H Nikon παρουσιάζει το SnapBridge 2.0 app

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
spapbridge 2

Η Nikon παρουσιάζει την έκδοση 2.0 της εφαρμογής SnapBridge που συνδέει μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon με μια έξυπνη συσκευή.

Η Nikon Corporation είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση 2.0 του SnapBridge app, της εφαρμογής που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να επεκτείνουν την εμπειρία από τη χρήση της ψηφιακής Nikon φωτογραφικής μηχανής τους, εύκολα και άνετα, σε μια έξυπνη συσκευή -smartphone και tablet με λειτουργικό σύστημα iOS ή Android – μέσω σύνδεσης Bluetooth .

Η έκδοση 2.0 του SnapBridge αντανακλά τα σχόλια των χρηστών σχετικά με τις προγενέστερες εκδόσεις της εφαρμογής και αντιπροσωπεύει μια πλήρη αναμόρφωση του σχεδιασμού της οθόνης και της δομής του μενού. Επίσης, προσφέρει νέες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών για τη σύνδεση της μηχανής, που κάνουν την εφαρμογή πιο εύκολη και διαισθητική στη χρήση και τη σύνδεση πιο απλή. snapbridge logo

Κατά τη σύνδεση μιας έξυπνης συσκευής με μία φωτογραφική μηχανή, η εφαρμογή SnapBridge παρέχει ξεκάθαρες οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να εκτελεστούν σε κάθε συσκευή έτσι ώστε η σύζευξη να γίνει εύκολα και ομαλά. Η ευχρηστία της εφαρμογής φαίνεται επίσης και από άλλα χαρακτηριστικά – η εφαρμογή είναι εξοπλισμένη με λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, οι εικόνες εμφανίζονται γρηγορότερα και οι συνδέσεις είναι πιο σταθερές ώστε να διασφαλίζουν την ομαλή και αξιόπιστη μεταφορά των εικόνων.

Επιπλέον, οι λειτουργίες που υποστηρίζουν πλήρως απομακρυσμένη φωτογράφιση με ψηφιακή SLR φωτογραφική μηχανή έχουν επεκταθεί. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν και να προσαρμόζουν τις βασικές ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής μέσω της εφαρμογής. Όλες αυτές οι βελτιώσεις αποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη της εφαρμογής έχει γίνει με βασικό στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη.

  Η ζωή στους δρόμους της Βαρκελώνης μέσα από ένα φακό

Η Nikon λέει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνει τη χρηστικότητα της εφαρμογής και να ενδυναμώνει τις λειτουργίες της προκειμένου να παρέχει στους χρήστες ακόμα πιο πλούσια εμπειρία απεικόνισης στο μέλλον.

Κύριες βελτιώσεις στο SnapBridge 2.0 app

SnapBridge 2
Επιλογή κάμερας προς σύνδεση στο UI του Snapbridge 2.0 (φωτό: Nikon)

1. Νέος σχεδιασμός οθόνης και δομή μενού για βελτιωμένη λειτουργία

Ο σχεδιασμός οθόνης και η δομή του μενού έχουν επανασχεδιαστεί για να περιλαμβάνουν νέα στοιχεία όπως την προβολή της προόδου μιας εργασίας και την οπτική επιβεβαίωση του status μιας λειτουργίας. Αυτά τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν η έξυπνη συσκευή συνδέεται με μια φωτογραφική μηχανή ή η σύνδεση μετατρέπεται σε σύνδεση Wi-Fi. Επίσης είναι διαθέσιμη η άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες βοήθειας από το μενού της εφαρμογής.

2. Εμφάνιση οδηγιών που διευκολύνουν τη σύνδεση όταν γίνεται για πρώτη φορά

Η εφαρμογή παρέχει διαφορετικές οδηγίες για κάθε κατηγορία φωτογραφικής μηχανής. Με επεξηγήσεις κειμένου & εικόνας των βημάτων που απαιτείται να εκτελεστούν τόσο στην έξυπνη συσκευή όσο και στην φωτογραφική μηχανή, ακόμα και όσοι επιχειρούν για πρώτη φορά να συνδέσουν τις συσκευές τους, δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

Επιπλέον, μπορούν να συνδεθούν έως πέντε φωτογραφικές μηχανές με την έξυπνη συσκευή που τρέχει την εφαρμογή. Αυτό διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών για όσους κατέχουν περισσότερες από μία φωτογραφικές μηχανές Nikon.

3. Χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος, πιο γρήγορη λειτουργία και πιο σταθερή σύνδεση

Η σταθερότητα της σύνδεσης της έξυπνης συσκευής με τη φωτογραφική μηχανή έχει αυξηθεί για όλες τις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης λήψης (downloading) φωτογραφιών. Επιπρόσθετα, η ταχύτητα εμφάνισης των φωτογραφιών έχει βελτιωθεί, επιτρέποντας την πιο γρήγορη αναπαραγωγή τους στην εφαρμογή SnapBridge, ανεξάρτητα από το αν οι εικόνες προέρχονται από αυτόματο ή χειροκίνητο download. Η εφαρμογή είναι επίσης εξοπλισμένη με τη νέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας η οποία ελέγχει το ποσό ενέργειας της έξυπνης συσκευής που καταναλώνει η εφαρμογή όταν δεν είναι συνδεδεμένη σε φωτογραφική μηχανή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η έκδοση 2.0 του SnapBridge περιλαμβάνει ακόμη τη ρύθμιση ακριβείας των δεδομένων τοποθεσίας, πράγμα το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να διαλέξει μεταξύ χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας και μεγαλύτερης ακρίβειας στα δεδομένα τοποθεσίας επιλέγοντας πόσο συχνά ενημερώνει τα δεδομένα τοποθεσίας η έξυπνη συσκευή. Διατίθενται οι επιλογές Υψηλή (υψηλή ακρίβεια), Μεσαία και Χαμηλή.

  Best Tech 2018: Οι συσκευές της Χρονιάς
Snapbridge 2
H βιβλιοθήκη των εικόνων που βρίσκονται στην κάμερα της Nikon σε επισκόπιση στο SnapBridge 2.0, στο κινητό ή στο tablet. (φωτό: Nikon)

4. Μεγαλύτερη ευελιξία στην απομακρυσμένη φωτογράφιση

Οι σημαντικές ρυθμίσεις της ψηφιακής SLR φωτογραφικής μηχανής μπορούν πλέον να ελέγχονται από την εφαρμογή SnapBridge με λειτουργία απομακρυσμένης φωτογράφισης. Η εμφάνιση ζωντανής προβολής στην έξυπνη συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβεβαίωση και προσαρμογή των ρυθμίσεων της μηχανής, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν περισσότερο τη φωτογράφιση. Η λειτουργία απομακρυσμένης φωτογράφισης της εφαρμογής SnapBridge δεν είναι διαθέσιμη αν η φωτογραφική μηχανή δεν είναι εξοπλισμένη με Wi-Fi. Επιπλέον, το SnapBridge μπορεί να εφαρμόσει/προσαρμόσει μόνο ρυθμίσεις απομακρυσμένης φωτογράφισης για ψηφιακές SLR φωτογραφικές μηχανές.

5. Μεγαλύτερη συνεργασία με την υπηρεσία Nikon Image Space

Το SnapBridge 2.0 διαθέτει μία ειδική ενότητα που διευκολύνει τη χρήση του Nikon Image Space. Επιπλέον, οι φωτογραφίες που λαμβάνονται μέσω της λειτουργίας απομακρυσμένης φωτογράφισης μπορούν να αναρτηθούν πλέον αυτόματα στο Nikon Image Space. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι φωτογραφίες που λαμβάνονται στην έξυπνη συσκευή μπορούν να αναρτώνται αυτόματα στο Nikon Image Space.

Info: Δ. & Ι. Δαμκαλίδης Α.Ε., τηλ. : 210 9410888

Previous Article

Business Grove: Νέα πλατφόρμα υποστήριξης επιχειρήσεων τεχνολογίας

Next Article

Οι πρώτοι 100 τίτλοι HDR10+ από Samsung και Amazon