Η SpaceX κυκλοφόρησε κεραία και router Starlink για την σύνδεση στο δορυφορικό της δίκτυο

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η SpaceX κυκλοφόρησε κεραία και router Starlink για την σύνδεση στο δορυφορικό της δίκτυο

Η SpaceX ενημέρωσε την ιστοσελίδα της με φωτογραφίες από τον σχεδιασμό μίας νέας κεραίας και Wi-Fi router Starlink.

Η SpaceX ενημέρωσε την ιστοσελίδα της, Starlink.com, με φωτογραφίες από τον σχεδιασμό μίας νέας κεραίας και Wi-Fi router Starlink για την σύνδεση με το δορυφορικό δίκτυο της εταιρείας. Αυτή η ενημέρωση δείχνει πως οι νέες συσκευές είναι ήδη διαθέσιμες για προπαραγγελία. Ο σχεδιασμός της πρώτης κεραίας ήταν στρογγυλός, ωστόσο η νέα κεραία έχει τετράγωνο σχήμα. Το νέο router είναι ένα μικρό ορθογώνιο με μία εικόνα, που ο Elon Musk ανέφερε πως αντικατοπτρίζει την «ελλειπτική τροχιά από την Γη στον Άρη». Οι συσκευές αναμένονται να έχουν τις ίδιες τιμές με τις αρχικές εκδόσεις τους – 499 δολάρια, συν 99 δολάρια για την μηνιαία συνδρομή δορυφορικού internet.

https://twitter.com/PPathole/status/1458651749003137027

Η τετράγωνη κεραία Starlink ίσως είναι η έκδοση που οι εκπρόσωποι της εταιρείας είπαν πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει την παραγωγή της και να μειώσει το κόστος παραγωγής. Κατά την διάρκεια της Beta του Starlink, η SpaceX έχασε το μισό της επένδυσης της με την κάθε κεραία που πούλησε, σύμφωνα με την πρόεδρο της SpaceX, Gwynne Shotwell. Νωρίτερα φέτος μοιράστηκε πως η κυκλική κεραία χρειαζόταν 1000 δολάρια για να κατασκευαστεί και οι χρήστες της Beta την είχαν αποκτήσει για μόνο 499 δολάρια.

Τον Σεπτέμβριο, ο CFO της SpaceX, Bret Johnsen, μοιράστηκε στο Satellite 2021 conference πως η εταιρεία κατασκευάζει περίπου 5000 τερματικά χρηστών ανά εβδομάδα και στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή σε «πολλαπλάσια του 5000» με τον νέο σχεδιασμό. Ανέφερε πως η τετράγωνη κεραία κόβει το κόστος παραγωγής στο μισό. Η εταιρεία δεν έχει μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τι άλλαξε στην νέα κεραία ώστε η κατασκευή της να γίνει πιο οικονομική.

Οι περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες αντιμετώπισαν προβλήματα όσον αφορά στην απόκτηση πυριτίου για την κατασκευή των συσκευών τους λόγω της πανδημίας η οποία έχει επηρεάσει πολλές βιομηχανίες παγκοσμίως. «Είχαμε μερικούς περιορισμούς από την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές ηλεκτρονικών, για τους τελευταίους μήνες. Τροποποιήσαμε το σύνολο των υλικών που χρειαζόμασταν για να αποφύγουμε αυτούς τους περιορισμούς για όταν κυκλοφορήσει η κεραία τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο Johnsen τον Σεπτέμβριο. Ενώ η νέα κεραία έχει πιο φθηνή κατασκευή, το κόστος για τους πελάτες θα παραμείνει το ίδιο. «Δεν θα μεταφέρουμε την μείωση του κόστους στους πελάτες μας ακόμα. Σίγουρα ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να το κάνουμε στο κοντινό μέλλον», είπε.

H SpaceX διαθέτει περίπου 1.740 δορυφόρους Starlink στην LEO (Low Earth Orbit) και προσφέρει Internet σε πάνω από 100.000 πελάτες παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει να εκπληρώσει πάνω από μισό εκατομμύριο προπαραγγελίες σε 16 χώρες. Κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους, η SpaceX βελτίωσε σημαντικά το δίκτυο της και οι πελάτες της πλέον έχουν πρόσβαση σε γρήγορη ταχύτητα internet, με τις ταχύτητες download να κυμαίνονται ανάμεσα στα 100Mbps και 200Mbps (Megabits per second) .

Διαβάστε περισσότερα από την SpaceX:

Subscribe to our newsletter!

Previous Article

Όλα τα προβλήματα του Google Pixel 6 και οι λύσεις τους

Next Article

Το Netflix αναβαθμίζει το stream στο πιο αποδοτικό AV1 codec για τις Smart TV