Η πρώτη οθόνη OLED FullVision θα βρίσκεται στο LG V30

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
sonos move
Οι οθόνες OLED επανέρχονται στα smartphone της LG με τις OLED FullVision. (φωτό: LG)

Η LG επαναφέρει τις οθόνες OLED στα smartphone. H ναυαρχίδα της εταιρείας, το νέο LG V30, είναι το πρώτο smartphone με οθόνη OLED FullVision.

Η χρήση οθόνης OLED FullVision στο επερχέομενο V30 αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της LG στις οθόνες των smartphone.  Το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας ξεκίνησε με το LG G6 και συνεχίζεται με το LG Q6. Το V30 είναι το πρώτο OLED smartphone της LG μετά το G Flex 2 το 2015. Η χρήση οθόνης OLED FullVision στο V30 σηματοδοτεί την απόφαση της LG να εισάγει την τεχνολογία OLED από τον κλάδο των premium τηλεοράσεων στον χώρο των κορυφαίων smartphone.

Τα πλεονεκτήματα της οθόνης OLED FullVision

Εκτός από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδει στο σχεδιασμό και στην απόδοση της εικόνας η χρήση οθονών OLED, οι οθόνες αυτές σε smartphone είναι κατάλληλες για εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας (VR), έναν από τους βασικούς τομείς ανάπτυξης στον κλάδο.

Οι οθόνες OLED επανέρχονται στα smartphone της LG με τις OLED FullVision. (φωτό: LG)

Οι χρήστες αναζητούν μεγαλύτερες οθόνες και παράλληλα αποφεύγουν τις ογκώδης συσκευές, καθώς δεν είναι εύκολη η χρήση τους με το ένα χέρι. Η οθόνη FullVision της LG μπορεί να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των πλαισίων γύρω από την οθόνη στα smartphone. Στις έξι ίντσες, η οθόνη OLED FullVision του LG V30 θα είναι η μεγαλύτερη LG εδώ και τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, η συσκευή θα είναι μικρότερη από το LG V20 του περασμένου έτους. Τα πλαίσια στο άνω και κάτω μέρος οθόνης της συσκευής έχουν μειωθεί κατά 20% και 50%, αντίστοιχα, σε σχέση με το V20.  Το λογότυπο LG έχει μετακινηθεί από το κάτω μέρος της οθόνης στο πίσω μέρος του τηλεφώνου έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί ο χώρος προβολής της εικόνας. Η οθόνη OLED FullVision στο LG V30 θα έχει ανάλυση ανάλυση QHD+ (1440×2880 pixel).

Η οθόνη OLED FullVision υπερκαλύπτει κατά 148% την απόδοση της χρωματικής παλέτας sRGB στις στατικές εικόνες και κατά 109% εκείνη του DCI-P32 στα βίντεο, λέει η LG. Πλεονέκτημα της τεχνολογίας OLED είναι ο μικρός χρόνος απόκρισης. Ο χρόνος απόκρισης που επιδεικνύει η τεχνολογία OLED είναι, σε γενικές γραμμές, 10 φορές μικρότερος από εκείνον στις οθόνες LCD. Η μείωση του χρόνου απόκρισης εξαλείφει τα ενοχλητικά afterimages, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ταινίες δράσης και τις εφαρμογές VR. Επιπλέον, με την υποστήριξη του πρότυπου HDR10, η εμπειρία θέασης μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη.

Καθώς η οθόνη του επερχόμενου LG V30 θα βασίζεται σε τεχνολογία πλαστικών OLED, γνωστή και ως P-OLED, οι άκρες της θα είναι καμπυλωτές με στόχο έναν εργονομικό σχεδιασμό και την καλή αίσθηση στο χέρι. Η τεχνολογία P-OLED αναπτύχθηκε με τοποθέτηση των pixels σε πλαστικό υπόστρωμα, το οποίο είναι προτιμότερο από την γυάλινη βάση. Στην εξωτερική επιφάνεια της οθόνης του V30 υπάρχει επικάλυψη Corning Gorilla Glass 5 για καλύτερη προστασία από τις πτώσεις.

Η χρήση ειδικής τεχνολογίας σάρωσης, αλλά και ενθυλάκωσης των pixels, το φαινόμενο burn-in έχει εξαλειφθεί. Το φαινόμενο επηρέαζε την τεχνολογία OLED στο παρελθόν, αλλά μπορεί να εξαλειφθεί με την εφαρμογή της P-OLED τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στο V30, λέει η LG. Παράλληλα, η ενθυλάκωση των pixels μειώνει σημαντικά την οξείδωση τους.  H τεχνολογία σάρωσης που έχει αναπτύξει η LG οδηγεί σε απαίτηση για λιγότερη ενέργεια από τα pixel. Αυτό οδηγεί σε εξοικονόμησης ενέργειας από την μπαταρία του smartphone.

To ανταγνωνιστικό πλεονέκτημα από τις OLED FullVision

Σύμφωνα με τον Juno Cho, Πρόεδρο της LG Electronics Mobile Communications Company,  η τεχνολογία OLED «θα δώσει προστιθέμενη αξία στα smartphone της εταιρείας». «Με τον ανταγωνισμό στην αγορά των smartphone παγκοσμίως πιο έντονο από ποτέ, θεωρήσαμε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επανεισάγουμε οθόνες OLED στα κινητά προϊόντα μας», καταλήγει ο Juno Cho.

To LG V30 αναμένεται να παρουσιαστεί στην IFA 2017 (Βερολίνο, 1-6 Σεπτεμβρίου).

Διαβάστε για την κάμερα του LG V30

info: LG Electronics Ελλάς, τηλ.  801 11 200 900

Previous Article

Πλήρες οικοσύστημα TP-Link Smart Home στην IFA 2017

Next Article

dSLR Nikon D850 45,7Mpixel με 4Κ video και 8Κ timelapse

sonos move