Κοινός φορτιστής για όλα τα smartphone έως το 2024

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Κάθε smartphone ίσως αποχαιρετήσει τον φορτιστή του από το κουτί μέχρι το 2024

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να τυποποιήσει την φόρτιση μέχρι το 2024 για να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μία νομοθετική πρόταση όπου αναφέρεται ένας κοινός φορτιστής για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι κατασκευαστές smartphone ίσως αναγκαστούν να αφαιρέσουν τους φορτιστές από τα κουτιά των νέων συσκευών τους μέχρι το 2024.

Η πρόταση θα συζητηθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα και υποδεικνύει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να μετατρέπει την πρόταση σε νόμο το 2024. Υπάρχει μεγάλη διαδικασία για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, αλλά η πρόταση είναι το σημαντικότερο βήμα.

Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται μία θέση όπου θέλει όλους τους κατασκευαστές να σταματήσουν να πωλούν τους φορτιστές τους, παρά μόνο το καλώδιο, μαζί με τα κινητά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο σκοπός αυτής της αλλαγής είναι η μείωση των ηλεκτρονικών απόβλητων και θα επηρεάσει τα smartphone, tablet, ακουστικά, κάμερες και ηχεία.

Το iPhone 13 ίσως υποστηρίζει πιο γρήγορη φόρτιση και reverse ασύρματη φόρτιση

Επίσης το μελλοντικό σας iPhone ίσως καταργήσει την θύρα Lightning για να υιοθετήσει την θύρα USB-C. Παλαιότερα είχαν γίνει ισχυρισμοί για κάτι τέτοιο και από ό,τι φαίνεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει για να πραγματοποιηθεί.

Η Apple παλαιότερα ήταν αντίθετη με την ιδέα, ισχυριζόμενη πως θα επηρεάσει την πρωτοτυπία της εταιρείας. Ωστόσο, η Apple είναι ο βασικός στόχος της νέας νομοθεσίας μιας και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone που δεν υποστηρίζει φόρτιση με USB-C.

Ενώ αυτή η νομοθεσία που φέρνει κοινό φορτιστή για όλα τα smartphone, είναι αρκετά σημαντική για τους κατασκευαστές, ίσως οι εταιρείες καταφέρουν και αποφύγουν τις αλλαγές μιας και επηρεάζουν μόνο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Apple ίσως υιοθετήσει την θύρα USB-C, αλλά οι υπόλοιποι κατασκευαστές smartphone ίσως μπορέσουν να συμπεριλάβουν φορτιστές στις συσκευασίες των κινητών εκτός Ε.Ε.

Όσοι βρίσκονται στις Η.Π.Α, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία ίσως δεν επηρεαστούν από την νέα νομοθεσία, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα αν γίνει νόμος ή όχι.

Ωστόσο, ασχέτως της νομοθεσίας, περιμένουμε περισσότερους κατασκευαστές να σταματήσουν να συμπεριλαμβάνουν φορτιστές στις συσκευασίες των κινητών ως προσπάθεια καταπολέμησης των ηλεκτρονικών απόβλητων.

Previous Article

Η σειρά Xiaomi Civi είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει

Next Article

Ο Βασίλης Παλαιολόγος Enterprise and Public Sector Sales Manager της Lenovo

sonos move