυτούς.

To θέμα είναι πως οποιοσδήποτε, όπως ένας hacker ή μία αρχή οι οποίοι σας υποπτεύονται για κάτι, ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τα προσωπικά σας μηνύματα στο Telegram μπορεί εύκολα να το κάνει. Ο Moxin Marlinspike δεν είναι ο πρώτος που έθιξε την φήμη του Telegram και τους τρόπους λειτουργίας του.

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

COSMOTE 5G: Σε ποιές περιοχές επεκτείνεται η κάλυψη 5G το 2022

Next Article

Το Huawei Watch D έρχεται με ηλεκτροκαρδιογράφημα και πιεσόμετρο