Αναφορές κατόχων Sony OLED TV περί dimming

Author: Στάθης Ασπιώτης Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Αναφορές κατόχων Sony OLED TV περί dimming

Κάτοχοι Sony OLED TV κάνουν λόγο για προσωρινή, αλλά μη επιθυμητή, μείωση της φωτεινότητας – dimming – της οθόνης στην τηλεόρασή τους.

Το θέμα με τις Sony OLED TV, σύμφωνα με τα τις δηλώσεις των κατόχων τους, ξεκίνησε μετά το firmware update, με το οποίο οι τηλεοράσεις της εταιρίας εξοπλίστηκαν με Dolby Vision (firmware v6.2858). H αναβάθμιση με την οποία οι Sony TV απέκτησαν Dolby Vision ξεκίνησε Μάρτιο 2018 και ολοκληρώθηκε Απρίλιο 2018, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Sony. Από τότε ξεκίνησαν και οι σχετικές αναφορές χρηστών Sony OLED TV, οι οποίοι κάνουν λόγο για αναίτια μείωση της φωτεινότητας της οθόνης της τηλεόρασής τους.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το εν λόγω firware update, οι κάτοχοι Sony OLED TV άρχισαν να δηλώνουν σποραδικά ότι το OLED πάνελ της τηλεόρασής τους μειώνει προσωρινά τη φωτεινότητά του. Το φαινόμενο παρατηρείται όταν στην οθόνη προβάλλονται στατικά στοιχεία, όπως gameplay HUD – πάνελ με χρήσιμες πληροφορίες κατά τη διάρκεια του gaming, όπως οι εναπομείνασες “ζωές”, κ.α.–, ή λογότυπα. Δεν φαίνεται να παίζει ρόλο αν η ανάλυση της προβαλλόμενης εικόνας είναι υψηλής ανάλυσης ή SDR. Η μείωση της φωτεινότητας της οθόνης λειτουργεί προστατευτικά για την οθόνη OLED, όταν ο χρήστης αφήσει ακούσια μια στατική εικόνα να προβάλλεται σε αυτή.

H Sony γνωρίζει ότι υπάρχει θέμα με το dimming, το οποίο φαίνεται ότι εξακολουθεί να υφίσταται μετά και την αναβάθμιση firmware v6.5603. To roll out του firmware v6.5603 ξεκίνησε μέσα στον Ιούνιο 2018 και έφερε υποστήριξη Dolby Vision από τις σειρές XF90 και AF8.

Οι αναφορές των χρηστών αφορούν κυρίως την A1 OLED, αλλά και τη νεότερη AF8.

Φυσικά, αναμένεται νέο firmware update από τη Sony για την εξάλειψη του θέματος που αναφέρουν οι κάτοχοι των συγκεκριμένων Sony TV.

O χρήστης Κ Ped έχει ανεβάσει το παρακάτω video, με το οποίο λέει ότι δείχνει τη συμπεριφορά dimming στη Sony A1 OLED. Μπορείτε να δείτε το dimming να εμφανίζεται στο 1:01.

Previous Article

Φορητά Bluetooth ηχεία LG PK7 – 40W με APT-X HD codec

Next Article

Netflix gift cards στο Public