“Κοντινή λήψη” σε ζώα υπό εξαφάνιση με τη Sony RX10 III

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Αλκυόνη (Kingfisher) φωτογραφημένη με τη Sony RX10 III

Η Sony και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος για την Διατήρηση της Υπαίθρου (European Outdoor Conservation Association – EOCA) συνεργάστηκαν για να δώσουν νέα δεδομένα για κάποια από τα σπανιότερα είδη ζώων παγκοσμίως, μέσα από μία νέα συλλογή φωτογραφιών. 

Αλκυόνη (Kingfisher) φωτογραφημένη με τη Sony RX10 III
Αλκυόνη (Kingfisher) φωτογραφημένη με τη Sony RX10 III

Πουλιά, όπως ο Φρατέρκουλας του Ατλαντικού, ανακηρύχθηκαν ευάλωτα το 2015 και οι πληθυσμοί τους συνεχίζουν να μειώνονται με αξιοσημείωτο ρυθμό. Η Μικρή Ώτις, ένα μικρόσωμο πουλί που μοιάζει να φοράει φράκο, εκτιμάται ότι ο πληθυσμός της βαίνει μειούμενος τα τελευταία τριάντα χρόνια κατά 30%-49%, με βάση τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Υπάρχουν, κατ’ εκτίμηση, 3.200 Ευρωπαϊκοί Βίσωνες, τα όμορφα ζώα που έχουν καταχωρηθεί στην «Κόκκινη Λίστα» της «Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης» (International Union for Conservation of NatureIUCN) με τα επαπειλούμενα είδη παγκοσμίως.

Με δυνατότητες όπως η αθόρυβη λειτουργία κλείστρου και ο τηλεφακός super zoom (25x, 24-600mm eq.), η Sony RX10 III διευκόλυνε φωτογράφους άγριας φύσης από την Ευρώπη να απαθανατίσουν εικόνες ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, χωρίς να τα ενοχλήσουν. Ο Βρετανός φωτογράφος Sam Hobson και φιναλίστ Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς για το 2014 και το 2016, ο βραβευμένος Φινλανδός φωτογράφος άγριας φύσης Lassi Rautiainen, ο Ισπανός φωτογράφος φύσης Javier Alonso Huerta, ο δημιουργικός Ρωσο-Γερμανικής καταγωγής φωτογράφος καλλιτεχνικής φωτογραφίας Pavel Kaplun και ο Ελβετός φωτογράφος άγριας φύσης Markus P. Stähli, αποτύπωσαν απεικονίσεις αυτών των σπάνιων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, με χρήση της Sony RX10 III, φέτος την άνοιξη.

Λήψη με τη Sony RX10 III του επαπειλούμενου με εξαφάνιση Ευρωπαϊκού Βίσωνα.
Λήψη με τη Sony RX10 III του επαπειλούμενου με εξαφάνιση Ευρωπαϊκού Βίσωνα.

Ο Yann Salmon Legagneur, Επικεφαλής του τμήματος Product Marketing, Digital Imaging της Sony Europe, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτή τη συλλογή εικόνων, όμορφων και σπάνιων ζώων, καθώς πρόκειται για πλάσματα που μπορεί να βρεθούν έξω από το κατώφλι μας, στην Ευρώπη. Η Sony RX10 III, με τον zoom τηλεφακό 600mm και τη δυνατότητα αθόρυβης λειτουργίας κλείστρου, εξασφαλίζει ότι αυτά τα απίστευτα ζώα δεν παρενοχλούνται κατά τη λήψη των φωτογραφιών

Η Catherine Savidge, Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Διατήρηση της Υπαίθρου (European Outdoor Conservation Association – EOCA), δήλωσε: «Με τη λήψη αυτών των εικόνων μπορούμε να μοιραστούμε φωτογραφίες από αυτά τα μυστηριώδη ζώα στον φυσικό τους βιότοπο με ανθρώπους που δεν θα τους δίνονταν ποτέ η ευκαιρία να τα δουν. Μέσα σε δέκα χρόνια, η EOCA εξασφάλισε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ από τον κλάδο που δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο και δαπάνησε το σύνολο αυτού του ποσού σε ενέργειες με σκοπό την προστασία απειλούμενων ειδών και των αποικιών τους σε 41 διαφορετικές χώρες. Η συνεργασία με τη Sony μάς δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό έργο δημόσια

 

Previous Article

Το Σύννεφο και ο Άνθρωπος στο επίκεντρο του Microsoft Summit 2017-Ελλάδα

Next Article

LG WebOS 3.5: Common Criteria (CC) certification στην ασφάλεια