Πλήρες οικοσύστημα TP-Link Smart Home στην IFA 2017

Author: Electronicanto newsroom Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Το router TP-Link SR20 έχει ρόλο IoT Hub στο TP-Link Smart Home (φωτό: TP-Link)

Τα νέα προϊόντα της TP-Link για Smart Home που παρουσιάζονται στην IFA 2017 δημιουργούν ένα πλήρες οικοσύστημα «έξυπνης» οικιακής λειτουργίας γύρω από ένα κεντρικό Smart Home Wi-Fi router/hub.

H κύρια διαχείριση του οικοσυστήματος TP-Link Smart Home γίνεται μέσα από την εφαρμογή Kasa της εταιρείας. Μπορείτε σε πραγματικό χρόνο να ελέγχετε τη λειτουργία κάθε συσκευής, να την ενεργοποιείτε ή να την απενεργοποιείτε άμεσα, ή σε προγραμματισμένο χρόνο, και να παρακολουθείτε την κατανάλωση ενέργειας. Συνδετικός κρίκος για κάποιες από τις συσκευές αυτές μπορεί να είναι ένα IoT Hub.

All-in-One Router TP-Link SR20

Το router TP-Link SR20 έχει ρόλο IoT Hub στο TP-Link Smart Home (φωτό: TP-Link)
Το router TP-Link SR20 έχει ρόλο IoT Hub στο TP-Link Smart Home (φωτό: TP-Link)

Για ορισμένα προϊόντα Smart Home είναι απαραίτητο να έχετε ΙοΤ Hub. To SR20 είναι ένα Smart Home Router που υποστηρίζει WiFi πρωτόκολλο επικοινωνίας AC με ταχύτητα έως και 1900mbps και οθόνη αφής. Είναι ένα Wi-Fi router που συνδέει και διαχειρίζεται όλες τις συσκευές Smart Home της TP-Link, υποστηρίζοντας πρωτόκολλα επικοινωνίας WiFi, ZigBee και Z-Wave, μέσω smartphone, tablet ή με την εύκολη στη χρήση οθόνη αφής του router. Υποστηριζόμενο από διπύρηνο επεξεργαστή 1GHz παρέχει σταθερότητα στη σύνδεση, ενώ με τις συχνότητες 5GHz (μέχρι 1300Mbps) και 2,4GHz (μέχρι 600Mbps) μπορεί να αναβαθμίσει την ταχύτητα του ασύρματου οικιακού δικτύου. Τέσσερις θύρες Gigabit Ethernet, παρέχουν πολλαπλές επιλογές ενσύρματης σύνδεσης, ενώ οι θύρες USB 3.0 και USB 2.0  δίνουν τη δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων, όπως βίντεο και φωτογραφιών με  σύνδεσης ενός σκληρού δίσκου. Παράλληλα, με τη χρήση των συσκευών Smart home της TP-Link μπορείτε να ενεργοποιείτε αυτόματα τα φώτα όταν κάποιος έρχεται στο σπίτι, να ρυθμίζετε το θερμοστάτη στη θερμοκρασία που θέλετε και να κρατάτε το σπίτι σας ασφαλές.

Ασφάλεια σε πραγματικό χρόνο με την IP κάμερα KC 120

Η TP-Link προσφέρει μια σειρά προϊόντων  για την οικιακή ασφάλεια. Η IP κάμερα KC 120 παρέχει την δυνατότητα παρακολούθησης ενός χώρου σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής Kasa, ακόμη και όταν είστε μακριά. Η συσκευή σας ενημερώνει μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ειδοποιήσεων FTP, όταν αντιληφθεί κίνηση και ήχο στον χώρο μέσω του αισθητήρα που διαθέτει. Ο αισθητήρας CS100 παρακολουθεί και ειδοποιεί, όταν κάποιο παράθυρο ή πόρτα ανοίγει, καθώς και όταν προσπαθούν να τα παραβιάσουν, ενώ ο ανιχνευτής MS100 αντιλαμβάνεται κίνηση και φως στον χώρο. Αυτά τα δύο προϊόντα που υποστηρίζουν πρωτόκολλο επικοινωνίας ZigBee, τροφοδοτούνται με μπαταρία και μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα και γρήγορα, λέει η TP-Link.

TP-Link Smart Wi-Fi LED Bulbs

O έξυπνος λαμπτήρας LB130 είναι μέρος του TP-Link Smart Home (φωτό: TP-Link)
O έξυπνος λαμπτήρας LB130 είναι μέρος του TP-Link Smart Home (φωτό: TP-Link)

Η σειρά «έξυπνων» λαμπτήρων Smart Wi-Fi LED Bulbs της TP-Link μπορεί να έχει πλήρη έλεγχο του οικιακού φωτισμού. Όλα τα μοντέλα έχουν απλή εγκατάσταση, λειτουργία προγραμματισμού On/Off και είναι συμβατά με το Amazon Alexa και το Google Assistant. Οι λαμπτήρες LB100 και LB110 διαθέτουν ρυθμιζόμενους αυξομειωτές ισχύος, ώστε να προσαρμόζονται ανάλογα στην ένταση φωτός που επιθυμείτε. O λαμπτήρας LB120 μπορεί να αλλάξει τη φωτεινότητα, καθώς και τη θερμότητα χρώματος και να φωτίζει σε οποιοδήποτε σημείο μεταξύ του φάσματος θερμοκρασιών φωτός που αποδίδουν οι λάμπες φθορισμού και πυρακτώσεως, ενώ το Circadian Mode ξυπνάει τον χρήστη με φυσικό τρόπο για ένα αναζωογονητικό ξεκίνημα της ημέρας. Επίσης, με το Circadian Mode, ο λαμπτήρας LB130 περιλαμβάνει λειτουργία αλλαγής χρωμάτων, που επιτρέπει την πρόσβαση σε οποιοδήποτε χρώμα σε όλο το φωτοφάσμα. Όλες οι λειτουργίες των λαμπτήρων Smart Wi-Fi LED Bulb της TP-Link είναι διαχειρίσιμες μέσω της εφαρμογής Kasa για κινητές συσκευές iOS ή Android. .

TP-Link Range Extender με ενσωματωμένη Έξυπνη Πρίζα – Smart Plug

H TP-Link έχει επενδύσει στην παραγωγή κορυφαίων προϊόντων δικτύωσης. Βασιζόμενη σε αυτή την επιλογή παρουσιάζει τα Smart Plug RE270K και RE370K. Με WiFi ταχύτητες 867Mbps στα 5GHz και 300Mbps στα 2.4GHz, επεκτείνει την κάλυψη του ασύρματου δικτύου, ενώ μια θύρα Gigabit Ethernet βοηθά στην εγκατάσταση ενσύρματων συσκευών σε διαφορετικά μέρη του σπιτιού. Παράλληλα λειτουργεί και ως «έξυπνη» πρίζα, όπου ο χρήστης έχει την δυνατότητα μέσω της εφαρμογής Kasa για κινητές συσκευές iOS ή Android, να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί την πρίζα, να προγραμματίζει τη λειτουργία της και να παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας της συνδεδεμένης συσκευής.

Ένα πιο «έξυπνο» μέλλον για όλους από την TP-Link

“Είναι σαφές ότι, παρόλο που κάποτε ήταν ένα όραμα για το μέλλον, το «έξυπνο σπίτι» σήμερα είναι μια ενεργή πραγματικότητα” επισημαίνει ο κ. Andy Chen, Director of International Business στην TP-Link. “Η πρόοδος τόσο στις δυνατότητες όσο και στην ευκολία χρήσης των «έξυπνων» συσκευών είναι ο σκοπός μας και αυτά τα τελευταία προϊόντα θα γίνουν αποδεκτά με ενθουσιασμό τόσο από αυτούς που είναι εξοικειωμένοι, όσο και από αυτούς που τώρα γνωρίζουν τον κόσμο του «έξυπνου σπιτιού»”.

Δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς TP-Link Smart Home στην επόμενη σελίδα

Previous Article

LG UP970 4K Ultra HD Blu-ray player με Dolby Vision

Next Article

Η πρώτη οθόνη OLED FullVision θα βρίσκεται στο LG V30