Το Sony Xperia 1 IV θα λάβει μεγάλη αναβάθμιση στην κάμερα

Author: Δημήτρης Παπαδόπουλος Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το Sony Xperia 1 IV θα λάβει μεγάλη αναβάθμιση στην κάμερα του

Το Sony Xperia 1 IV θα αυξήσει τους αισθητήρες της κάμερας σε τέσσερις μαζί με την ανάλυσή της.

Στο κυνήγι της ελκυστικότητας των συσκευών, οι κατασκευαστές συνεχώς βελτιώνουν την ανάλυση των καμερών των smartphone τους, προσπαθώντας να πείσουν πιθανούς πελάτες να αγοράσουν τις συσκευές τους. Αλλά υπάρχουν και κατασκευαστές όπου δεν ακολούθησαν αυτήν την τακτική. Ανάμεσα τους είναι η Sony και η Apple. Αλλά από ό,τι φαίνεται θα ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο από το επόμενο έτος.

Το μήνυμα που λάβαμε είναι πως το Sony Xperia 1 IV θα αυξήσει τους αισθητήρες της κάμερας σε τέσσερις μαζί με την ανάλυση της. Οι τρεις αισθητήρες από την τετράδα θα είναι 48ΜΡ και ο ένας που απομένει 50ΜΡ. Μία μεγάλη αναβάθμιση αν σκεφτούμε πως το προηγούμενο κινητό της σειράς, το Sony Xperia 1 III είχε 3 αισθητήρες των 12ΜΡ. Ανάλογα των αισθητήρα, το μέγεθος των pixel θα διαφέρει από 0,8μm εώς 1,2μm.

Οι πληροφορίες έρχονται από έμπιστη πηγή και αναφέρει πως ο αισθητήρας των 50ΜΡ θα βασίζεται στον Sony IMX766, ένας αισθητήρας των 48ΜΡ θα είναι είτε ο Sony IMX 689 ή IMX 789 και οι υπόλοιποι δύο θα είναι είτε Sony IMX 582 ή Sony IMX 586 των ½ ιντσών.

Πάντως, αν θέλουμε να μάθουμε αν όντως έτσι θα είναι η κάμερα του smartphone, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το πρώτο τέταρτο του 2022 όπου η παρουσίαση του πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί.

Στις 26 Οκτωβρίου η παρουσίαση της μυστηριώδους συσκευής Sony Xperia – θα είναι το Xperia 1 IV;

Το αρχικό lineup της Sony δεν είναι αρκετά μεγάλο. Η εταιρεία, η οποία έχει ήδη κυκλοφορήσει το Sony Xperia 10 III Lite, Xperia 1 III, Xperia 5 III και Xperia 10 III φέτος, υποτίθεται πως θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει τις κυκλοφορίες της. Ωστόσο, προς έκπληξη όλων, η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε στο Twitter πως θα κυκλοφορήσει μία νέα συσκευή Xperia στις 26 Οκτωβρίου.

Πάντως δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες όσον αφορά στη νέα συσκευή από την Sony. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Xperia είναι μάρκα της Sony, είναι αρκετά σωστό να πιστεύουμε πως η συσκευή που θα ανακοινωθεί στις 26 Οκτωβρίου θα είναι ένα smartphone ή ένα tablet. Η εικόνα που κοινοποιήθηκε δεν διαθέτει κανένα hint ως προς το τι πρέπει να περιμένουμε. Ίσως η Sony δημοσιεύσει κάποια teasers που αποκαλύπτουν μερικές λεπτομέρειες προτού την ανακοίνωση της.

Previous Article

Τα iPhone 13, iPhone 13 Pro και Apple Watch Series 7 έφτασαν σε Ελλάδα και Κύπρο

Next Article

Technics EAH-AZ60 & EAH-AZ40: Νέα True Wireless ασύρματα ακουστικά